Presseklip for Veteraner, uge 21/2018


Presseklip for Veteraner indsamlet i ugen 21. – 27. maj 2018


Frederik skiftede til militærgrøn t-shirt

Kilde: TV Syd, 21. maj 2018

Kronprins Frederik løb i Esbjerg ikke i en mørkeblå Royal Run t-shirt. Den havde han skiftet ud med en militærgrøn før sit løb i Esbjerg, hvor han sammen med flere end 300 soldater og krigsveteraner gennemførte det tredje af i alt fem Royal Run-løb.


Ph.d- stipendium ved Forsvarets Veterancenter

Kilde: Jobindex.dk, 23. maj 2018

Ansøgere inviteres hermed til at indsende forslag til et ph.d.-projekt med fokus på at undersøge ’danske krigsveteraners anvendelse af psykiske sundhedsservices efter udsendelse i international mission’ med opstart den 1. august 2018.


Soldat- og veteranfestival for tredje gang

Kilde: Bornholm.nu, 23. maj 2018

RØNNE – Foreningen Soldat for Danmark holder for tredje år i træk en Soldat- og Veteranfestival i Rønne.
Det sker for at anerkende og ære soldater og veteraner samt anerkende Almegårds Kasernes betydning for Bornholm, fortæller formand Richardt Sølvertorp.


Ny veterancafé mangler lokaler

Kilde: sn.dk, 25. maj 2018

Tidligere udsendte soldater og andet personale, der har befundet sig i en krigszone, har nu stiftet foreningen VeteranCafé Køge.
Det er 47-årige Thomas Buus Kristensen, der selv er veteran fra Balkan 1993 Hold 4 UNPROFOR, som er primus motor og formand i den nye forening.


De begyndte at tale om det i 2001 – nu kan café og køkken indvies

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 26. maj 2018

Fredericia: Allerede i 2001 blev der holdt brainstorm om, hvordan man kunne få bedre køkken- og caféfaciliteter i Fredericias store kultur- og aktivitetshus, Depotgården, erindrer daglig leder Vibeke Isaksen.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.