Presseklip for Veteraner, uge 20/2017

Presseklip herunder er samlet i perioden 15. – 21. maj 2017 (uge 20)


Peacekeepers Day

Du kan stadig nå at tilmelde dig paraden, men tilmelding til reception er afsluttet. Tilmelding kan ske til aktivitetsansvarlig på mail 2xd@stofanet.dk eller telefon 21 15 52 60.


Det er svært nok for veteraner, uden at samfundet stiller sig i vejen for kærligheden

Kilde: Information, 15. maj 2017

Den PTSD-ramte Afghanistan-veteran Høgni Petersens amerikanske kone og hendes datter står til udvisning fra Danmark. Udlændingestyrelsen vurderer, at han ikke lever op til ’forsørgelsespligten’, fordi han har modtaget såkaldt ’ressourceforløbsydelse’. ’Men jeg er ikke arbejdsløs, jeg er såret veteran og har altid troet, at jeg fik ydelse derefter,’ siger han.


Informationsmøde om Veteran-cafe på Mors

Kilde: Limfjord Update, 16. maj 2017

Mors skal i lighed med Skive, Holstebro og mange andre kommuner have en Veterancafe.
Derfor afholder kommunen et informationsmøde på torsdag, hvor man vil skabe baggrunden for at kunne starte en Veterancafe på Mors, der skal drives i frivilligt regi.


Vi søger madmor/madfar til sommerlejr for veteranfamilier i uge 26

Kilde: frivilligjob.dk, 16. maj 2017

Red Barnet søger lige nu 1-2 frivillige, der brænder for at lave mad for en gruppe dejlige børn, forældre og medfrivillige, der er på sommerlejr i naturskolen/hytten Trente Mølle i den skønne natur på Sydfyn.
Sommerlejren afholdes mandag til fredag i uge 26 og den samlede gruppe børn, voksne og frivillige vil bestå af ca. 30 personer.


Studentermedhjælper til Militærpsykologisk Afdeling, Fredericia (Jobannonce)

Kilde: job-i-staten.dk, 18. maj 2017

Pr. 1. august er en stilling på 9 timer om ugen i gennemsnit (nogle uger færre og andre uger flere timer) med tjenested på Ryes Kaserne i Fredericia ledig ved Militærpsykologisk Afdelings klinik.


Veteran Politik Guldborgsund

Kilde: folketidende.dk, 18. maj 2017
I Guldborgsund kommune hvor vi har fornuftig sund økonomi, har vi desværre en meget mangelfuld Veteran Politik.
Vi kan simpelthen ikke være bekendt, at vi lader de mennesker i stikken, som har været ude at kæmpe for, at du og jeg kan leve i frihed, som vi gør.

Projektleder (jobannonce)

kilde: job-i-staten.dk, 19. maj 2017

Veterancentret i Ringsted søger to kompetente og løsningsorienterede projektledere, som kan “gribe boldene” og skyde dem videre i en hurtigkørende og udviklende organisation, så vi sammen skaber merværdi og udvikling til glæde for de danske soldater, veteraner og deres familier.
De to stillinger har været tidsbegrænsede stillinger, der nu bliver til fastansættelser.


DR-chef om Bøllebank-dokumentar: “Uha. Det her var ikke godt”

kilde: Olfi.dk, 19. maj 2017

DR-redaktionschef Judith Skriver beklager alvorlige fejl i dokumentar om Operation Bøllebank, som har ført til selvransagelse på P1’s dokumentarredaktion. Journalist Kasper Søegaards lovede opfølgning i radio eller på tv har lange udsigter.


Veteran – kom helt hjem

Kilde: randers.netavis.nu, 19. maj 2017

I samarbejde med Randers Kommune starter tre ildsjæle et pilotprojekt. Det er målrettet de veteraner, der har været udsendt i verdens brændpunkter, og som lider af traumer som følge af udsendelsen. Projektet hedder: Veteran – kom helt hjem.


Socialrådgiver (tidsbegrænset) (jobannonce)

Kilde: forsvaret.dk, 19. maj 2017

Forsvarets Veterancenter har brug for dine stærke rådgiverkompetencer indenfor bl.a. arbejdsskader, sygedagpenge samt børne- og familiearbejde i indsatsen for vores veteraner og deres pårørende i Region Sjælland. Dit tjenestested vil være på Gardehusarkasernen ved Slagelse samt Hjemmeværnskommandoen i Vordingborg. Du vil have tæt faglig sparring med både dine to socialrådgiverkollegaer samt fem andre fagpersoner, der er lokaliseret i Slagelse og Vordingborg.


Veteraner kommer gratis ind til ny endagsfestival

Kilde: Jyllandsposten, 19. maj 2017

Hidtil har veteraner skullet betale halv pris for billetten til Engage, hvor danske musiknavne som Mads Langer, Magtens Korridorer, Dúné, Poul Krebs og Michael Falch samt Sort Sol står på plakaten.


 Overraskende besøg i Veteran Cafeen

Kilde: Randers.netavis.nu, 20. april.2017

Fredag eftermiddag mødtes veteranerne som sædvanligt i Veteran Cafeen. Der blev serveret kaffe og kage, men det var ikke det, som havde fået mange nye ind i cafeen. Forud havde Tanja Andersen fra Veteran Cafeen opfordret alle til at komme, fordi der var en overraskelse.


Sendte serie af bombetrusler: Nu skal krigsveteran i retten

Kilde: TV Øst, 20. maj 2017

En 31-årig mand fra Slagelse bliver mentalundersøgt, efter han sidste år stod bag en række bombetrusler, han forsøgte at få til at ligne muslimsk terror.


Angst sender rekordmange danskere på førtidspension

Kilde: Ugebrevet A4, 21. maj 2017

»Jeg tror, der er kommet en forståelse i kommunerne af, at ressourceforløb ikke altid er løsningen for de meget belastede borgere. Gruppen af førtidspensionerede på grund af angst rummer jo også veteraner og flygtninge. For dem har førtidspensionering været uundgåelig, fordi man ikke har haft de nødvendige tilbud til dem. De har brug for ro. Men de har også brug for behandling, efter de er blevet pensioneret, og det kan vi ikke se af tallene, om de får,« siger Eva Secher Mathiasen.


 

Aktuelt

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er klar

I denne udgave af magasinet kan du læse om de mange flagdagsmarkeringer, der har været rundt om i landet, noget om at søvn, efterskoleelevernes march for Danmarks Veteraner og meget, meget mere. De af jer, der har bestilt magasin i fysisk form vil snarest muligt...

Bushcraft smedearbejde

Veteranstøttens friluftsudvalg inviteret på kursus i smedearbejde Bushcraft smedearbejde Har du lyst til at deltage på et smedekursus hvor du kan lave dit eget friluftsgrej m.m. er her et godt tilbud til dig. Indhold Skærende værktøj, vikingegrej, smykker af jern mm....