Presseklip for Veteraner, uge 22/2019

Presseklip indsamlet i ugen 27. maj – 2. juni 2019


Greve styrker støtten til veteraner

Kilde: dknyt, 29. maj 2019

Greve Kommunes cirka 263 veteraner kan nu se frem til bedre støtte og anerkendelse. Kommunen har indgået en aftale med det landsdækkende Veterancentret, som skal sikre, at centrets og kommunens viden udnyttes bedst muligt i fællesskab.


Anerkendelse til alle udsendte – Brev til Udenrigsministeriet

Kilde: Folk & Sikkerhed, 29. maj 2019

Flagdagen nærmer sig, og i den forbindelse sætter vi løbende fokus på de mænd og kvinder, som har været udsendt på vegne af Danmark. Det gælder blandt andet arrangementer, folkeoplysning og kontakt til foreningen og kommuner.

Et af Folk & Sikkerheds medlemmer, Lars H. Madsen, har i mange år forsøgt at få Udenrigsministeriet til at vise anerkendelse på samme vilkår, som eksempelvis Forsvarets ansatte. Lars H. Madsen har tidligere været udsendt under Forsvarsministeriet, men har de seneste år skiftet uniformen ud og er i dag tilknyttet Udenrigsministeriet for hvem han har været udsendt under til mange steder i verden, herunder Afghanistan.


Projektassistent til Invictus Games 2020 ved Center for Militær Fysisk Træning (Jobannonce)

Kilde: forsvaret.dk, 29. maj 2019

Forsvarets Sanitetskommando søger en projektassistent til en tidsbegrænset stilling i tiden 1. Juli 2019 – 30. november 2020 for Invictus Games 2020.
Så hvis du brænder for at arbejde med skadede veteraner, og er detaljeorienteret, samt rigtig god til at håndtere mange samtidige opgaver, så er stillingen som projektassistent måske noget for dig.


Hyggelig stroppetur i veteranernes tjeneste

Kilde: Helsingør Dagblad, 2. juni 2019

Viljen til at støtte mennesker, der har deltaget i krig i Danmarks tjeneste og måske kommet til skade, er stor. Det viste lørdagens veteranmarch på 30, 15 eller 7,5 kilometer, som mange mennesker stillede op til i det friske sommervejr.
Det var en venlig stroppetur – marchen gik i roligt tempo og endte på Helsingør Nordhavn ved Kronborgstranden, hvor der var stillet op til grill og popmusik fra den mobile scene.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Billeder fra Peacekeepers Day

Udgivet 31. maj 2019


Fribilletter til Opera Hedelands opførsel af Operaen Carmen

Udgivet 31. maj 2019


Endnu fire numre af Den Blå Baret er blevet fundet og indskannet

Udgivet 1. juni 2019


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.