Presseklip for Veteraner, uge 22/2017

Presseklip for Veteraner er indsamlet i perioden 29. maj – 4. juni 2017


Husk at melde dig til Veteran- og Jubilarstævne 2017. Tilmeldingsfristen udløber om
[wpdevart_countdown text_for_day=”Dage” text_for_hour=”Timer” text_for_minut=”Minutter” text_for_second=”Sekunder” countdown_end_type=”date” end_date=”25-08-2017 22:00″ start_time=”1496574754″ end_time=”0,1,1″ action_end_time=”hide” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ][/wpdevart_countdown]

Peacekeepers Day 2017

I forbindelse med Peacekeepers Day 2017 er der indkommet en række nyheder, som er samlet herunder:

Prins Joachim overrakte medalje til sin tidligere sekretær 

Kilde: billedbladet.dk, 30. maj 2017

Prins Joachim havde et ekstra stort smil på, da han overrakte en sølvmedalje til sin tidligere sekretær Kurt Bache. Der var tale om en medalje af typen ”The Board of the Nordic Blue Berets Medal of Honor”. Medaljen uddeles i bronze, sølv og guld.


Prins markerede dag for fredsbevarende styrker

Kilde: kendte.dk, 30. maj 2017

Mandag deltog prins Joachim i markeringen af den internationale dag for FN’s fredsbevarende styrker.


Øvrige Nyheder

Veteraner i naturen (TV-indslag)

Kilde: TV2 Fyn, 30. maj 2017


Danske veteraner til Warrior Week i Virginia

Kilde: forsvaret.dk, 30. maj 2017

Som de første ikke-amerikanere er skadede danske veteraner inviteret til Warrior Week i USA. Veteraner og deres familier skal hygge sig, pleje netværk og møde anerkendelse for deres indsats.


Forsvarsministeren med danske veteraner til Warrior Week i USA

Kilde: Forsvarsministeriet, 3. juni 2017

Ministeren støttede op om de danske veteraner og brugte samtidig besøget til at erfaringsudveksle med de amerikanske myndigheder og organisationer på veteranområdet.

For første gang er danske veteraner (Veteranskytterne) inviteret til at deltage i veteran-arrangementet Warrior Week, der afholdes i Virginia USA. Veteraner fra en allieret nation har ikke tidligere været inviteret til Warrior Week.


Ministerbesøg ved fondens årsmøde

kilde: soldaterlegatet.dk, 30. maj 2017

På Soldaterlegatets ottende årsmøde den 29. maj fremhævede beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i sin tale blandt andet regeringens indsats for at få skadede veteraner tættere på arbejdsmarkedet og det netop afsluttede projekt ’Vejen til et godt hverdagsliv’ for veteraner med en PTSD-diagnose.


Viborg styrker sin veteran-indsats

Kilde: Viborg Folkeblad, 31. maj 2017

Viborg Kommune øger nu den i forvejen meget aktive veteranindsats med ansættelsen af endnu en veteranstøtteperson. Han skal hjælpe veteraner i Viborg Kommune med psykiske udfordringer.


Vært/Værtinde til Veterancafe søges (Jobannonce)

Kilde: frivilligjob.dk, 31. maj 2017

Vi søger 2 medarbejdere, til Veterancafeen i Vejen. Vi har til huse i Ungdomsklubben på Basen, Askovvej 7 i Vejen. Vi holder åbent fra 9:30 til 12:30 den 1. og 3. lørdag i måneden.


En koordinator og et hus til veteranerne

Kilde: MidtJyllands Avis, 31. maj 2017

VETERANER Åbent brev til borgmester Steen Vindum
Det er med stor glæde, at jeg i Midtjyllands Avis den 22 maj 2017 ser, at du er lydhør for, at vi i Silkeborg skal have et tilbud til krigsveteraner. Nu har vi to jo drøftet det i de 3 ½ år, du har været borgmester, så jeg ved, du er klædt på til det. Det er drøftet med skiftende medarbejdere i kommunen, og vi er da kommet et lille stykke med en koordineret indsats omkring veteranerne i Silkeborg Kommune.


Regeringens resultater 2016/2017  (Video)

Kilde: Forsvarsministeriet, 31. maj 2017

Folketingsåret 16/17 er snart slut og regeringens resultater gøres op i en ny publikation. Indenfor Forsvarsministeriets område fremhæves følgende resultater og indsatsområder:

  • Indsats mod ISIL i Irak og Syrien
  • Principaftale om forureningsbekæmpelse ved Grønland
  • Styrkelse af Forsvarets Efterretningstjeneste
  • Indsatsen for danske veteraner
  • National strategi for cyber- og informationssikkerhed
  • Nyt materiel til Forsvaret
  • Anskaffelse af nye kampfly
  • Militær rammeaftale med nordiske lande

Akademisk medarbejder til Veterancentrets Videncenter (Jobannonce)

Kilde: Forsvaret.dk, 1. juni 2017

Videncentret i Veterancentret søger en akademisk medarbejder med stærk faglig interesse i neuro- og biologisk psykologi, som på selvstændig vis kan forestå rekruttering, testning og databearbejdning på et forskningsprojekt om traumereaktioner blandt behandlingssøgende veteraner. Stillingen er tidsbegrænset til udgangen af august 2018.


Vi aftalt for længe siden at der skulle ansættes en veterankoordinator

Kilde: Midtjyllandsavis, 2. juni 2017

Jeg undrede mig lidt, da jeg for nyligt læste i MJA at man i Silkeborg var lydhøre for at ansætte en veterankoordinator. Jeg kæmpede for dette, imens jeg sad i byrådet, og i økonomiudvalget blev vi enige om, at det skulle gøres.


Gribskov Kommune klar med hjælp til krigsveteraner

Kilde: Netavisen Gribskov, 2. juni 2017

Det skal være lettere for vores soldater at vende tilbage til civilisationen i Gribskov efter at have været udsendt til krig i udlandet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget besluttede på seneste møde, at Gribskov Kommune skal have en veterankoordinator, som kan tage hånd om hjemvendte soldater.


Gribskovs krigsveteraner får nu en koordinator

Kilde: Ugeposten, 2. juni 2017

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget har besluttet, at Gribskov Kommune skal have en veterankoordinator, som kan tage hånd om de hjemvendte soldater, der henvender sig til kommunen.
Hjemvendte soldater skal have én indgang til Gribskov Kommune, der guider dem til de rette fagpersoner, så soldaterne får den hjælp, de og deres familier har behov for.


Veteranstrategi er sendt i høring

Kilde: RANDERSiDAG, 2. juni 2017.

Efter en proces hvor alle interesserede har haft mulighed for at byde ind med tanker, ideer og ønsker til Randers Kommunes veteranstrategi, er den nu i høring frem til 4. august.


 

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...