Presseklip for Veteraner, uge 22/2021

Presseklip indsamlet i ugen 31. maj -6. juni 2021


Eva Kjer Hansen hyldes for sin indsats for veteraner

Kilde: Ugeavisen Kolding, 31. maj 2021

Det er foreningen Danmarks Veteraner, der overrakte den tidligere minister medaljen som en anerkendelse for hendes indsats for danske veteraner i forbindelse med årets parade og anerkendelse af danske veteraner, der har været udsendt på internationale missioner.


Veteran-festival melder klar med det endelige musikprogram

Kilde: gaffa.dk, 31. maj 2021

I stedet for at blive aflyst bliver den jyske festival afviklet på alternativ vis over flere dage

Engage Festival, der er arrangeret af Veteranfonden, bliver gennemført til sommer ‒ men dog på alternativ vis. Som konsekvens af de mange restriktioner og begrænsninger for danske festivaler vil Engage Festival i år blive udgjort af tre nedskalerede arrangementer, den 23. og 24. juli på Kastellet i København og den 13. august på Skive Kaserne.


Jobordning for veteraner

Kilde: Helsingør Kommune, 31. maj 2021

Nye muligheder for fysisk eller psykisk skadede veteraner.
Jobordningen giver de veteraner, som står på kanten af arbejdsmarkedet, bedre mulighed for at få et aktivt arbejdsliv. Jobordningen kan således give fortrinsret til offentlige stillinger samt mulighed for, at arbejdsgiver kan søge en jobpræmie* på 50.000 kr. efter 26 ugers uafbrudt ansættelse med et gennemsnitligt timetal på minimum 15 timer pr. uge.


Danske soldaterveteraner med PTSD eller PTSD-lignende diagnoser får nu ret til at beholde deres førtidspension, selv hvis de i perioder er i stand til at arbejde.

Kilde: TV2 Bornholm, 2. juni 2021

En ny wildcardordning til danske veteraner, som er på førtidspension og har PTSD eller PTSD-lignende diagnoser, træder i kraft 1. juli 2021.

Den nye ordning giver veteranerne ret til at beholde deres førtidspension, selv hvis de i perioder er i stand til at arbejde. Det gælder også, selvom deres arbejdsevne forbedres permanent.

– Hvis veteranerne over en længere periode tjener nok til at forsørge sig selv, vil udbetalingen af førtidspensionen blive sat på pause, men førtidspensionen kan til enhver tid genoptages, fortæller Line Maria Jespersen, faglig koordinator i Veterancenterets Beskæftigelsesrådgiversektion.


Medaljer og mønter til Invictus Games veteraner

Kilde: forsvaret.dk, 4. juni 2021

Invictus Games 2020 er blevet udsat to gange, og deltagerne på det danske hold har savnet at kunne mødes. Fredag var holdet, der skulle have været til Holland i 2020, samlet til overrækkelse af mønter og medaljer.


Jobannoncer, hvor der søges efter veteraner, personer der ønsker at arbejde med eller for veteraner

(Danmarks Veteraner og Veteranstøtten viderebringer jobannoncer hvis vi finder dem, vi garanterer ikke, at opslåede jobs stadig er ledige.)


Udviklingsorienteret leder søges til KFUM’s Soldaterhjem i Vordingborg

Kilde: kfums-soldatermission.dk, 1. juni 2021


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Billeder fra 29. maj på Kastellet

Udgivet 31. maj 2021


En fantastisk 29. maj 2021 i Holstebro

Udgivet 31. maj 2021


Events for veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 6. juni 2021


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...