Presseklip for Veteraner, uge 40/2018


Presseklip indsamlet i uge 1. – 7. oktober 2018


Søg midler til ferielejr og aktiviteter i 2019 

Kilde: veteran.forsvaret.dk, 1. oktober 2018

Veterancentret har nu åbnet for ansøgninger til centrets to puljer, puljen for ferielejr og 2 mio. kroner puljen. Her kan veteranforeninger og andre aktører på veteranområdet søge om økonomisk støtte til at afholde forskellige arrangementer i 2019 for veteraner og deres pårørende. Ansøgningsfristen for at ansøge begge puljer er 18. november 2018.


Veteraner kan også få glæde af at spille bridge

Kilde: JydskeVestkysten, 4. oktober 2018

Veteraner, der har været udsendt for Danmark, og deres pårørende er inviteret til en introduktion i bridge.
Det er Haderslev Bridgecenter, der i samarbejde med kommunens veterankoordinator, indbyder til arrangementet tirsdag 23. oktober kl. 16-18 i bridgecenteret.


Kriger lander på TV2s mandage

Kilde: medier i relation, 4. oktober 2018

Baggrunden for den kommende miniserie på TV2, “Kriger”, er naturligvis at vi her i landet efterhånden har så mange veteraner der har været i endnu flere krige, hvorfor det jo oplagt nok går galt for nogle af disse helte.
Det er med andre ord blevet tid til at en seks episoders serie, hvor navne som Danica Curcic, Dar Salim og Lars Ranthe, træder op på din skærm som alt fra – rigtige – helte, til det modsatte.


Konsulent til helhedsorienteret indsats for veteraner med PTSD

Kilde: Jobindex.dk, 5. oktober 2018

På vej mod et godt hverdagsliv er et nyt tilbud til veteraner, der har været udsendt til krigs- eller katastrofeområder, og efterfølgende er blevet behandlet for PTSD. Til projektet søges en konsulent med relevant faglig baggrund, personlig integritet, gode kommunikationsevner og erfaring med relationsarbejde i forhold til mennesker i krise.


Kulminationen rykker tæt på

Kilde: forsvaret.dk, 5. oktober 2018

Invictus Games 2018 er kun to uger væk, og de danske deltagere er både spændte og pressede. Holdets snarlige afrejse blev fredag markeret med reception på Kastellet i København.


Verdensmester til veteranløb

Kilde: TV2Syd, 6. oktober 2018

Løbeskoene er snørede, startnummeret sidder på maven, og på ryggen står der ‘veteran’. Det er første gang, at Esbjerg Kommune afholder Veteranløbet – et forhindringsbaneløb for områdets veteraner og deres familier. Modsat mange andre løb, handler Veteranløbet dog ikke om at sprinte hurtigst over målstregen.
– Målet med løbet er, at veteranerne skal mærke en følelse af fællesskab. De skal opleve, at de står sammen og kommer samlet i mål, fortæller Michael Leuenhagen, der er initiativtageren bag Veteranløbet.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge.


Familiehygge på borgen

Udgivet 2. oktober 2018


Greve og Solrød har fået Veterancafé

Udgivet 3. oktober 2018


Pårørendestøtten inviterer på tur i Aalborg Zoo

Udgivet 4. oktober 2018


Veteranskydning i Herning 6. oktober 2018

Udgivet 7. oktober 2018


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...