Presseklip for Veteraner, uge 15/2020

Presseklip indsamlet i ugen 6. – 12. april 2020


Der er ekstra fokus på vores veteraner og deres familier under corona-krisen

Kilde: JydskeVestkysten, 6. april 2020

Veteraner: Denne tid er udfordrende for mange. Det kan være svært nok at få dagene til at hænge sammen med arbejde, børnepasning og håndtering af det store tomrum, uvished om fremtiden og de mange spørgsmål, som covid-19 fører med sig. Ekstra udforende er det for de familier, der i forvejen bakser med udfordringer. Det gælder psykiske lidelser, sociale udfordringer og andre særlige behov.


André var i krig og fik PTSD: ‘Coronakrisen påvirker mig egentlig positivt’

Kilde: dr.dk, 6. april 2020

57-årige André Aakjær fra Snaptun nord for Hedensted var i midten af 1990’erne udsendt til borgerkrigen i Balkan.
Cirka samtidig var 50-årige Jesper Mailand fra Kolding i Sarajevo med FN.
Udover deres virke som soldater har de to mænd en ting mere til fælles. De lider begge af posttraumatisk stresssyndrom, bedre kendt som PTSD.
Men hvor andre oplever konsekvenserne af coronakrisen negativt, har det faktisk en positiv indflydelse på de to veteraners hverdag.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

SSOP tilbyder nu forskellige former for akut støtte til veteranfamilier i anledning af Covid-19 situationen

Udgivet 6. april 2020


Udsættelse af Danmarks Veteraners aktiviteter

Udgivet 7. april 2020


World Veterans Federations magasin udgave april 2020

Udgivet 8. april 2020


PTSD – Information om sygdom og behandling til veteraner og pårørende

Udgivet 9. april 2020


Tøv ikke med at bruge døgntelefonen

Udgivet 11. april 2020


Mission Update uge 15 – 2020

Udgivet 11. april 2020


Arrangementer for Veteraner i uge 16

Udgivet 12. april 2020


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...