Presseklip for Veteraner, uge 35/2021

Presseklip indsamlet i ugen 30. august – 5. september 2021

Aktivitetsoversigt veteranområdet 2021 – Randers Kommune

Kilde: randers.dk, 31. august 2021


Flagdag over hele Danmark

Kilde: forsvaret.dk, 30. august 2021

På Flagdagen for Danmarks udsendte den 5. september anerkendes nuværende og tidligere udsendte for deres indsats for Danmark. Flagdagen markeres over hele rigsfællesskabet.


Henrik Fenneberg, der står bag krigsveteran-projektet, Veteran Oasen, i Kaas er i finalen, når TV2 Nord kårer Årets Nordjyde 2021

Kilde: jammerbugt posten, 31. august 2021

Når TV2 Nord – sammen med nordjyderne, kårer Årets Nordjyde for femte gang, er Henrik Fenneberg en af de fem finalister, der har chancen for at vinde 50.000 kroner. Det hele bliver afgjort ved et stort show på Vendsyssel Teater 7. oktober.


Venstre vil give millioner til indsats for Afghanistan-veteraner

Kilde: Berlingske, 5. september 2021

Situationen i Afghanistan, hvor den militante islamistiske bevægelse Taleban har overtaget magten, har gjort det nødvendigt at styrke indsatsen for de danske veteraner.
Det mener Venstre, der vil oprette en særlig pulje på 20 millioner kroner.
»Den helt aktuelle situation i Afghanistan har synliggjort, at der er behov for yderligere støtte og opbakning. Derfor vil vi foreslå, at der på finansloven for næste år afsættes yderligere 20 millioner kroner til veteranområdet,« siger forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt (V).


Bjarne Laustsen (S): Tak veteraner

Kilde: NordsøPosten.dk, 5. september 2021

Jeg har i dag lovet at holde en tale til veteranerne i Hjørring i anledningen af Flagdagen d. 5 september, det gør jeg gerne, som jeg har gjort forskellige steder i landet, hvert eneste år, siden vi i 2009 lavede en særlig dag, så vi kunne sige tak til vores veteraner, for den kæmpe indsats, de har ydet for vort land og vores tryghed.


Michael elsker Dannebrog: Det er en særlig oplevelse at være en del af flagdagen

Kilde: Dagbladet Holstebro Struer, 5. september 2021

Det er ikke kun veteraner, der skal hyldes på den officielle flagdag. Også de pårørende gør en stor indsats og skal hyldes, siger tidligere udsendt.


Rigsarkivet indsamler veteraners personlige historie

Kilde: sa.dk, 3. september 2021

Rigsarkivet indsamler materiale fra danske soldater, der har været på internationale missioner for Danmark. Siden 1948 har 80.000 soldater været udsendt, og veteranernes historie er en vigtig kilde til historien om dansk udenrigspolitik og soldaterliv i over et halvt århundrede.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten  den seneste uge


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners / Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner / Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...