Presseklip for Veteraner, uge 33/2017

Presseklip samlet i ugen 14. – 20. august 2017


Veteraner inviteres til flagdag i Skyttehushaven

Kilde: Vejle kommune, 14. august 2017

Veteraner med pårørende, medlemmer af soldaterforeninger og udsendte fra humanitære organisationer er velkomne. Der er taler, underholdning, fællessang og kransenedlæggelse. Der serveres håndmadder, øl og vand, og der er gratis adgang til arrangementet.


March for Krigsveteraner (videoklip)

Kilde: TV2 Østjylland, 14. august 2017

Mandag blev der sat fokus på de udfordringer, som veteraner kan møde, efter de har været udsendt


Veteraner møder forståelse hos S-forsvarsordfører

Kilde: RANDERSiDAG, 15. august 2017

Nils Jakobsen, Randers Veterancafé, mødtes tirsdag med Socialdemokratiets forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen.

Det var byrådsmedlem i Randers Iben Sønderup (S), der havde arrangeret mødet.

”Formålet var at give Henrik Dam Kristensen ny viden om veteraners vilkår, inden forhandlingerne om nyt forsvarsforlig går i gang til efteråret,” siger Iben Sønderup.


Opsøgende rådgivere til Veterancentret i Fredericia (Jobannonce)

Kilde: Job i staten, 14. august 2017

Vi søger to opsøgende rådgivere, der skal arbejde med at finde og støtte særligt udsatte veteraner med komplekse problemstillinger. Denne gruppe af veteraner har ofte problemer som vedrører hjemløshed, manglende forsørgelsesgrundlag, misbrug, ensomhed og psykiatriske diagnoser. I samarbejde med veteranen skal du inddrage, udvide og kvalificere netværket omkring veteranen for at sikre, at der arbejdes hen mod, at veteranen bliver i stand til at mestre sit eget liv. Der skal arbejdes på at inddrage netværket omkring veteranen, ligesom frivillige og offentlige tilbud opsøges og involveres.


Frederikssund fejrer Danmarks udsendte og veteraner

Kilde: Frederikssund.dk, 15. august 2017

For anden gang markerer Frederikssund Kommune den nationale flagdag for udsendte og veteraner ved at invitere disse til at fejre dagen på rådhuset.

Når flaget hejses tirsdag den 5. september for alle Danmarks udsendte og veteraner, holder borgmester John Schmidt Andersen og sognepræst Thomas Munk Rønberg tale for alle de fremmødte. Frederikssund Kommune har nemlig valgt at markere dagen med mere end blot flaghejsning.


Opsøgende rådgiver til Veterancentret i Århus (Jobannonce)

Kilde: Forsvaret, 15. august 2017

Er du en dygtig netværker, og har du lyst til at gøre en forskel for krigsveteraner, der som soldater fik set for meget? Så er jobbet som opsøgende rådgiver ved Forsvarets Veterancenter lige noget for dig.


Udstilling om Danmarks Veteraner

Kilde: Guldborgsund Bibliotekerne, 16. august 2017

Udstillingen om Danmarks Veteraner viser et udsnit af det danske bidrag til FN-styrken i Mali, hvor Danmark havde chefposten i to år (2015-2016) og havde et bidrag på 50 FN soldater – herunder Jærgerkorpset i en kortere periode i 2016.


Veterandag på Ringsted Bibliotek

Kilde: Ringsted Netavis, 18. august 2017

Ringsted Bibliotek sætter med en fotoudstilling stillet til rådighed af foreningen Danske Veteraner fokus på vores soldater og fejrer samtidig de danske veteraner med en Veterandag med to soldaterforedrag onsdag den 30. august kl. 19.00. Fotoudstillingen løber fra mandag den 21. august.


Krigsveteran udstiller i bunker i Aarhus: – Kunsten er mit intelligente våben

Kilde: Horsens Folkeblad, 17. august 2017

Martin Nore blev kendt i Danmark, da han debuterede som billedkunstner på en stor gruppeudstilling om Danmark som krigsførende nation på Holstebro Museum i 2013. Nu kan du opleve ham på et sted, som han næsten er selvskrevet til: en bunker i Aarhus.


Tak til vores veteraner

Kilde: Mediehuset Midtjyllands Avis, 18. august 2017

I nogle lande hyldes hjemvendte veteraner som nationalhelte. De har adgang til al den læge- og psykologhjælp, de har brug for. De garanteres arbejde ved hjemkomsten, og får rabatter i mange butikker ved at vise deres veterankort. Befolkningen ser med stor respekt på veteraner.


Samråd: FN-soldaters erstatningssager

Kilde: Altinget.dk, 18. august 2017

Folketingets Forsvarsudvalg har kaldt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i åbent samråd om FNs manglende behandling af sager om erstatning til danske veteraner, som er kommet til skade under udsendelse på FN-missioner.


Samråd: Overgreb på Al Asad basen

Kilde: Altinget.dk, 18. august 2017

Folketingets Forsvarsudvalg har kaldt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i åbent samråd om overgreb mod tilbageholdte på Al Asad basen i Irak.


Holbæk markerer Den Nationale Flagdag

Kilde: Holbæk Kommune, 18. august 2017

Den 5. september 2017 afholder Holbæk parallelt med resten af landet Den Nationale Flagdag. Idéen med dagen er at vise anerkendelse af danske soldaters indsats under internationale missioner.


Flagdag mellem roser i Aalestrup

Kilde: Hobroavis.dk, 19. august 2017

Mariagerfjord, Rebild og Vesthimmerlands Kommune er også i år gået sammen om at markere den nationale flagdag, tirsdag 5. september, i fællesskab. I 2017 fejres dagen i selskab med veteraner, udsendte og deres nærmeste familier ved et arrangement i Den Jyske Rosenpark i Aalestrup.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.


Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...