Presseklip for Veteraner, uge 16/2018

Presseklip samlet i ugen 16. – 22 april 2018


Svendborg kommune har udpeget veterankoordinator

Kilde: Svendborg.dk, 12. april 2018

Jeg hedder Mette Nystrup, og er veterankoordinator i Svendborg kommune.

Mit arbejde er, at hjælpe og vejlede veteraner, så I nemmere kan finde rundt i det kommunale system.
Målet er, at give veteraner og deres pårørende én indgang til kommunen og én kontaktperson. På den måde er håbet, at vi på en hurtig og smidig måde kan hjælpe veteranerne, som har behov for hjælp.


Invictus 2018-holdet er sat 

Kilde: Forsvaret.dk, 16. april 2018

De 25 danskere, som skal deltage i Invictus Games 2018, er nu fundet. Dermed kan træningen og den personlige udvikling mod det internationalt sportsstævne for skadede veteraner i Sydney i Australien til oktober rigtig begynde.


Ny café for veteraner er på vej

Kilde: sn.dk, 18. april 2018

I det hyggelige lokale overfor Køge Svømmeland har der været afholdt interesseaften med henblik på opstart af projektet »VeteranCafé Køge«.
Fra starten af 2018 har Køge Kommune taget hul på projektet »Videre i livet«, der netop sætter fokus på veteraner og deres pårørende, og i den forbindelse har Thomas Buus, der selv er veteran fra Bosnien, sat gang i et initiativ omkring en veterancafé.


Regeringen udsender yderligere Challenger-bidrag til Frontex

Kilde: fmn.dk, 19. april 2018

Regeringen har besluttet at udsende Forsvarets Challenger-fly til støtte for det europæiske grænseagentur Frontex’ grænseovervågning i Middelhavet i yderligere to måneder i 2018.
Forsvarsministeren har på vegne af regeringen orienteret Udenrigspolitisk Nævn om beslutningen i dag. Challenger-flyet vil blive udsendt til Frontex to gange for en periode på 30 dage i henholdsvis juni og november. Dette ligger ud over de 31 dages udsendelse af Challenger-flyet, som Danmark bidrog med tidligere i år. Det danske bidrag vil skulle foretage overvågningsflyvninger i Frontex’ operationsområde i Middelhavet.


Krigsveteraner savner anerkendelse, lyder det fra stifter af veteranfestival (VIDEOKLIP)

Kilde: TV2, 20. april 2018


Store profiler kigger forbi: Soldatens Hus åbner i Aalborg

Kilde: www.migogallborg.dk, 22. april 2018

Siden 1991 har mere end 70.000 danske soldater været udsendt på missioner overalt i verden.
Selvom der i samfundet primært har været fokus på de mange negative konsekvenser af en aktiv militær indsats i udlandet, har Soldatens Hus i København i stedet haft stor succes med at udbrede de gode budskaber om dét at være udsendt.
Soldatens Hus er nu klar til at udvide deres gode budskaber til resten af landet, og Aalborg bliver den næste by, som får glæde af de mange arrangementer og tiltag, som Soldatens Hus kan tilbyde.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til FN dag i Kastellet

Danmarks Veteraner og Veteranstøtten inviterer til markering af FN-dagen i Kastellet tirsdag den 24. oktober 2023 - en dag til ære for og anerkendelse af danske veteraner og deres pårørende. I år vil paraden særlig adressere hospitalsskibet M/S ”Jutlandias” hjemkomst...

På motorcykel til Sveriges østlige forpost

Nordic Veteran MC Tour 2023 var arrangeret af det svenske veteranforbund i september og gik til Gotland. Danmarks Veteraners MC Klub var med.  Gotland bærer på en fantastisk historisk arv, og på grund af krigen i Ukraine og spændingerne mellem NATO og Rusland, er øen...

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...