Presseklip for Veteraner, uge 22/2021

Presseklip indsamlet i ugen 31. maj -6. juni 2021


Eva Kjer Hansen hyldes for sin indsats for veteraner

Kilde: Ugeavisen Kolding, 31. maj 2021

Det er foreningen Danmarks Veteraner, der overrakte den tidligere minister medaljen som en anerkendelse for hendes indsats for danske veteraner i forbindelse med årets parade og anerkendelse af danske veteraner, der har været udsendt på internationale missioner.


Veteran-festival melder klar med det endelige musikprogram

Kilde: gaffa.dk, 31. maj 2021

I stedet for at blive aflyst bliver den jyske festival afviklet på alternativ vis over flere dage

Engage Festival, der er arrangeret af Veteranfonden, bliver gennemført til sommer ‒ men dog på alternativ vis. Som konsekvens af de mange restriktioner og begrænsninger for danske festivaler vil Engage Festival i år blive udgjort af tre nedskalerede arrangementer, den 23. og 24. juli på Kastellet i København og den 13. august på Skive Kaserne.


Jobordning for veteraner

Kilde: Helsingør Kommune, 31. maj 2021

Nye muligheder for fysisk eller psykisk skadede veteraner.
Jobordningen giver de veteraner, som står på kanten af arbejdsmarkedet, bedre mulighed for at få et aktivt arbejdsliv. Jobordningen kan således give fortrinsret til offentlige stillinger samt mulighed for, at arbejdsgiver kan søge en jobpræmie* på 50.000 kr. efter 26 ugers uafbrudt ansættelse med et gennemsnitligt timetal på minimum 15 timer pr. uge.


Danske soldaterveteraner med PTSD eller PTSD-lignende diagnoser får nu ret til at beholde deres førtidspension, selv hvis de i perioder er i stand til at arbejde.

Kilde: TV2 Bornholm, 2. juni 2021

En ny wildcardordning til danske veteraner, som er på førtidspension og har PTSD eller PTSD-lignende diagnoser, træder i kraft 1. juli 2021.

Den nye ordning giver veteranerne ret til at beholde deres førtidspension, selv hvis de i perioder er i stand til at arbejde. Det gælder også, selvom deres arbejdsevne forbedres permanent.

– Hvis veteranerne over en længere periode tjener nok til at forsørge sig selv, vil udbetalingen af førtidspensionen blive sat på pause, men førtidspensionen kan til enhver tid genoptages, fortæller Line Maria Jespersen, faglig koordinator i Veterancenterets Beskæftigelsesrådgiversektion.


Medaljer og mønter til Invictus Games veteraner

Kilde: forsvaret.dk, 4. juni 2021

Invictus Games 2020 er blevet udsat to gange, og deltagerne på det danske hold har savnet at kunne mødes. Fredag var holdet, der skulle have været til Holland i 2020, samlet til overrækkelse af mønter og medaljer.


Jobannoncer, hvor der søges efter veteraner, personer der ønsker at arbejde med eller for veteraner

(Danmarks Veteraner og Veteranstøtten viderebringer jobannoncer hvis vi finder dem, vi garanterer ikke, at opslåede jobs stadig er ledige.)


Udviklingsorienteret leder søges til KFUM’s Soldaterhjem i Vordingborg

Kilde: kfums-soldatermission.dk, 1. juni 2021


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Billeder fra 29. maj på Kastellet

Udgivet 31. maj 2021


En fantastisk 29. maj 2021 i Holstebro

Udgivet 31. maj 2021


Events for veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 6. juni 2021


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...