Presseklip for Veteraner, uge 36/2018


Presseklip indsamlet i ugen 3. – 9. september 2018

Flagdag for Danmarks Udsendte

Næsten overalt i Danmarks blev Flagdagen for Danmarks Udsendte fejret. Det bliver for omfattende at bringe alle artikler fundet i Presseklip for Veteraner, hvorfor I bedes om at orientere jer selv lokalt.


Statsministeren cykler med på sidste etape i DIF’s etapeløb for skadede veteraner

Kilde: avisen.dk, 3. september 2018

De har alle kæmpet deres kampe. Personligt. Og i krig for Danmark. Mange af dem kæmper stadig. Danmarks hjemvendte veteraner er på mange niveauer en udsat gruppe. Derfor forsøger Danmarks Idrætsforbund at hjælpe en række af veteranerne via DIF Soldaterprojekt, der har som målsætning at forbedre livet for fysisk og psykisk skadede veteraner via idræt og fællesskaber.


Den danske krigsveteran Maurice Manuel fik sprængt sit ben i stykker i Afghanistan. Nu er han tæt på drømmen om at blive professionel basketspiller.

Kilde: Newsbreak.dk, 4. september 2018

Prins Harry har med initiativet Invictus Games været med til at hjælpe krigsveteraner verden over med at finde ny styrke og tro på livet efter fysiske og psykiske skader.
Det mener den danske veteran Maurice Manuel, der i 2010 under sin sjette internationale udsendelse for det danske forsvar fik sprunget sit højre ben i stykker af en landmine i Afghanistan. Han har selv nydt godt af Invictus Games – et stort sportsstævne for krigsveteraner.


Nordfyn ansætter koordinator for veteraner: De udsendtes mand på kommunen

Kilde: Fyens.dk, 4. september 2018

Veteraner og deres pårørende har fået en særlig kontaktperson i kommunen. Lars Jakobsen har selv en baggrund som stabsofficer og udsendt personaleansvarlig for danske soldater på Balkan.


Veteraner: Flagdagen er en festdag

Kilde: dr.dk, 5. september 2018

For 10. gang har Danmark i dag fejret de udsendte, som har repræsenteret landet i missioner uden for landets grænser.
Flagdagen er tilegnet alle, der har været udsendt for Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politiet eller Sundhedsvæsenet.
Både dem, der kom hjem igen efter at have ydet deres indsats – og dem, der betalte med deres liv.


Lars R. Møller: Krigsveteraner bør have økonomisk særstatus i kommuner

Kilde: altinget.dk, 5. september 2018

Udgifterne til kommunernes hjælp og støtte til soldater, der har fået fysiske og psykiske skader efter at have været udsendt til krige og kriser verden over, bør trækkes ud af de kommunale budgetter og prioriteringer. Det er budskabet fra den pensionerede oberst og samfundsdebattør Lars R. Møller.


Krigsveteran: Jeg døde – og blev genoplivet til en udmattende kamp mod systemet

Kilde: altinget.dk, 5. september 2018

For den sårede soldat betyder hjemkomsten en ny og opslidende kamp, hvor der skal kæmpes for erstatning, for forståelse og for ikke at miste sig selv, skriver veteran Jacob Panton-Kristiansen (V).


Kommune: Fejring af veteraner er statens opgave

Kilde: altinget.dk, 5. september 2018

Staten sender danske soldater i krig og står derfor også for at hædre veteraner, mener man i Rødovre Kommune, der som en af kun tre kommuner ikke hædrer sine veteraner på flagdagen i dag.

 


Fejlslagent projekt får ny start: DF vil hjælpe de svageste veteraner

Kilde: Fredericia Dagblad, 6. september 2018

Kun én person har deltaget i et projekt, som skulle sluse veteraner ind i Depotgården.
Nu er der ét år tilbage i projektet, og byrådsmedlem Inger Nielsen (DF) foreslog ved byrådsmødet mandag, at projektet skulle revurderes. Projektet, der bærer navnet “Veteraner som ressource i fællesskabet”, koster 1,2 millioner kroner i to år og er finansieret af transport- , bygnings- og boligministeriet.


Café vil have fat i unge veteraner

Kilde: sn.dk, 6. september 2018

Den yngste veteran ved onsdagens markering af Den Nationale Flagdag på Køge Rådhus var Thomas Buus Kristensen. Han er formand for den lokale veterancafé i Køge og fire måneder efter etablering af cafeen, går det rigtig godt, fortæller han. Ganske vist deltager kun otte- tolv veteraner i caféaftenerne, der afholdes en aften hver anden uge i Hastrupskolens SFO, som veteranerne har fået lov til at låne.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Danmarks Veteraner fejres og støttes af rockband

Udgivet 4. september 2018


Veteranstøttens gruppetur til Norge august 2018

Udgivet 6. september 2018


Krigsflygtning efter 25 år i Danmark: »Nogle gange må man stoppe op og sige tak

Udgivet 7. september 2018


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...