Presseklip for Veteraner uge 38/2020

Presseklip indsamlet i ugen 14. – 20. september 2020


Veteraner takker for Flagdag i COVID-19-rammer

Kilde: frederikshavn.dk, 14. september 2020

Flagdagen den 5. september blev afholdt under særlige rammer på grund af COVID-19. Veterancentret har udsendt en tak til de kommuner, der hyldede Danmarks udsendte soldater.


Politikerne og forsvaret vidste ikke, hvad de sendte os ned til i Bosnien

Kilde: minbynews.dk/aalborg, 16. september 2020

Retter skarp kritik af regeringen og forsvaret
I efteråret 1992 blev de første danske FN-soldater sendt af sted til den bosniske hovedstad Sarajevo, som en fredsbevarende styrke.
Sygeplejerske Suzi Elena Apelgren fra Husby husker tydeligt tirsdag den 6. oktober 1992. Da ringede overlæge Frausing fra Jægersborg Kaserne og spurgte, om hun kunne tage til Saravejo allerede om mandagen.


Styrket indsats for Hvidovres veteraner

Kilde: hvidovre.dk, 17. september 2020

Hvidovre Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Veterancentret i Ringsted. Den officielle underskrift af aftalen fandt sted den 3. september, hvor borgmester Helle Adelborg og oberst Søren Andersen begge udtrykte glæde over den nye samarbejdsaftale.


Pårørende til veteraner: Vi vil gerne have flere med

Kilde: Min By News, Randers, 17. september 2020

Veteranarbejdet i Randers rykker fremad. Siden byrådet udarbejdede en veteranstrategi, er der sket mange fremskridt. Heriblandt er etableringen af en gruppe for pårørende til veteraner. Nu ligger opgaven i at gøre pårørendegruppen almindeligt kendt, så dem, der har et behov for dette fællesskab ved, hvor de kan henvende sig.


Stressramte veteraner øjner håb efter dom i landsret

Kilde: berlingske.dk, 19. september 2020

Vestre Landsret gav for nylig en veteran medhold i, at han skal have anerkendt PTSD – posttraumatisk stresslidelse – som en arbejdsskade.
Det skal han ifølge landsretten, selv om lidelsen først blev udviklet længe efter soldatens udsendelse.
Praksis har ellers hidtil været, at symptomer PTSD skulle være opstået senest seks måneder efter en traumatisk oplevelse i forbindelse med arbejdet.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Arrangementer for Veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 19. september 2020


AES genoptager sager om PTSD efter dom fra Vestre Landsret

Udgivet 19. september 2020


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.