Presseklip for Veteraner, uge 37/2017

Presseklip samlet i ugen 11. – 17. september 2017


Krigsveteraner dumper regeringens nye veteranpakke

Kilde: avisen.dk, 13. september 2017

Regeringens nye håndsrækning til traumatiserede krigsveteraner er ikke god nok. Det siger veteranernes egne organisationer samt advokater med speciale i veteran-sager til Ugebrevet A4.


Enigt byråd bag budget for 2018 med nye tiltag

Kilde: Odsherred.dk, 13. september 2017

Vi står med et solidt budget for 2018, som vidner om et solidt samarbejde i byrådet, og vi er glade for, at alle partier støtter op for første gang. Vi står fuldt og helt inde for dette budget. Vi har været glade for forårets dialogmøder med mange interessenter og mange gode input til vores budgetproces. Det er for os specielt vigtigt, at det er et budget i balance og med sikker drift og ikke indeholder besparelser, men kun driftsomlægninger inden for enkelte fagområder. Vi er stolte over og glade for indsatserne på både ældre- som børneområdet, og skolerne får en stærk start med 24 mio. kr. til at gøre skolerne tidssvarende i forhold til de pædagogiske udfordringer. Vi er også glade for at få sat arbejde i gang omkring vores veteraner ved at ansætte en veterankoordinator sammen med andre kommuner. Vi har over 100 veteraner i Odsherred og over 1000 i Vestsjælland.


Krigsveteraner: Ekstra lægevurdering skal gælde alle

Kilde: Fagbladet 3F, 14. september 2017

Når krigsveteraner fremover anmelder posttraumatisk stresslidelse som en arbejdsskade, får de ret til en ekstra vurdering af en speciallæge. Den mulighed bør også gælde alle andre, mener soldaterne selv.


Prioriteter i budgettet

Kilde: Mediehuset Herning Folkeblad, 14. september 2017

BUDGETFORLIG Tirsdag faldt budgettet for 2018 på plads, da byrådets partier blev enige om en aftale.


Kontorelev til Veterancentret (Jobannonce)

Kilde: Job i staten, 14. september 2017

Vi satser på dig – hvad satser du på?
Kunne du tænke dig en alsidig og spændende kontoruddannelse, så er det nu, du skal til tasterne. Veterancentret i Ringsted har brug for en ny kontorelev fra den 1. november 2017.


Velkommen til indvielse af veteranlokaler i Vestervig

Kilde: Thylandsavis.dk, 15. september 2017

De 170 krigsveteraner i Thy har får nu deres eget mødested. Lørdag 23. september indvies 80 kvadratmeter helt nyistandsatte lokaler i Aktivitetscenter Vestervig Agger, som fremover skal danne rammerne for aktiviteter og som mødested for veteraner.


Bred enighed i nyt budgetforlig

Kilde: fredericiaavisen.dk, 15. september 2017

Borgmester Jacob Bjerregaard præsenterede i dag Fredericia Byråd budgetforlig sammen med forligspartierne.

Jeg er også meget stolt af, at vi har fået penge til en veterankoordinator, der skal sikre en indgang til de af garnisonsbyens, der har brug for hjælp. Indsatsen skal være anderkendende og ske i samarbejde med vores veteraner.


Specialiseret PTSD behandling

Kilde. kompleksptsd.dk, 15. september 2017

Udover pakkeforløb til behandling af PTSD for voksne danskere, har Sundhedsstyrelsen i august 2017 lagt op til, at der skal være specialiserede tilbud for tjenesterelateret PTSD eller andre tilsvarende belastninger i alle danske regioner. Da initiativet er relativt nyt, er det ikke fuldt implementeret endnu i alle regioner. Udover regionstilbudene er der også højtspecialiserede tilbud for militært personel i Odense, Risskov og København.


Veteraner: Forkert at bruge penge på mindesten 

Kilde: Randers Amtsavis, 16. september 2017

Det er et forkert fokus at bevilge penge til en mindesten, før pengene til en veteranindsats er på plads, lyder det fra Nils Bjerre Jakobsen fra Veteran Cafeen i Randers. For nylig bevilgede kommunens beskæftigelsesudvalg 25.000 kroner til hjælp til at få etableret en mindesten for veteraner.


Helt rigtigt at bruge penge på en mindesten for at ære vore faldne

Kilde: Randers Amtsavis, 17. september 2017

Jeg mener, det er helt rigtigt at bruge penge på en mindesten for at ære vore faldne.
Pengene til mindestenen er bevilliget fra beskæftigelsesudvalgets eget rejsebudget. Hvilket jeg synes, udvalget fortjener stor anerkendelse og ros for.


Næstved Kommune åbner café for veteraner

Kilde: Næstved netavis.dk, 17. september 2017

Torsdag den 21. september kl. 17.30 åbner Næstved Kommune en ny café for veteraner og deres pårørende. Cafeen henvender sig til tidligere udsendte, der har lyst til at vende oplevelser med andre veteraner, men også til pårørende, der har lyst til at dele tanker og erfaringer med andre.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...