Presseklip for Veteraner, uge 14/2017

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.

Presseklip for Veteraner udgives normalt sent søndag aften, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.

Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.


Har du husket at tilmelde dig Peacekeepers Day ?


En kamp mod PTSD (Podcast)

Kilde: Radio 24syv, 3. april 2017

Balkan-veteraner har brug for mere hjælp end forventet.


Klinisk psykolog til Militærpsykologisk Afdeling (Jobannonce)

Kilde: Jobindex.dk, 4. april 2017

Civile stillinger

Vi søger en klinisk erfaren psykolog med kognitiv adfærdsterapeutisk referenceramme, og gerne med erfaring indenfor traumebehandling.


Fitness på soldaterhjemmet

Kilde: Vejgaardsavis.dk, 4. april 2017

Etableringen af udendørs fitnessfaciliteter ved KFUM’s soldaterhjem ved Aalborg Kaserner er så småt gået i gang. Projektet er blandt andet støttet af A. P. Møllers Fond og Det Obelske Familiefond.

Mange krigsveteraner har udviklet PTSD, som gør det svært for dem at være sammen med mennesker i lukkede rum og større forsamlinger. Derfor vil vi gerne etablere udendørs træningsaktiviteter og opholdsmuligheder, fortæller Solveig og Leif Hove Nielsen, der er ledere af KFUM’s Soldaterhjem.

Har man magt, kan man undlade at undskylde. Men ofre har det med at svare igen

Kilde: Information, 4. april 2017

Det er meget ofte vanskeligt at gennemskue, hvornår politikere bare benytter sig af deres privilegium til at trodse eller ignorere sagkundskaben, og hvornår de træffer ubegavede beslutninger, fordi de ikke ved bedre.

Det seneste af mange eksempler er statsministeren og regeringens afvisning af at give befolkningen på jomfruøerne en undskyldning for Danmarks ansvar i slavehandlen.


Nordjysk Veteranforum 

Kilde: Forsvaret.dk, 4. april 2017

I region Nordjylland er der etableret flere lokale initiativer, der har til formål at hjælpe veteraner, der vurderes at have behov for støtte. Der ydes i den forbindelse en meget stor og prisværdig indsats til glæde for rigtig mange veteraner.


Sara blev seksuelt diskrimineret i Forsvaret: – Det føltes nærmest som incest

Kilde: TV2, 5. april 2017

En lang række oplevelser i militæret fik alvorlige psykiske konsekvenser for Sara la Cour. Nu fortæller hun sin historie.

I 2006 blev Sara la Cour udsendt til Irak med sine kollegaer på hold 8. Sara var skytte, og hun oplevede både ildkamp, vejsidebomber og bombenedslag i lejren. Det var krig.


Dyster rapport om selvmordstanker og PTSD blandt krigsveteraner: “Et gevaldigt wake up-call”

Kilde: avisen.dk, 6. april 2017

Andelen af veteraner med symptomer på PTSD og depression stiger i årene efter hjemkomsten fra Afghanistan, viser ny rapport. Også antallet af selvmordsforsøg stiger.


Veteran: Krigen har ændret min personlighed

Kilde: dr.dk, 7. april 2017

Hjemvendte soldater flygter fra deres følelser og lægger låg på deres problemer, siger veteran.


Fra håndgranater til flåede tomater

Kilde: viborher.dk, 7. april 2017

Soldater-veteraner bliver oplært til butikschefer i Fakta-butikker på fire måneder. Vi har mødt manden bag konceptet og seniorsergenten Michael, der blev udlært i Fakta i Rørmosen.

Som salgsdirektør for 109 Fakta-butikker og 4000 medarbejdere har Jens Romunstad for længst erfaret, at det er en evig udfordring at rekruttere og fastholde medarbejdere – ikke mindst under højkonjunktur.


 Nye anklager om Møller og Rasmussen: Ville ned og skyde nogle serbere

Kilde: olfi.dk, 9. april 2017

To sergenter retter i dagens udgave af Politiken nye og hårde anklager mod cheferne under Operation Bøllebank i 1994, Lars R. Møller og eskadronchef Carsten Rasmussen, som de beskylder for at handle imod FN’s mandat. Lars Møller afviser.


Det lovede så godt – og så blev det halvskidt

Kilde: Randers Amtsavis. 9. april 2017

Veteraner og frivillige er skuffede over Randers Kommune, som de oplever først signalerer velvilje og store ambitioner for herefter at lade det hele fise ud.


Der er rigeligt plads til to veterancafeer i Grenaa

Kilde: Randers Amtsavis, 9. april 2017

Siden september har Grenaa Marineforening tilbudt et fristed for veteraner. De er gået stille med dørene i deres opstartsfase. Nu er de for alvor i gang og tror bestemt ikke, det bliver en konkurrence mellem deres tilbud til veteraner og veterancafee.


Pernille Skipper: Trist at fortællingen om dovne danskere er slået igennem

Kilde: avisen.dk, 9. april 2017

Det er en kedelig udvikling, når et markant flertal af danskerne mener, at lavere ydelser får flere danskere i arbejde. Det siger politisk ordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper.


 

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...