Presseklip for Veteraner, uge 36/2017

Presseklip samlet i ugen 4. – 10. september 2017


I denne uge er der mange presseklip om og fra gennemførelsen af flagdagen. Disse er samlet efter de generelle nyheder.


Generelle nyheder


Veteraner får ret til ekstra lægetjek

Kilde: Beskæftigelsesministeriet, 4. september 2017

Veteraner med PTSD får nu mulighed for at få en second opinion hos en specialist i psykiske sygdomme.
Det sker som led i en ny veteranpakke fra regeringen, der skal styrke sagsbehandlingen af veteranernes arbejdsskadesager.
Konkret får veteranerne ret til en second opinion hos en specialist med særlig viden om veteraners psykiske sygdomme. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) skal indhente denne second opinion i de sager, hvor det vurderes, at veteranens PTSD ikke skyldes udsendelsen, og derfor ikke kan føre til erstatning. Det betyder, at AES ikke kan afvise en sag om PTSD uden, at veteranen er tilset af en ekstra speciallæge.


Regeringen vil give veteraner ret til ekstra lægetjek

Kilde: TV MIDTVEST, 4. september 2017

Efter flere år med kritik fra soldater- og veteranforeninger vil regeringen nu give hjemvendte soldater en bedre chance for at få anerkendt deres psykiske lidelser som post traumatisk stress (PTSD) i en ny veteranpakke.
– Vi skylder at gøre en særlig indsats for dem, der har kæmpet med deres liv som indsats i internationale operationer for Danmark, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.


En strategi for alle veteraner

Kilde: randersidag.dk, 4. september 2017

Vi er utroligt glade for, at et samlet byråd har sagt ja til kommunens nye veteranpolitik som har været i proces i et år. Vedtagelsen af strategien fastslår Randers Kommunes anerkendelse af veteranernes indsats for Danmark i verdens brændpunkter.


Mentorordning for veteraner  (Videoklip)

Kilde: TV2 Lorry, 5. september 2017


Vi skylder veteranerne bedre hjælp

Kilde. RANDERSIDAG, 5. september 2017

LÆSERBREV Af Anders Burlund, Østervold 36, Randers, spidskandidat Liberal Alliance Randers, og byrådskandidat Nicolai Estrup, Vestergade 23 Fårup, formand for Dansk Folkeparti Randers.


Ministeren lover kortere sagsbehandling i veteraners arbejdsskadesager

Kilde: FTF.dk, 5. september 2017

Ny veteranpakke fra regeringen skal styrke sagsbehandlingen af veteranernes arbejdsskadesager. FTF roser veteranpakken, da veteranerne er i en særlig udsat position.


Viborg styrker veteranindsatsen

Kilde: Viborg Kommune, 5. september 2017

Viborg Kommune øger nu den i forvejen meget aktive veteranindsats med ansættelsen af endnu en veteranstøtteperson, til at støtte veteraner i Viborg Kommune med psykiske udfordringer.


Hørsholm og Lejre har ikke flagdag for veteraner

Kilde: sn.dk, 5. september 2017

Mens langt de fleste kommuner i dag hejser Dannebrog for at hædre de danske veteraner, så har ti kommuner på landsplan valgt at stå uden for fejringen af flagdagen. Det skriver DR P4 København.
I hovedstadsområdet er det således kun Hørsholm og Lejre Kommune, der ikke har et arrangement for de hjemvendte danskere, der har været udsendt i international tjeneste.


Stolthed over veteranindsats

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad, 6. september 2017

Læserbrev: I juni kom Veterancenteret med deres nyeste opgørelse over veteraner fordelt i Danmark. Her er Viborg Kommune på en 4. plads over kommuner med flest veteraner. Derudover har hele lokalområdet også stærke militære traditioner – primært i form af landets største militære arbejdsplads på Flyvestation Karup og tidligere med store enheder i både Viborg og Finderup.


Veterancafé fejrer et års stiftelsesdag

Kilde: Horsens Folkeblad, 6. september 2017

Veterancafeen i Horsens, som er et mødested for krigsveteraner, fejrer søndag 10. september, at det er et år siden, den blev stiftet.


Nyansat veterankoordinator skal finde et værested

Kilde: JydskeVestkysten, 6. september 2017

1. oktober tiltræder kommunens nyansatte veterankoordinator. Det er en kvinde, og hun var én blandt 54 ansøgere til fuldtidsstillingen, som foreløbig er toårig. Men hendes navn offentliggøres først, når alt det kontraktlige er på plads. Måske i løbet af et par dage.


Ung veteran om nyt nummer fra Shaka Loveless og Suspekt: De har ramt noget helt rigtigt (Videoklip og artikel)

Kilde: dr.dk, 7. september 2017

Det var ikke uden nerver, at sangeren Shaka Loveless og rapgruppen Suspekt i tirsdags sendte deres nye fælles nummer ‘Velkommen hjem’ på gaden.
Nummeret er skrevet som en hyldest til de danske krigsveteraner og havde premiere på netop veteranernes flagdag den 5. september.


Regeringens bud på ny veteranpakke – initiativer med reel værdi?

Kilde: Elmer Advokater, 7. september 2017

Beskæftigelsesministeren har i mandags i en pressemeddelelse præsenteret en ny veteranpakke. Pakken skal have til formål at styrke sagsbehandlingen af veteranernes arbejdsskadesager og samtidig skabe en øget tryghed for veteranerne, så de kan have fuld tillid til, at deres sager bliver vurderet korrekt, og at de får den erstatning, som de er berettiget til.


Socialrådgiver (Jobannonce)

Kilde: Jobindex.dk, 8. september 2017

Forsvarets Veterancenter har brug for dine stærke rådgiverkompetencer indenfor bl.a. arbejdsskader, sygedagpenge samt børne- og familiearbejde i indsatsen for vores veteraner og deres pårørende i Region Sjælland. Dit tjenestested vil være på Gardehusarkasernen ved Slagelse samt Hjemmeværnskommandoen i Vordingborg. Du vil have tæt faglig sparring med både dine tosocialrådgiverkollegaer samt fem andre fagpersoner, der er lokaliseret i Slagelse og Vordingborg.


Psykolog til Veterancentret i Aalborg (Genopslag) (Jobannonce)

Kilde: forsvaret.dk, 8. september 2017

Vi er lokalt til stede for de danske veteraner. Derfor søger vi en psykolog til Klinikken i Aalborg.
Du er engageret og fagligt kompetent og ønsker at arbejde inden for den kognitive adfærdsterapeutiske ramme og evidensbaseret. Du skal brænde for klinisk arbejde, herunder udredning og behandling, samt telefonisk rådgivning, og kriseopgaver. Stillingen er en fuldtidsstilling og er til besættelse 1. januar 2018.


Psykolog til Veterancentret i Holstebro (Jobannonce)

Kilde: job-i-staten.dk, 8. september 2017

Vi er lokalt til stede for de danske veteraner. Derfor søger vi en autoriseret psykolog til Klinikken i Holstebro. Stillingen er en fuldtidsstilling og er til besættelse 1. januar 2018.
Vi forventer, at du har en væsentlig erfaring indenfor kognitiv adfærdsterapi og gerne med kendskab til traumebehandling, at du kan arbejde selvstændigt, og ønsker at arbejde evidensbaseret. Du skal desuden brænde for klinisk arbejde, herunder udredning og behandling, samt telefonisk rådgivning, og kriseopgaver.


33-årig krigsveteran i benhård kamp med dæmonerne

Kilde. TV Midtvest, 9. september 2017

Det er syv år siden Jesper Stenberg Larsen var sendt ud som soldat i Afghanistan. Men den 33-årige krigs-veteran kæmper fortsat med dæmonerne fra udstationeringen i den urolige Helmand-provinsen.


Det vil politikerne kæmpe for i budgettet 

Kilde: JydskeVestkysten, 10. september 2017

Allan Munk Nielsen (K):- Veterankoordinator: I år har et enigt byråd vedtaget en god veteranpolitik. Nu mangler vi bare en veterankoordinator.


Flagdagsnyheder


Få kommuner hædrer ikke veteraner på flagdag

Kilde: dr.dk, 4. september 2017

Mens langt de fleste kommuner i dag hejser Dannebrog for at hædre de danske veteraner, så har ti kommuner på landsplan valgt at stå uden for fejringen af flagdagen.
I hovedstadsområdet er det således kun Hørsholm og Lejre Kommune, der ikke har et arrangement for de hjemvendte danskere, der har været udsendt i international tjeneste.


Veteraner hyldes på den nationale flagdag

Kilde: Limfjord Update, 4. september 2017

Tirsdag den 5. september 2017 holdes der national flagdag for alle veteraner med ledsagere, soldaterforeninger og Morsø Marineforening.
På denne dag hyldes alle de danskere, der har valgt at bidrage til Danmarks internationale indsats for fred og sikkerhed efter 1948:
– Det er en indsats, som aftvinger den allerstørste respekt og anerkendelse, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester Morsø Kommune.


Veteraner takkes på flagdagen 5. september

Kilde:netavisengribskov.dk, 4. september 2017

I år er det anden gang, at Gribskov Kommune markerer den særlige dag for Danmarks udsendte soldater ved et særligt arrangement. Det finder sted tirsdag den 5. september fra klokken 9.30-11.30 på Helsinge Rådhus.

Tidspunktet er valgt, således at der er mulighed for også at deltage i markeringen i København, hvis veteranerne ønsker det. Der er udsendt invitation til Gribskov Kommunes veteraner, der med deres pårørende er inviteret til mindehøjtideligheden.


DIF Soldaterprojekt markerer Flagdagen 2017

Kilde: dif.dk, 4. september 2017

En gruppe med fysisk og psykisk skadede veteraner fra DIF Soldaterprojekt sejler ud med skibet S/Y Oceans of Hope for at markere Flagdagen 2017.


Veteranernes særlige dag

Kilde: ugeavisen.dk, 4. september 2017

Tirsdag 5. september er officiel flagdag for danske veteraner, der har været udsendt siden 1948.
I Billund Kommune har man valgt at invitere alle veteraner med bopæl i kommunen til et arrangement kl. 8 på rådhuset, hvor borgmester Ib Kristensen (V) tager imod soldater, sundhedspersonale, politifolk og andre, der har gjort tjeneste for Danmark i internationale indsatsområder.


Veteraner sejler og løber til flagdag 

Kilde: Forsvaret, 4. september 2017

To grupper veteraner ankommer til Flagdagen for Danmarks Udsendte med alternativ transport. En gruppe sejler fra Helsingør, en anden løber fra Slagelse.


Indsats for veteraner udløser fortjenstmedalje på flagdag

Kilde: TV2 Nord, 5. september 2017

Morsøs borgmester blev hyldet på den nationale flagdag for blandt andet at være med til at realisere en veteran-cafe på Mors.


Lene Kjelgaard hædres af Danmarks Veteraner

Kilde: Limfjord Update, 5. september 2017

Danmarks Veteraner, lokalforening Thy-Mors-Salling har i forbindelse med flagdagen, 5. september 2017, valgt at tildele Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (C) medaljen ”De Blå Baretters Fortjenstmedalje i Bronze”.


Veteraner gjorde honnør for flaget

Kilde: JydskeVestkysten, 5. september 2017

Aabenraa Kommune markerede Den Nationale Flagdag for Danmarks Udsendte ved at hejse Dannebrog på plænen foran rådhuset. Kommunens veteranstrategi er ved at blive implementeret.


Veteraner. Lad os kippe med flaget tirsdag d. 5. september.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 5. september 2017

I Danmark er vi jo ikke meget for de helt store parader og officielle højtideligheder – det ligger i vores kultur at vi ikke praler og taler med store ord.


Afsløring af mindesten for veteraner

Kilde: Favrskov Avisen, 5. september 2017

Favrskov Kommune markerede i morges for første gang den nationale flagdag for Danmarks udsendte.

Cirka 80 veteraner – mange i uniform – var sammen med deres pårørende mødt op ved administrationsbygningen i Hinnerup, da flaget i morges klokken 8.00 blev hejst i anledning af den nationale flagdag for Danmarks udsendte. Det er første gang Favrskov Kommune vælger at markere dagen, oplyste borgmester Nils Borring i sin tale, da Dannebrog var gået til tops.


Lars Løkke markerer flagdag i Slagelse

Kilde: TV2 Øst, 5. september 2017

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil tirsdag markere den årlige flagdag i Slagelse. Det er første gang i dagens ni-årige historie, at statsministeren deltager i arrangementet udenfor København.
Statsministeren deltager på Rådhuspladsen i Slagelse klokken 12.15, hvor der vil være parade med soldater fra Gardehusarregimentets Hesteskadron.


Veteraner får et mindesmærke

Kilde: DINAVISRANDERS, 5. september 2017

Tirsdag eftermiddag, 5. september, var der officiel flagdag. Med var officerer, menige og deres pårørende. Dagen er national flagdag og Randers ærer også de udsendte og deres pårørende – derfor var der medaljer til alle børn der har lidt afsavn.


Løkke i Slagelse: Frihed er ikke gratis

Kilde: VD online, 5. september 2017

Flot GHR-parade, heste- og soldatermarch i Slagelse, da Flagdagen tirsdag blev afholdt med statsminister Lars Løkke som hovedtaler. 550 soldater og et tusindtal af pårørende og borgere. ‘I er verdens bedste soldater,’ sagde Løkke til de danske soldater fra Gardehusarkasernen.


Danmarks udsendte blev hyldet

Kilde: NEWSBREAK.DK, 5. september 2017

Mange hundrede mennesker var i dag samlet for at markere Den nationale Flagdag for Danmarks udsendte. I år var ekstra mange mødt op for at være med til at hylde de udsendte, mens de gik gennem Haderslevs gader.


Faxe markerer Den Nationale Flagdag for udsendte

Kilde: Faxe Kommune, 5. september 2017

Vær med til at markere Den Nationale Flagdag for Danmarks udsendte i dag den 5. september. Der er march gennem Haslev klokken 18.30 og arrangement på Kultunariet fra klokken 19.


Royalt besøg til flagdag i Skive

Kilde: TV Midtvest, 5. september 2017

Kasernen i Skive modtog tirsdag royalt besøg. Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Prins Joachim og Prinsesse Marie lagde vejen forbi i dagens anledning.


Flagdag og parade i Slagelse (Billedserie)

Kilde: sn.dk, 5. september 2017


Pia K. på flagdag: Jeres synlighed gør os trygge

Kilde: DenOffentlige.dk, 5. september 2017

Der er brug for modige danskere, der kan give os andre tryghed i en stadig mere utryg hverdag.
Sådan lyder det fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard på flagdagen 5. september, hvor hun taler for soldaterne på Kastellet i København og er vært ved en reception i Folketinget.


Flagdag fejret i Rønne

Kilde: TV2 Bornholm, 5. september 2017

Hvert år den 5. september er det flagdag for Danmarks udsendte. Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet for deres land.


Flagdag for de udsendte (Videoklip)

Kilde: TV2 Fyn, 5. september 2017


Veteraner blev hædret

Kilde: Vallensbæk Kommune, 5. september 2017

Tidligere udsendte var inviteret til den nationale flagdag i Vallensbæk. Den 5. september hvert år hædres de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark. Flagdagen er en anledning til at anerkende den store og professionelle indsats, som de udsendte yder – og har ydet – rundt omkring i verdens konfliktområder.


Folketingets formands tale ved kranselægningen på Flagdagen 2017

Kilde: Folketinget, 5. september 2017

Folketingets formands tale ved kranselægningen på Kastellet ved monumentet for Danmarks internationale indsats tirsdag den 5. september 2017.


Hørsholm og Lejre har ikke flagdag for veteraner


Veteraner hyldet med flag og taler

Kilde: Mediehuset Midtjyllands Avis, 6. september 2017

VENG Kommunens veteraner, soldater og pårørende var i går samlet til hyggeligt samvær i anledning af den nationale flagdag.


Veteranerne blev æret i MusikTeatret

Kilde: Albertslund Posten, 6. september 2017

”De missioner, I har været på, har ofte været svære og risikofyldte. Og derfor fortjener I en særlig anerkendelse af samfundet”, sagde borgmester Steen Christiansen, da han tirsdag middag talte ved kommunens første veterandag.


Gladsaxe takker veteraner på flagdag

Kilde: Gladsaxe Kommune, 6. september 2017

Gladsaxes borgmester og byråd så flaget gå til tops, og takkede Gladsaxes veteraner og andre udsendte, for deres indsats for fred og demokrati rundt omkring i verden.


Medalje til Mikkel

Kilde: sn.dk, 6. september 2017

– Vi mødes i dag også for at erindre alle dem, som sidder i deres hjem, og ikke orker at komme, sagde Henrik Danielsen fra foreningen Folk & Sikkerhed, som var guide ved tirsdagens markeringen af den nationale flagdag for Danmarks udsendte på Odsherred Teater i Nykøbing. Der var ingen parade, men taler og socialt samvær.


Veteraners indsats anerkendt

Kilde: Folketidende.dk, 6. september 2017

Det blev en både smuk og højtidelig begivenhed, da man tirsdag aften for tredje år i træk markerede den officielle flagdag for Danmarks udsendte den 5. september ved mindestenen i Jernbaneanlægget i Nakskov.


Veteraner blev hyldet i Aalestrup

Kilde: Hadsund folkeblad.dk, 6. september 2017

Omkring 200 veteraner, soldater og pårørende fra Himmerland var tirsdag samlet om den nationale flagdag.


Statsminister Lars Løkke Rasmussens tale på Flagdagen i København den 5. september 2017

Kilde: Statsministeriet, 6. september 2017

I dag for en uge siden var jeg i Mindelunden ved København. Sammen med Hendes Majestæt Dronningen indviede jeg et nyt monument. Til ære for de danske krigssejlere under anden verdenskrig.
Flere tusinde heltemodige søfolk. Der traf det valg ikke at tage hjem til Danmark, da vi blev besat. Men at gå i allieret tjeneste.


Odder markerede national flagdag for udsendte

Kilde: Odder Kommune, 6. september 2017

Tidligere udsendte, Danish Veteran Center, Garderforeningen, Hjemmeværnet i Odder og Odder Kirke havde sammen igen i år arrangeret et program til den årlige flagdag d. 5. september.


Flagdag markeret med medaljer og debat

Kilde: Halsnæs Kommune, 6. september 2017

Lokale veteraner blev æret ved den nationale flagdag for Danmarks udsendte, der også bød på spændende debatter og en hyldest til børnene for deres støtte.


Veteran Ole Bendtsen roser tiltag for udsendte

Kilde: Rander netavis, 7. september 2017

Ved markeringen af flagdagen for de danske udsendte, blev der for første gang uddelt medaljer til de udsendtes børn. En af dem var Lea på 8,5 år.


Lokale veteraner hædret

Kilde: tv-Kalundborg.dk, 9. september 2017

I denne uge blev der afholdt Flagdag for udsendte, veteraner samt pårørende i Kalundborg Kommune. Arrangementet blev afholdt i lokalerne hos Hjemmeværnscenter Kalundborg på Banegårdspladsen  i Kalundborg.

Aktuelt

Kanotur med Friluftsudvalget

Veteranstøtten inviterer igen veteraner med på kanotur. Det er muligt at tage sin kæreste eller ægtefælle og børn med på turen. Det er også muligt for veteraner at tage sine forældre med i stedet for - og det er også helt ok bare at tilmelde sig selv. Tag med på...

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...