Presseklip for Veteraner, uge 35/2018


Presseklip indsamlet i ugen 27. august – 2. september 2018


Husk tilmelding til Danmarks Veteraners 50 års jubilæum


Pete blev syg i krig: Nu vil han hjælpe andre

Kilde: tvmidtvest.dk, 30. august 2018

På afstand ligner de en flok almindelige cyklister, men det er ikke tilfældet.
De mange cykelryttere er i gang med at cykle etapeløbet Ride4Rehab, og de har det tilfælles, at de er veteraner.


NY KLUB: Danske veteraner danner Operators Hockey Club

Kilde: faceoff.dk, 31. august 2018

En ny ishockeyklub er opstået herhjemme, og det er en helt speciel af slagsen. Operators Hockey Club er en ishockeyklub for danske veteraner – altså soldater, der har været udsendt for det danske forsvar.


Veteraner får en mindesten

Kilde: randersidag.dk, 31. august 2018

Onsdag 5. september er det national flagdag for Danmarks udsendte. I Randers kommune har man markeret dagen officielt siden 2009. I år er der en ekstra begivenhed på flagdagen.
Det drejer sig om indvielse af en mindesten for alle veteraner og pårørende i Randers kommune.


Gustav skærer han tænder, så de knuses: »Jeg er bange for at gå ud, for jeg ser jo farlig ud«

Kilde: Berlingske.dk, 2. september 2018

Gustav Ahlefeldt-Laurvig skærer tænder så voldsomt, at han knuser sine tænder og må leve med smerter og angst. I dag kæmper han for at finde rundt i systemerne og få nogle til at betale de store tandlægeregninger.

(Kræver abonnement)


Efter otte år med en veteranpolitik: Veteraner bliver behandlet »skamløst ringe« i Danmark

Kilde: Berlingske.dk, 2. september 2018

Tidligere udsendte soldater med PTSD bliver sendt rundt mellem kommuner, regioner, forsvaret og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Veteranalliancen og forhenværende oberst Lars Møller efterlyser politisk ansvar.

(Kræver abonnement)


Veteraner blev hyldet på Sydbank Park

Kilde: JydskeVestkysten, 2. september 2018

45 psykisk skadede krigsveteraner gjorde lørdag stop i Haderslev i forbindelse med 5. etape i cykeleventet Ride4Rehab, der er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund.


Soldat og byrådsmedlem cykler med skadede veteraner: De skal ud af mørket

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 2. september 2018

Tidligere major Karsten Byrgesen i spidsen for etape i velgørenhedsløb, der også runder Fredericia. Vil hjælpe med at sætte fokus på ofrenes isolation.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Flagdagsmagasinet

Udgivet 30. august 2018


Invitation til åbning af Veterancafé (Esbjerg)

Udgivet 31. august 2018


Grillarrangement for veteraner & pårørende i anledning af flagdagen

Udgivet 31. august 2018


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...