Presseklip for Veteraner, uge 33/2019

Presseklip indsamlet i ugen 12. – 18. august 2019


Flagdag 2019

Mange kommuner er ved at melde ud med deres arrangementer i anledning af flagdagen for Danmarks Udsendte den 5. september 2019. Det vil blive for omfattende at bringe alle disse udmeldinger i Presseklip for Veteraner. Tidligere år er der udgivet en samlet oversigt over arrangementer af Folk & Sikkerhed. Vi vil selvfølgelig bringe link til denne når den udkommer. Indtil da så hold øje i dagspressen for dit lokalområde.


Soldater til betjente: Stop med at misbruge veteran-titlen – »der er forskel på Helmand og Herlev«

Kilde: Berlingske, 13. august 2019

Der er ikke noget, der hedder »politiveteraner«. Ordet må være opfundet for at »nasse« på den politiske velvilje over for krigsveteraner.
Det mener talsmanden for Veteranalliancen, en paraplyorganisation for krigsveteraner. (Kræver abonnement for at læse mere)


Fra krig i Helmand til fred i sindet

Kilde: Kalundborg.dk, 14. august 2019

Mandag den 2. september kan man møde krigsveteran, René Pamperin, på biblioteket i Høng, når han holder foredraget ”Fra krig i Helmand til fred i sindet”. Foredraget holdes i forbindelse med ferniseringen på udstillingen ”Krigens ansigt”, som kan ses fra den 2. til 27. september. Både foredrag og udstilling er en meget personlig beretning om kampen tilbage til livet efter udsendelse i krig.


Passer vi godt nok på dem, der passer på os?

Kilde: hkkf. 14. august 2019

Sådan spørger Berlingske i en artikelserie om hjælpen til danske betjente, der kommer til skade i tjenesten. Såvel politiets veteranforening Thin Blue Line som politikere fra Venstre og Dansk Folkeparti siger til avisen, at de ønsker, at politifolkene i højere grad sidestilles med soldaterveteraner.


Veteraner får en håndsrækning i det kommunale system

Kilde Horsens Folkeblad, 16. august 2019

Ikast/Brande: Hjemvendte soldater kan nu få en særlig rådgivning i Ikast-Brande Kommune. Kommunen har nemlig udpeget en veterankontaktperson, Nicolai Pedersen, som kan hjælpe veteraner med at navigere i det kommunale system.


Forsvaret skal sikre danskernes tryghed – også i fremtiden

Kilde: JydskeVestkysten, 17. august 2019

Forsvaret er en af vores bærende samfundsinstitutioner, som i den grad er med til at binde Danmark sammen. Forsvaret løser vigtige opgaver bl.a. gennem Hjemmeværnets frivillige, farvandsovervågning, veteraner i jobordning eller vores udsendte til verdens brændpunkter. Forsvaret er til stede alle vegne og i øjenhøjde med danskerne. Og det samme er vores beredskab.


Flere skal være med i forbindelse med flagdagen

Kilde: Midtjyllandsavis, 17. august 2019

FLAGDAGEN I en helsidet omtale 12. august i Midtjyllands Avis fremgår det, at kommunen tager det fulde ejerskab af flagdagen 5. september.
Man burde jo, som de fleste af landets kommuner gøre, tage kontakt til Lokalforeningen under Landsforeningen Danske Veteraner.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge

Veteranstøttens Gruppetur Danmark JUNI 2019

Udgivet 13. august 2019


Nu sker der noget! – VeteranCafé NetVærk/ØST i bevægelse…

Udgivet 14. august 2019


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Nordic Tour 2023 – 11. til 17. september

På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i Sverige og går til Gotland. Turen starter mandag d. 11....

invitation til Peacekeepers Day 2023 i Kastellet

Traditionen tro hylder og ærer Danmarks Veteraner sammen med det officielle Danmark igen i år alle veteraner og deres pårørende for deres indsats i internationale missioner for Danmark gennem tiderne. Det sker på Peacekeepers Day 2. pinsedag, mandag den 29. maj 2023 i...

Gardermarch 2023

  Gardermarch arrangeres af Foreningen Gardermarch Gardermarch gennemføres søndag d. 17. september 2023 for 8. gang med start og mål på Garderkasernen i Høvelte. Det er en superhyggelig dag, der kombinerer motion, samvær og støtte til Livgardens veteranarbejde....

Invitation til peacekeepers day i Holstebro

Alle veteraner med eller uden medlemskab samt deres familier, indbudte gæster, vores venner fra forsvarsrelaterede foreninger, alle lokalforeninger og Veteran-Caféer vest for Store Bælt er inviteret til at deltage i Peacekeepers Day i Holstebro. Program: Kl. 1015...