Presseklip for Veteraner, uge 15/2021

Presseklip indsamlet i ugen 12. – 18. april 2021

DEBAT: Giv veteranerne et eget hus

Kilde: sn.dk, 12. april 2021

Veteraner er mennesker, der har været udsendt for Danmark i internationale operationer. At være udsendt kan være med liv eller helbred som indsats og kan præge resten af ens tilværelse. Dertil kommer pårørende, der lever med angst, usikkerhed og konsekvenser under og efter udsendelserne.
I Helsingør har både foreningen Veteransupport og caféen Kagefryd fået sat fokus på veteransagen. Veteransupport yder med formand Lars Kongsted i front daglig og akut støtte til veteraner med behov og arrangerer desuden årligt Veteranmarchen fra Kronborg.


Veteraner i krig med spaden

Kilde: TV2 Fyn, 13. april 2021

Firmaet Havekompagniet består af veteraner fra forsvaret. Haveselskabet i Odense ansætter kun veteraner, da de besidder alle de rigtige værdier og kompetencer. Se interview med chefen Claus Stenberg.


Danskerne er vilde med Frederik: Du er bare så sej

Kilde: Billed-Bladet 13. april 2021

Positive kommentarer er væltet ind på kongehusets sociale medier, efter at kronprins Frederik i fredags var ude og cykle med krigsveteraner.


Ny veteranmedarbejder på KFUM’s Soldaterhjem

Kilde: dagbleadet-holstebro-struer.dk, 15. april 2021

Dorte Lund Christiansen fra Spjald er soldaterhjemmets nye veteranmedarbejder, skriver KFUM’s Soldatermission i en pressemeddelelse. Hun brænder for gode relationer og kommunikation, og som uddannet socialrådgiver kommer hun med flere gode erfaringer til det nye job.


Jobannoncer hvor der søges efter veteraner, personer der ønsker at arbejde med eller for veteraner

(Danmarks Veteraner og Veteranstøtten viderebringer jobannoncer hvis vi finder dem, vi garanterer ikke, at opslåede jobs stadig er ledige.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

GIV AGT   Ugens Virtuelle Udpluk – APBS Baltikum Suverænitetshævdelse

Udgivet 14. april 2021


Events for veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 18. april 2021


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...