Presseklip for Veteraner, uge 21/2021

Presseklip indsamlet i ugen 24. – 30. maj 2021

PTSD-ramt veteran med tomt køleskab til nytår: – Det må ikke ske igen

Kilde: sn.dk, 25. maj 2021

Et bedre samarbejde mellem frivillige veteranorganisationer og Helsingør Kommune skal sørge for, at de lokale veteraner hurtigere får den rette hjælp.


Ny samarbejdsaftale styrker veteranindsats i Rudersdal

Kilde: Rudersdal Kommune, 28. maj 2021

Rudersdal Kommune indgår ny samarbejdsaftale med Veterancenteret under Forsvarsministeriet, så indsatsen for at anerkende og støtte veteraner styrkes yderligere.


Mellem krig og fred er der friluftsliv

Kilde: outsite.dk, 29. maj 2021

Veni – vidi – vici siger han med et træt smil, da han passerer mig på den ujævne og smalle sti gennem blokmarken. Vi er på vej ned af bjerget efter at have stået på toppen og taget den efterhånden obligatoriske selfie på toppen eller topfie, som det nu er døbt til i moderne sprog.


Ti procent oplever PTSD-symptomer: Øget indsats på vej til de 736 krigsveteraner i Vejle

Kilde: fyens.dk, 30. maj 2021

Efter flere års tovtrækkeri om finansieringen har Vejle Kommune ansat en veterankoordinator på fuldtid. Og det er på høje tid, lyder meldingen fra initiativtageren i arbejdsmarkedsudvalget.


Veteraner endelig ude af coronaens greb: Det blev markeret med gåtur og sponsorerede grillpølser

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 30. maj 2021

Veterancafeen har på grund af corona-nedlukninger kun kunnet mødes tre gange på halvandet år. Tilbuddet til lokale veteraner mødtes for første gang i år torsdag ved Haraldskær.


Jobannoncer, hvor der søges efter veteraner, personer der ønsker at arbejde med eller for veteraner

(Danmarks Veteraner og Veteranstøtten viderebringer jobannoncer hvis vi finder dem, vi garanterer ikke, at opslåede jobs stadig er ledige.)


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

GIV AGT: Ugens Virtuelle Udpluk – UNTSO 1948-

Udgivet 25. maj 2021


Events for veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 30. maj 2021


The UN Special Service Medal

Udgivet 30. maj 2021


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.