Presseklip for Veteraner, uge 40/2017

Presseklip indsamlet i ugen 2. – 9. oktober 2017


Presseklip der ikke blev fanget i søgningen tidligere


Tidligere feltpræst: Du er et andet menneske, når du kommer hjem

Kilde: dr.dk, 1. oktober 2017

Når raketter flyver om ørerne på en, soldater mister livet, og du stadig skal være den, der er ovenpå, kræver det noget af dig som menneske.
Og det forandrer en.
Det ved Christian Madsen. Han har gennem mange år været i Forsvaret. De sidste 20 år har han arbejdet som feltpræst, hvor han ad flere omgange har været udsendt. Både i Kosovo, Irak og i Afghanistan.


Denne uges presseklip


Bedre vilkår for veteraner (Videoklip)

Kilde: regeringen.dk, 2. oktober 2017

Regeringen ønsker at skabe bedre vilkår for veteraner. Regeringen har derfor taget initiativ til en ”Veteranpakke”, der skal skabe en tryg sagsbehandling for veteraner med en psykisk lidelse i arbejdsskadesystemet samt hurtigere afgørelser i veteranernes sager.  Regeringen vil desuden videreføre de eksisterende indsatser ”Veteraner med særlig behov for støtte” og ”Støtte til pårørende og børn”, som blev etableret i 2014.


Oplevelsesklubber for veteraner

Kilde: Soldaterlegatet, 2. oktober 2017

Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) i Vejle og Odense tilbyder i samarbejde med Red Barnet oplevelsesklubber i naturen for PTSD-ramte veteraner og deres familier. Aktiviteterne i grønne omgivelser styrker deltagernes trivsel og generelle livssituation.


TV-program følger veteraner der kæmper sig over indlandsisen

Kilde: Krigeren.dk, 5. oktober 2017

Et nyt TV-program følger ni danske veteraner, der gennem 32 dage overvinder 400 kilometers arktisk terræn og fysisk og psykisk udmatning, mens de krydser den grønlandske havis.


Hillerød Kommune har vedtaget veteranpolitik

Kilde: Hillerødposten, 5. oktober 2017

Danmark har i de seneste 20 år sendt flere og flere soldater i krig eller til fredsbevarende indsatser i krigsområder. Mange kommer hjem med oplevelser, der er så traumatiserende eller svære at bearbejde, at der er behov for hjælp.
Derfor har Hillerød Kommune nu vedtaget en veteranpolitik, der skal sikre, at de veteraner, der vender hjem og har behov for fysisk eller psykisk hjælp, er sikker på at få den.


Krigsveteran: Nyt udspil ændrer ikke min situation

Kilde: NetAvisen, 4. oktober 2017

Med korte khaki-bukser, sort hættetrøje og flexfit-kasket ligner Ronnie Schmücker en, der stadig hører til i militæret. Ronnie Schmücker bor på KFUM’s veteranhjem sammen med andre veteraner. Fælles for dem er, at de har ar på sjælen. Nogle med fysiske mén, mens andres skader ikke er åbenlyse.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...