Presseklip for Veteraner, uge 37/2019

Presseklip indsamlet i ugen 9. – 15. september 2019


Vejen til det civile liv: Nyt samarbejde mellem Forsvaret og kommunen skal hjælpe veteraner

Kilde: TV2fyn.dk, 9. september 2019

Det kan være svært at vende tilbage til et civilt liv efter en udstationering som soldat. En aftale mellem Forsvarets Veterancenter og Nyborg Kommune skal hjælpe veteraner som Andreas Bloch-Boas med at komme ud på arbejdsmarkedet igen.


Veterankoordinator er en stor milepæl

Kilde: sn.dk, 10. september 2019

Egedal kommune har fået en veterankoordinator.


Antallet af sager om seksuelle overgreb i Forsvaret stiger

Kilde: Midtjyllands Avis, 11. september 2019

De fleste mennesker har ingen idé om hvor meget af den slags, der rent faktisk stadig foregår i Forsvaret. Men jeg har talt med mange kvinder i Forsvaret, der sover med kniv under hovedpuden under deres udsendelse, siger Sara la Cour, der er forkvinde for foreningen Kvindelige Veteraner, til Berlingske.


Chef for Forsvarets Veterancenter (Jobannonce)

Kilde: forsvaret.dk, 11. september 2019

Kunne du tænke dig at være chef for Forsvarets Veterancenter og blive ansvarlig for at sikre den bedst mulige støtte til vores veteraner og deres pårørende?


»Til sidst ændrede jeg helt kropsholdning for at skjule mine bryster og baller«

Kilde: Berlingske, 11. september 2019

Sara la Cour har som kampsoldat i Irak oplevet adskillige tilfælde af seksuelle krænkelser. I dag, 12 år senere, er hun forkvinde for foreningen Kvindelige Veteraner. Og hun hører stadig fra talrige kvinder, der oplever krænkelser og overgreb i Forsvaret.


Minister får eksterne folk til at se på PTSD blandt betjente

Kilde: avisen.dk, 12. september 2019

Når politifolk og fængselsbetjente går på arbejde, risikerer de at blive udsat for så ubehagelige oplevelser, at de bliver syge af posttraumatisk stresslidelse (PTSD).
Alligevel har betjentene ikke den samme mulighed for hjælp og støtte, hvis de udsættes for trusler, farlige situationer eller vold i tjenesten, som soldater har.


Soldaterhjemsleder – JobDanmark

Kilde: Jobdanmark.dk, 14. september 2019

Læs jobannoncen.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge

Vi gjorde det igen!

Udgivet 10. september 2019


Veteranskydning 2019

Udgivet 11. september 2019


Veteranstøttens gruppetur til Norge AUG 2019

Udgivet 12. september 2019


Tur til Normandiet i dagene 24. – 31. maj 2020

Udgivet 13. september 2019


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.