Presseklip for Veteraner, uge 16/2018

Presseklip samlet i ugen 16. – 22 april 2018


Svendborg kommune har udpeget veterankoordinator

Kilde: Svendborg.dk, 12. april 2018

Jeg hedder Mette Nystrup, og er veterankoordinator i Svendborg kommune.

Mit arbejde er, at hjælpe og vejlede veteraner, så I nemmere kan finde rundt i det kommunale system.
Målet er, at give veteraner og deres pårørende én indgang til kommunen og én kontaktperson. På den måde er håbet, at vi på en hurtig og smidig måde kan hjælpe veteranerne, som har behov for hjælp.


Invictus 2018-holdet er sat 

Kilde: Forsvaret.dk, 16. april 2018

De 25 danskere, som skal deltage i Invictus Games 2018, er nu fundet. Dermed kan træningen og den personlige udvikling mod det internationalt sportsstævne for skadede veteraner i Sydney i Australien til oktober rigtig begynde.


Ny café for veteraner er på vej

Kilde: sn.dk, 18. april 2018

I det hyggelige lokale overfor Køge Svømmeland har der været afholdt interesseaften med henblik på opstart af projektet »VeteranCafé Køge«.
Fra starten af 2018 har Køge Kommune taget hul på projektet »Videre i livet«, der netop sætter fokus på veteraner og deres pårørende, og i den forbindelse har Thomas Buus, der selv er veteran fra Bosnien, sat gang i et initiativ omkring en veterancafé.


Regeringen udsender yderligere Challenger-bidrag til Frontex

Kilde: fmn.dk, 19. april 2018

Regeringen har besluttet at udsende Forsvarets Challenger-fly til støtte for det europæiske grænseagentur Frontex’ grænseovervågning i Middelhavet i yderligere to måneder i 2018.
Forsvarsministeren har på vegne af regeringen orienteret Udenrigspolitisk Nævn om beslutningen i dag. Challenger-flyet vil blive udsendt til Frontex to gange for en periode på 30 dage i henholdsvis juni og november. Dette ligger ud over de 31 dages udsendelse af Challenger-flyet, som Danmark bidrog med tidligere i år. Det danske bidrag vil skulle foretage overvågningsflyvninger i Frontex’ operationsområde i Middelhavet.


Krigsveteraner savner anerkendelse, lyder det fra stifter af veteranfestival (VIDEOKLIP)

Kilde: TV2, 20. april 2018


Store profiler kigger forbi: Soldatens Hus åbner i Aalborg

Kilde: www.migogallborg.dk, 22. april 2018

Siden 1991 har mere end 70.000 danske soldater været udsendt på missioner overalt i verden.
Selvom der i samfundet primært har været fokus på de mange negative konsekvenser af en aktiv militær indsats i udlandet, har Soldatens Hus i København i stedet haft stor succes med at udbrede de gode budskaber om dét at være udsendt.
Soldatens Hus er nu klar til at udvide deres gode budskaber til resten af landet, og Aalborg bliver den næste by, som får glæde af de mange arrangementer og tiltag, som Soldatens Hus kan tilbyde.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...