Presseklip for Veteraner, uge 21/2017

Presseklip er samlet i perioden 22. – 28. maj 2017


600 veteraner i Silkeborg

Kilde: Silkeborgnyt.dk, 22. maj 2017

Vidste du, at der i Silkeborg Kommune er cirka 600 soldaterveteraner, som på et tidspunkt har været udsendt på internationale missioner?


Veteranpolitik er uden reelt indhold

Kilde: JydskeVestkysten, 22. maj 2017

Vejen Kommune har fået en officiel Veteranpolitik. Tillykke. Men den er uden reelt indhold, økonomiske eller personalemæssige konsekvenser.
Det er blot varm luft, hvormed byrådet maler et skønmaleri som kommunen, der gør en masse for veteranerne. Forståeligt nok efter den pinlige sag fra sidste efterår, hvor byrådet nedstemte Liberal Alliances forslag om at bruge 5.000 på et Veteranarrangement.


Randers skal have veterankoordinator på fuld tid

Kilde: dinavis.dk, 22. maj 2017

Der er nu udarbejdet et udkast til veteranstrategi for Randers Kommune. Udkastet indeholder fire grundlæggende principper samt en beskrivelse af Randers Kommunes konkrete tiltag for at støtte veteraner og pårørende. Ifølge udkastet skal der ansættes en person på fuld tid i en veterankoordinatorfunktion. I alt medfører veteranstrategien årlige udgifter på cirka en million kroner.


Engage Festival vil åbne veteranlivet for alle

Kilde: gaffa.dk, 23. maj 2017

Et helt nyt initiativ ser dagens lys på lørdag den 27. maj, hvor endagsfestivalen Engage løber af stablen på Refshaleøen i København. En festival, hvor der er plads til både Sort Sol, Magtens Korridorer, Dúné, Falullah, Mads Langer (billedet) og KrebsFalch, men også en festival, som ønsker at anerkende og hylde de danske veteraner. Oplysning, anerkendelse og fællesskab er nøgleordene for Engage Festival samt muligheden for senere at lave initiativer, hvor ikke-veteraner kan blive involveret i tilværelsen som veteran igennem forskellige arrangementer. Mange ved formentlig ikke, hvad en veteran egentlig er – og hvad veteraner har været igennem.


KFUMs Soldaterrekreation – en del af vores identitet

Kilde: kfum-soldatermission.dk, 23. maj 2017

Det er efterhånden godt et år siden, at KFUMs Soldaterrekreation i Varde blev indviet den 8. april 2016. Dette skete med stor fest, mange gæster, lækker mad og god musik. Men hvad er der så sket efter gæsterne forlod stedet og musikken slukkede?
Jo, roen har sænket sig over stedet, som nu er blevet til det, det var tiltænkt: Et fristed og et hjem. For en kortere eller en længere periode, som der nu er behov for det – eller måske blot som en weekend-aflastning indimellem.


Bagerkager til caféen

Kilde: veterancafevordingborg.dk, 24. maj 2017

Hver onsdag tager Allan Pedersen, som er frivillig ved Veteran Café Vordingborg, til Jacobsens Bageri i Nyråd og henter rigtige bagerkager til Veteran Café Vordingborg.
Det begyndte egentlig, da Allan gik ind til bageren på Nyraad Hovedgade 50 for at høre, om de havde noget ”gammelt” brød, som han kunne tage med til Veteran Café Vordingborg til onsdagsmøderne.


Veteraner i job

Kilde: Næstved kommune, 24. maj 2017

Ny ordning skal hjælpe veteraner i job
En jobpræmie og fortrinsret til offentlige stillinger. Virksomhedsledere har nu bedre muligheder for at hjælpe veteraner til at få et aktivt arbejdsliv.

Veteraner kan få et godt og aktivt arbejdsliv på trods af psykiske og fysiske skader. Det er budskabet bag en ny jobordning, der skal bakke virksomhedsledere op i at kunne byde flere veteraner velkomne. Ifølge ordningen kan virksomhedslederne nemlig give veteraner fortrinsret til offentlige stillinger, ligesom de kan søge om en jobpræmie på 50.000 kr. til virksomheden (dog ikke statslige arbejdsgivere) efter 26 ugers uafbrudt ansættelse i minimum 15 timer pr. uge.


 

 

Aktuelt

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er klar

I denne udgave af magasinet kan du læse om de mange flagdagsmarkeringer, der har været rundt om i landet, noget om at søvn, efterskoleelevernes march for Danmarks Veteraner og meget, meget mere. De af jer, der har bestilt magasin i fysisk form vil snarest muligt...

Bushcraft smedearbejde

Veteranstøttens friluftsudvalg inviteret på kursus i smedearbejde Bushcraft smedearbejde Har du lyst til at deltage på et smedekursus hvor du kan lave dit eget friluftsgrej m.m. er her et godt tilbud til dig. Indhold Skærende værktøj, vikingegrej, smykker af jern mm....