Presseklip for Veteraner, uge 38/2017

Presseklip samlet i ugen 18. – 24. september 2017


Veteranforening: Dobbeltdrab blev tragisk øjenåbner

Kilde: JydskeVestkysten, 18. april 2017

En 41-årig krigsveteran blev i juli sidste år standset nær Vejle i en bil, der viste sig at indeholde ligene af mandens mor og far.
Den tragiske hændelse fik følgeskab af tre selvmord blandt veteraner samme sommer og satte for alvor fokus på psykiske lidelser blandt udsendte soldater.


Bevilling til veteraner

Kilde: Randers Amtsavis, 19. september 2017

Formanden for Danmarks Veteraner, Kronjylland, Knud Spangsø, har en god nyhed: fra den statslige såkaldte 10 millioner kroners-pulje har foreningen modtaget et beløb, som vil gøre det muligt at foretage en udflugt til Langelandsfortet lørdag den 7. oktober.
Turen er åben og gratis for alle veteraner med pårørende.


Forsvarer: Drabstiltalt veteran er ikke længere farlig

Kilde: JydskeVestkysten, 19. september 2017

Tidligere soldat, der anklages for dobbeltdrab med økse, er ifølge forsvarer velmedicineret og ufarlig.
En 41-årige krigsveteran, der er anklaget for at slå sine forældre ihjel med adskillige slag fra en økse, er ikke længere farlig.


Leder til den opsøgende indsats i Veterancentret (Jobannonce)

Kilde: jobindex.dk, 19. september 2017

Forsvarets Veterancenter søger en dygtig leder til den opsøgende, sociale indsats overfor veteraner med særligt komplekse udfordringer, såsom hjemløshed, psykiatriske diagnoser og misbrug. Sammen med et stærkt hold af opsøgende rådgivere får du ansvaret for indsatsen, der foregår i et tæt samarbejde med pårørende, frivillige, kommuner, sundhedsvæsen og ikke mindst de andre fagligheder i Veterancentret: Psykologer, socialrådgivere og beskæftigelsesrådgivere.


Veteraner rejser til Invictus Games 

Kilde: Forsvaret, 20. september 2017

30 danske veteraner med fysiske eller psykiske skader sætter torsdag formiddag kursen mod Toronto i Canada. Her skal de deltage i det 3. Invictus Games, der er et multisportsstævne for syge, sårede og skadede veteraner med i alt 550 deltagere fra 17 lande. Deltagerne skal konkurrere i 12 forskellige discipliner, og går det, som det er gået ved de to foregående udgaver af legene, vender danskerne hjem med medaljer til både hold og en del af de individuelle deltagere.


Leder til den opsøgende indsats i Veterancentret

Kilde: jobs.dk, 21. september 2017

Forsvarets Veterancenter søger en dygtig leder til den opsøgende, sociale indsats overfor veteraner med særligt komplekse udfordringer, såsom hjemløshed, psykiatriske diagnoser og misbrug. Sammen med et stærkt hold af opsøgende rådgivere får du ansvaret for indsatsen, der foregår i et tæt samarbejde med pårørende, frivillige, kommuner, sundhedsvæsen og ikke mindst de andre fagligheder i Veterancentret: Psykologer, socialrådgivere og beskæftigelsesrådgivere.


Oversættere til Forsvarsministeriets Arbejdsskade og Erstatningskontor

Kilde: Job i staten, 22. september 2017

Kan du oversætte lægelige oplysninger og myndighedsafgørelser fra dansk til engelsk?
Så kan det være, at du er vores nye kollega i Forsvarsministeriets Arbejdsskade- og Erstatningskontor, hvor vi søger oversættere til at oversætte ansøgninger om FN erstatning, der skal fremsendes til FN på vegne af skadelidte veteraner.


Veteran fundet skyldig i øksedrab på sine forældre

Kilde: TV 2, 22. september 2017

En 43-årig østjysk veteran er fredag kendt skyldig i dobbeltdrab på sine forældre. Det har et enigt nævningeting ved Retten i Randers fredag afgjort.


Mentorordning giver job til veteraner fra Forsvaret

Kilde: Mentorblog.dk, 22. september 2017

Overgangen fra livet som soldat i fx Afghanistan til at skaffe sig et almindeligt, civilt job hjemme i Danmark kan være en udfordring for mange veteraner. Men en mentorordning, som bl.a. KMD og andre af landets største virksomheder er en del af, har været med til at skaffe flere veteraner job. Det er organisationen Velkommen Hjem, som står bag mentorordningen.


Prins skal på første officielt besøg i København

Kilde: kendte.dk, 22. september 2017

Ifølge det britiske kongehus skal prins Harry på officielt besøg i Danmark i oktober.
Britiske prins Harry skal på sit første officielle besøg i Danmark. Prins Harry besøger København 25. og 26. oktober. Det skriver det britiske kongehus på Twitter. Besøget er sat i værk af det britiske udenrigsministerium, oplyser Kensington Palace.


Veterancenter klar til brug

 Kilde: nordjyske.dk, 23. september 2017

VESTERVIG: Krigsveteranerne i Thisted Kommune har nu fået deres eget samlingssted i Aktivitetscenter Vestervig-Agger på Teglgårdsvej.
Den røde snor stod Kaj Kirk (DF), formand for Thisted Kommunes klima-, miljø- og teknikudvalg, for at klippe foran ca. 120 fremmødte. Blandt dem var veteraner og deres familier godt repræsenterede.


Maria fældede en tåre: Storebror klarede den

Kilde: JydskeVestkysten.dk, 23. september 2017

Frøslev: Hun kiggede på uret. Spejdede så igen nervøst ned mod Frøslevlejrens nordlige port. Stadig ingen Morten.
Det var nogle lange minutter for 32-årige Maria Bach dér lige før klokken 12 lørdag. For klarede hendes tre år ældre storebror ikke tidskravet, var det forbi. Drømmen, han siden januar – med hende som trofast støtte – havde forfulgt, ville være brast.


Sund økonomi og kernevelfærd er overskrifterne for Næstveds budget 2018

Kilde: naestved.dk, 23. september 2017

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har netop givet hinanden hånden på, hvordan kommunens budget på 6,5 milliarder kroner skal fordeles næste år. Det betyder bl.a. flere penge til sårbare børn og unge, handicapområdet, sundhed og psykiatri, skoler og dagpasning, veteraner og Det Ny Holmegaard. Samtid er partierne enige om at nedsætte dækningsafgiften, at holde fast i en stram økonomistyring, at afbureaukratisere samt at familier, der er i berøring med flere dele af kommunen, får én fast kontaktperson. Samlet set bliver der tilført 45 millioner kr. mere til velfærd i dette budgetforlig.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...