Presseklip for Veteraner, uge 20/2020


Minister roede en kold tur med veteraner

Kilde. sn.dk/Roskilde, 11. maj 2020

De seneste uger har været svære for mange. Det gælder også de 24 veteraner fra Forsvaret, som siden sidste år har trænet mod deltagelse i de såkaldte Invictus Games.
I år skulle Invictus Games holdes i Haag i Holland, men er som så meget andet, blevet udskudt til næste år.


Forsvarsministeren: Puljemidler til veteraner kan bruges til næste år

Kilde: Forsvarsministeriet, 15. maj 2020

Veterancenteret uddeler hvert år puljemidler til veteranaktiviteter, men i år bliver det svært at gennemføre aktiviteter grundet coronavirus. Forsvarsministeriet og Veterancenteret orienterer derfor nu tilskudsmodtagerne om, at aktiviteterne enten kan udskydes til senere i år eller næste år. De kan også gennemføres, hvis det sker i forhold til sundhedsfaglige retningslinjer.


Soldaterrekraation under coronakirsen

Kilde: kfums-soldatermission.dk, 15. maj 2020

KFUMs SoldaterRekreation er bestemt ikke lukket under Coronakrisen, og botilbuddet er særlig vigtigt i denne tid. En direkte konsekvens for veteranerne er færre sociale aktiviteter og endnu mere tid alene. Veteranmedarbejer i Høvelte Morten Bech forklarer: ”Fornemmelsen af ensomhed kan hurtigt brede sig blandt veteranerne. Flexjob og andre faste holdepunkter er sat på pause”. Det har negative konsekvenser for den skruktur, der er så vigtig for beboerne. Strukturen skaber forudsigelighed og tryghed. Man ved, hvad der skal ske, og hvad der forventes, og Morten er ikke i tvivl om, at strukturen er den største direkte konsekvens for veteranerne. Der er også en risiko for, at alt for meget alenetid kan udfyldes med et misbrug.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Tilbage i Congo i 1962

Udgivet 14. maj 2020


CORONA SLØJFEN – støtter Hverdagens Helte

Udgivet 15. maj 2020


Arrangementer for Veteraner i den næste uge

Udgivet 17. maj 2020


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...