Presseklip for Veteraner, uge 35/2018


Presseklip indsamlet i ugen 27. august – 2. september 2018


Husk tilmelding til Danmarks Veteraners 50 års jubilæum


Pete blev syg i krig: Nu vil han hjælpe andre

Kilde: tvmidtvest.dk, 30. august 2018

På afstand ligner de en flok almindelige cyklister, men det er ikke tilfældet.
De mange cykelryttere er i gang med at cykle etapeløbet Ride4Rehab, og de har det tilfælles, at de er veteraner.


NY KLUB: Danske veteraner danner Operators Hockey Club

Kilde: faceoff.dk, 31. august 2018

En ny ishockeyklub er opstået herhjemme, og det er en helt speciel af slagsen. Operators Hockey Club er en ishockeyklub for danske veteraner – altså soldater, der har været udsendt for det danske forsvar.


Veteraner får en mindesten

Kilde: randersidag.dk, 31. august 2018

Onsdag 5. september er det national flagdag for Danmarks udsendte. I Randers kommune har man markeret dagen officielt siden 2009. I år er der en ekstra begivenhed på flagdagen.
Det drejer sig om indvielse af en mindesten for alle veteraner og pårørende i Randers kommune.


Gustav skærer han tænder, så de knuses: »Jeg er bange for at gå ud, for jeg ser jo farlig ud«

Kilde: Berlingske.dk, 2. september 2018

Gustav Ahlefeldt-Laurvig skærer tænder så voldsomt, at han knuser sine tænder og må leve med smerter og angst. I dag kæmper han for at finde rundt i systemerne og få nogle til at betale de store tandlægeregninger.

(Kræver abonnement)


Efter otte år med en veteranpolitik: Veteraner bliver behandlet »skamløst ringe« i Danmark

Kilde: Berlingske.dk, 2. september 2018

Tidligere udsendte soldater med PTSD bliver sendt rundt mellem kommuner, regioner, forsvaret og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Veteranalliancen og forhenværende oberst Lars Møller efterlyser politisk ansvar.

(Kræver abonnement)


Veteraner blev hyldet på Sydbank Park

Kilde: JydskeVestkysten, 2. september 2018

45 psykisk skadede krigsveteraner gjorde lørdag stop i Haderslev i forbindelse med 5. etape i cykeleventet Ride4Rehab, der er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund.


Soldat og byrådsmedlem cykler med skadede veteraner: De skal ud af mørket

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 2. september 2018

Tidligere major Karsten Byrgesen i spidsen for etape i velgørenhedsløb, der også runder Fredericia. Vil hjælpe med at sætte fokus på ofrenes isolation.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Flagdagsmagasinet

Udgivet 30. august 2018


Invitation til åbning af Veterancafé (Esbjerg)

Udgivet 31. august 2018


Grillarrangement for veteraner & pårørende i anledning af flagdagen

Udgivet 31. august 2018


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.