Presseklip for Veteraner, uge 35/2017

Presseklip er samlet i ugen 28. august – 3. september 2017


Veteranpolitik ønskes

Kilde: JydskeVestkysten, 28. august 2017

Der er brug for en værdig og effektiv veteranpolitik i Esbjerg Kommune. Denne skal, sammen med en veterankoordinator, sørge for at alle kommunens veteraner og familier til disse får den fornødne støtte og vejledning.
Der bor mere end 650 veteraner i Esbjerg Kommune. Som kommune er det vores pligt at sørge for en målrettet veteranpolitik, som tager hånd om disse og deres familier. Ved at ansætte en veterankoordinator og udforme en klar veteranpolitik, kan vi sørge for at målrette den kommunale service korrekt.


Velkommen til flagdagen til ære for Danmarks udsendte

Kilde: Taastrup Lokalavis, 29. august 2017

Tirsdag den 5. september 2017 er national flagdag for Danmarks udsendte, og i år er det niende gang, flagdagen holdes. Ligesom tidligere år markeres flagdagen over hele landet for at anerkende den store indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.
Det sker også i Høje-Taastrup Kommune, hvor dagen markeres både med offentligt arrangement om formiddagen og et særligt arrangement for de tidligere udsendte om aftenen.


Dronning Margrethe indviede helt særligt mindesmærke

Kilde: Billedbladet.dk, 29. august 2017

De mange Dannebrog blafrede i vinden og medaljerne på brystet af de gamle veteraner skinnede i solen, da hundredvis af gamle soldater mødtes i nationalparken Mindelunden i Hellerup.
Her overværede de dronning Margrethe indvie det store, mørke mindesmærke, “Sortladne Hav”, som kunstneren Per Arnoldi havde skabt


Kommunens veteraner hædres på Torvet

Kilde: Mediehuset Herning Folkeblad, 30. august 2017

Med taler, sang og flagrende faner vil Ikast-Brandes veteraner blive hædret foran rådhuset


Flagdag for veteraner og tidligere udsendte

Kilde: Vallensbæk Kommune, 30. august 2017

Vallensbæk Kommune invitere veteraner og tidligere udsendte samt deres nærmeste familie til reception på den nationale flagdag den 5. september.


Flagdag for Danmarks udsendte 5. september

Kilde: Faxe.netavis.dk, 30. august 2017

Tirsdag den 5. september 2017 markerer Faxe Kommune ’Den Nationale Flagdag’ for Danmarks udsendte.
Flagdagen er en markering og anerkendelse af den fremragende indsats, som danske soldater og veteraner, samt andre af Danmarks udsendte, har ydet og yder i en række af verdens konfliktområder.


Albertslund fejrer veteranerne

Kilde: Albertslund Posten, 30. august 2017

Byens veteraner fejres med et arrangement i MusikTeatret, og der flages på dagen.
For første gang vil Albertslund kommune fejre og flage for byens mere end 100 veteraner og deres pårørende. I foråret vedtog kommunalbestyrelsen en veteran- og pårørende politik, udarbejdet og fremsat af Det Konservative Folkeparti, så Lars Gravgaard Hansen imødeser dagen med stolthed og glæde.


Kongelig deltagelse ved flagdagen i Skive 

Kilde: Forsvarets hjemmeside, 30. august 2017

H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie deltager ved Ingeniørregimentet og Skive Kommunes arrangementer på Flagdagen for Danmarks Udsendte.


Veteraner bliver hædret

Kilde: Jydske Vestkysten, 31. august 2017

Sønderborg: Rådhustorvet har siden Den Nationale Flagdag blev indført i 2009 været ramme om en markering af danske udsendtes indsats i internationale operationer. Således også onsdag den 5. september i år.


LA-spidskandidat: Veteranvilkår er åbenbart en varm kartoffel

 Kilde: Ugeavisen, 31. august 2017

Forrige weekend var der tværpolitisk arrangement på Rødding Højskole om veteranpolitikkens betydning. Dagen gik over al forventning, lyder det fra arrangør, spidskandidat for LA i Vejen, Martin Boye. Men han savnede sine politiske kolleger.


For få veteraner i Hørsholm til at markere flagdagen

Kilde:  Ugebladet, 31. august 2017

Tirsdag 5. september er dagen, hvor Dannebrog ryger til tops på offentlige bygninger rundt om i landet til ære for Danmarks udsendte. Også i Hørsholm. Til gengæld er det så det eneste, der sker i kommunen: For som én af ti kommuner i landet, finder der ikke en særlig markering sted.


600 soldater markerer National Flagdag i Vestjylland

Kilde: avisen.dk, 1. september 2017

For tredje år i træk markerer landets største garnisonskommune National Flagdag den 5. september. Det sker med march, kransenedlægning, æresmiddag og uddeling af medaljer til veteraner og deres børn.


National flagdag markeres med mindeplade

Kilde: toender.dk, 31. august 2017

Med march, taler og sang markerer Tønder Kommune og De Danske Forsvarsbrødre for Tønder Amt traditionen tro den nationale flagdag for de danske udsendte. Denne gang byder markeringen også på afsløringen af en mindeplade.


Milliarder til forsvaret skuffer soldaterforening

Kilde: Jyllands-posten.dk, 31. august 2017

Det er ikke godt nok, at regeringen i forbindelse med sit udspil til finansloven for næste år varsler et milliardbeløb tilført forsvaret.
Det mener formand Jesper K. Hansen fra Centralforeningen for Stampersonel, efter at dele af udspillet er kommet frem forud for præsentationen torsdag.
– Jeg er utroligt skuffet over det. Det må jeg sige, siger han.
Af udspillet fremgår det, at pengene til et nyt forsvarsforlig skal tages ud af den såkaldte forhandlingsreserve i finansloven.


Prominente gæster til årets Flagdagsparade i Slagelse

Kilde: Slagelse Kommune, 1.september 2017

Flagdagen den 5. september bliver med ekstra pomp og pragt. Hele Gardehusarregimentets hesteeskadron stiller til parade og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder åbningstalen


Flagdag for Veteraner

Kilde: voresegedal.dk, 1. september 2017

Tirsdag morgen – den 5. september kl. 7.50 – fejrer Egedal Kommune for anden gang den Nationale Flagdag ved at samle borgere, der har været udsendt i international tjeneste, til en højtidelighed ved rådhuset.


Trivselsgrupper for veteranfamilier

Kilde: Bornholm.nu, 1. september 2017

Der er etableret et samarbejde med Danmarks Veteran Forum på Bornholm og Veterancenteret Ringsted. Projektet skal finansieres af projektmidler og afhænger derfor af hvor mange midler Familieplejen Bornholm får.


Flagdagen markeres igen i år i Helsingør

Kilde: Helsingør Kommune, 1. september 2017

Den Nationale Flagdag den 5. september er en markering og anerkendelse af alle, der siden 1948 har været udsendt på vegne af den danske stat, og har deltaget og fortsat deltager i internationale, fredsstøttende og humanitære missioner.


Flagdag med udvidet program

Kilde: Randers Amtsavis, 1. september 2017

Tirsdag 5. september er officiel flagdag. Her flages der for at ære alle, der har været udsendt til internationale missioner, samt deres pårørende.
I Randers markeres dagen på Rådhustorvet, og i år vil der være et særligt tiltag for at sætte fokus på, at det ikke blot er de udsendte, men også deres familier, der berøres af udsendelsen.


Arrangement til ære for danske veteraner

Kilde: Lyngby-Taarbæk Kommune, 2. september 2017

Lyngby-Taarbæk Kommune inviterer til flagdag og arrangement for at ære de danske soldater og andre, der har været udsendt i international tjeneste på Danmarks vegne.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Kanotur med Friluftsudvalget

Veteranstøtten inviterer igen veteraner med på kanotur. Det er muligt at tage sin kæreste eller ægtefælle og børn med på turen. Det er også muligt for veteraner at tage sine forældre med i stedet for - og det er også helt ok bare at tilmelde sig selv. Tag med på...

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...