Presseklip for Veteraner, uge 15/2017

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.

Presseklip for Veteraner udgives normalt sent søndag aften, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.

Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.


Husk at tilmelde dig Peacekeepers Day ?

Sidste tilmelding om

[wpdevart_countdown text_for_day=”Dage” text_for_hour=”Timer” text_for_minut=”Minutter” text_for_second=”Sekunder” countdown_end_type=”date” end_date=”21-05-2017 21:55″ start_time=”1492324899″ end_time=”0,1,1″ action_end_time=”hide” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ]Tilmelding til Peacekeepers Day kan ikke længere foretages på hjemmesiden. Kontakt mail 2xd@stofanet.dk[/wpdevart_countdown]

Succes med fuldt hus giver 20.000 kroner til Veteraner

Kilde: hjørringavis.dk, 10. april 2017

Missionen med at få folk af huse for at høre tidligere Jægersoldat Thomas Rathsacks spændende foredrag lykkes til fulde.

Jeg er så glad og stolt over vores initiativ med foredrag til fordel for velgørenhed blev mødt med stor lokal og regional opbakning, som medfører donationen på 20.000 kroner, fortæller Michael Nielsen, skolekredsformand for Astrup-Sønderskov Friskole.


Mange krigsveteraner oplever psykiske lidelser. (Lydklip)

Kilde: dr.dk/orientering, 10. april 2017

En ny rapport viser, at 16 procent, der har været udsendt, oplever en eller flere psykiske problemer over seks år efter, at de er vendt hjem. Vi spørger en forsker, hvorfor netop denne gruppe af veteraner er vanskelige at hjælpe, og hvordan hjælpen kan forbedres.


DEBAT: Veteran- og pårørende politik

Kilde: Albertslund Posten, 11. april 2017

Et flertal i det danske Folketing har ved flere lejligheder besluttet at sende unge danske mænd og kvinder på mission i forskellige områder af verdenen. Det bliver nu Kommunalbestyrelsen tur, til at beslutte om der i Albertslund skal være en ”veteran- og pårørende politik” for de udsendte, når de kommer hjem efter endt udsendelse og bliver veteraner. Der er registreret mere end 100 veteraner i Albertslund.


Styrket støtte til de svageste veteraner

Kilde: Viborg Folkeblad, 12. april 2017

Det er en mærkesag for Dansk Folkeparti, at de svageste veteraner og deres pårørende skal have den støtte, de har brug for. Det er derfor glædeligt, at Veterancenteret nu etablerer den brobyggerfunktion til støtte for de svageste veteraner, som vi foreslog forsvarsministeren sidste år.


Erstatninger til psykisk syge krigsveteraner slår ny rekord

Kilde: dr.dk, 14. april 2017

Store erstatninger til psykisk syge soldater koster Forsvaret en formue. Alene sidste år udbetalte Forsvaret 240 millioner kroner i erstatninger til krigsveteraner med PTSD.
Siden det i 2014 blev nemmere for PTSD-ramte veteraner at få anerkendt sygdommen, har Forsvaret udbetalt erstatninger for omkring én milliard kroner, og forventningen er, at beløbet ved udgangen af 2017 runder 1,2 milliarder kroner.


Veteraner har svært ved at håndtere store krigserstatninger

Kilde: dr.dk, 14. april 2017

På tre år har 616 danske krigsveteraner fået tilkendt erstatning. De fleste af erstatningerne går til psykisk syge soldater, der har fået konstateret posttraumatisk stress (PTSD).
Der er typisk tale om sårbare unge mænd, der pludselig skal håndtere meget store erstatninger på for PTSD-ramte i gennemsnit over 3,7 millioner kroner.


Tre nye musikfestivaler du skal kende

Kilde: oplevbyen.dk, 15. april 2017

Masser af god musik og store navne venter, når sommeren byder på ikke mindre end tre splinternye københavnske musikfestivaler. Læs om Engage arrangeret af krigsveteraner, og Haven og Komos, der fusionerer musik og madoplevelser.


Aktuelt

Skal du banke rust af både krop, motorcykel og køreteknik?

Så skal du være med til at banke rusten af motorcyklen og køreteknikken, når vi mødes i weekenden den 19. til 21. april, hvor vi holder weekend med socialt samvær og motorcykler i Aalborg. Vi mødes fredag d. 19. og bliver indkvarteret på Aalborg Kaserne fra kl. 16.00....

TILMELD DIG: NATO 75 år – Parade i Kastellet den 4. april

I år kan Danmark d. 4. april fejre 75 års medlemskab af NATO. I den anledning markerer Danmarks Veteraner traditionen tro NATO-dagen den 4. april med parade og medaljeoverrækkelse. Alle er velkommen til at deltage i hele arrangementet og den efterfølgende reception....

Indkaldelse til Danmarks Veteraners Repræsentantsskabsmøde

Danmarks Veteraner afholder Repræsentantskabsmøde den 27. april 2024 på Sports Hotel Vejen,  Jacob Gades Allé 1, 6600 Vejen. Mødet gennemføres med ankomst og registrering den 27. april fra kl. 09.00 – 09.45. Repræsentantskabsmødet gennemføres fra kl. 10.00 – 18.00,...

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....