Presseklip for Veteraner, uge 20/2020


Minister roede en kold tur med veteraner

Kilde. sn.dk/Roskilde, 11. maj 2020

De seneste uger har været svære for mange. Det gælder også de 24 veteraner fra Forsvaret, som siden sidste år har trænet mod deltagelse i de såkaldte Invictus Games.
I år skulle Invictus Games holdes i Haag i Holland, men er som så meget andet, blevet udskudt til næste år.


Forsvarsministeren: Puljemidler til veteraner kan bruges til næste år

Kilde: Forsvarsministeriet, 15. maj 2020

Veterancenteret uddeler hvert år puljemidler til veteranaktiviteter, men i år bliver det svært at gennemføre aktiviteter grundet coronavirus. Forsvarsministeriet og Veterancenteret orienterer derfor nu tilskudsmodtagerne om, at aktiviteterne enten kan udskydes til senere i år eller næste år. De kan også gennemføres, hvis det sker i forhold til sundhedsfaglige retningslinjer.


Soldaterrekraation under coronakirsen

Kilde: kfums-soldatermission.dk, 15. maj 2020

KFUMs SoldaterRekreation er bestemt ikke lukket under Coronakrisen, og botilbuddet er særlig vigtigt i denne tid. En direkte konsekvens for veteranerne er færre sociale aktiviteter og endnu mere tid alene. Veteranmedarbejer i Høvelte Morten Bech forklarer: ”Fornemmelsen af ensomhed kan hurtigt brede sig blandt veteranerne. Flexjob og andre faste holdepunkter er sat på pause”. Det har negative konsekvenser for den skruktur, der er så vigtig for beboerne. Strukturen skaber forudsigelighed og tryghed. Man ved, hvad der skal ske, og hvad der forventes, og Morten er ikke i tvivl om, at strukturen er den største direkte konsekvens for veteranerne. Der er også en risiko for, at alt for meget alenetid kan udfyldes med et misbrug.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Tilbage i Congo i 1962

Udgivet 14. maj 2020


CORONA SLØJFEN – støtter Hverdagens Helte

Udgivet 15. maj 2020


Arrangementer for Veteraner i den næste uge

Udgivet 17. maj 2020


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...