Presseklip for Veteraner, uge 25/2020

Presseklip indsamlet i ugen 15. – 21. juni 2020


Militær og kommune samarbejder om at støtte veteraner

Kilde: JydskeVestkysten, 15. juni 2020

HADERSLEV: Veteranpolitikken i Haderslev Kommune har taget endnu et skridt. Mandag underskrev kommunen og repræsentanter fra forsvarets veterancenter en samarbejdsaftale.
Aftalen er mest en hensigtserklæring. Nu skal den udmøntes i mere specifikke aftaler.
– Vi er i processen med at lave det arbejdspapir, hvor vi konkretiserer de intentioner, der er skrevet under på i samarbejdsaftalen, sagde opsøgende rådgiver Preben Gerhard fra Veterancentret.


Fra fuldtids-eventyrer til kommunalt ansat: Lars skal føre veteraner og sårbare unge sammen i naturen

Kilde: fyens.dk, 15. juni 2020

Faaborg-Midtfyn: Hvad kan der komme ud af at sætte krigsveteraner og sårbare unge sammen ude i naturen?
Det spørgsmål kommer 44-årige Lars Simonsen til at beskæftige sig intensivt med. Han er nemlig blevet ansat af Faaborg-Midtfyn Kommune til at prøve det af.


Far har været i krig (Radioprogram)

Kilde: dr.dk, 15. juni 2020

Anne er vred, Amalie tager cannabisdråber, og Peter har gemt sig på sit værelse. I Danmark har vi sparsom viden om, hvordan børn af veteraner med psykiske krigsskader generelt har det. Men Anne på 11, Amalie på 15 og Peter på 17 ved det. De kan fortælle, hvordan det er at leve med en far, der kommer hjem fra krigen med posttraumatisk stresssyndrom.


Ny chefredaktør for Netavisen Pio

Kilde: Netavisen Pio, 15. juni 2020

Afghanistan-veteran og tillidsmand
39-årige Niels Jespersen er uddannet cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har tidligere været ansat som analytiker i Forsvaret. Han har desuden været udsendt som soldat i Afghanistan. Han har været tillidsrepræsentant i det daværende SiD (nu 3F) og senere i Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF).


Nyt fællesskab for veteraner: – Det betyder alt

Kilde: TV2 Østjylland, 17. juni 2020

Med pølser, kakao og godt humør bød fremtidens Veteranhjem Midtjylland i dag til rejsegilde i Brabrand.
Næsten 2000 veteraner bor her i Østjylland. De fleste klarer fint et nyt liv efter at have været udsendt. Men mange har brug for et fællesskab med ligesindede, og nogle har også brug for hjælp og støtte til at finde tilbage til hverdagen.


Rejsegilde: De østjyske veteraner kan godt begynde at glæde sig

Kilde: voresbrabrand.dk, 17. juni 2020

Byggeriet har været længe undervejs, men nu kan de mange veteraner, som kommer på Veteranhjem Midtjylland, godt begynde at glæde sig. Onsdag kunne veteranhjemmet holde rejsegilde på to nye bygninger, der skal supplere Friis & Moltke-villaen på Edwin Rahrs Vej.


Idræt skal hjælpe Københavns skadede veteraner

Kilde: dif.dk, 19. juni 2020

Psykisk og fysisk skadede veteraner skal hjælpes til at få en bedre tilværelse via idræt og fællesskaber. Det er målsætningen i en ny samarbejdsaftale, som DIF Soldaterprojekt og Københavns Kommune har indgået.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Aflysning af Gensyns-/gruppetur til Kosovo 2020

Udgivet 18. juni 2020


Mission Update uge 25 – 2020 

Udgivet 19. juni 2020


Arrangementer for Veteraner i næste uge 

Udgivet 21. juni 2020


Medlemsbladet for Danmarks Veteraner kan læses elektronisk ved at klikke på billedet herunder


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...