Presseklip for Veteraner, uge 19/2018

Presseklip indsamlet i ugen 7. – 13. maj 2018


Bornholms Blå Baretter – Congo (Videoklip)

Kilde: TV2 Bornholm, 9. maj 2018

Siden 1948 har FN udsendt fredsbevarende styrker til verdens brandpunkter. Mange bornholmere har taget del i operationer i Gaza, Congo og Cypern. I tre programmer fortæller seks bornholmske veteraner deres historie fra deres tid iført den blå baret.


Opråb blev hørt: Nu får Hedensteds veteraner en kommunal anerkendelse

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 11. maj 2018

Til september vil Hedensted Kommune også markere den nationale flagdag for krigsveteraner. Et konkret resultat af, at 216 veteraner i kommunen nu får deres egen politik.


Krigsveteran finder sjælero med modeltog (Kræver abonnement)

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 12. maj 2018

35-årige Denis Thor Christensen har stadig mareridt hver nat efter sin udsending til Afghanistan i 2008. Men han har fundet en hobby, der giver ham lindring og ro: Han bygger landskaber og modeltogbane i haven.


Museet holder åbent hus: En dag med soldater, krigsminder og nationale følelser

Kilde: Ugeavisen.dk, 12. maj 2018

Den 17. maj kan historieinteresserede få sig en særlig oplevelse, hvis de lægger vej forbi Den Gl. Hovedvagt, hvor en lille særudstilling fra Telegrafregimentets Historiske Samling fremover vil være udstillet.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...