Presseklip for Veteraner, uge 40/2017

Presseklip indsamlet i ugen 2. – 9. oktober 2017


Presseklip der ikke blev fanget i søgningen tidligere


Tidligere feltpræst: Du er et andet menneske, når du kommer hjem

Kilde: dr.dk, 1. oktober 2017

Når raketter flyver om ørerne på en, soldater mister livet, og du stadig skal være den, der er ovenpå, kræver det noget af dig som menneske.
Og det forandrer en.
Det ved Christian Madsen. Han har gennem mange år været i Forsvaret. De sidste 20 år har han arbejdet som feltpræst, hvor han ad flere omgange har været udsendt. Både i Kosovo, Irak og i Afghanistan.


Denne uges presseklip


Bedre vilkår for veteraner (Videoklip)

Kilde: regeringen.dk, 2. oktober 2017

Regeringen ønsker at skabe bedre vilkår for veteraner. Regeringen har derfor taget initiativ til en ”Veteranpakke”, der skal skabe en tryg sagsbehandling for veteraner med en psykisk lidelse i arbejdsskadesystemet samt hurtigere afgørelser i veteranernes sager.  Regeringen vil desuden videreføre de eksisterende indsatser ”Veteraner med særlig behov for støtte” og ”Støtte til pårørende og børn”, som blev etableret i 2014.


Oplevelsesklubber for veteraner

Kilde: Soldaterlegatet, 2. oktober 2017

Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) i Vejle og Odense tilbyder i samarbejde med Red Barnet oplevelsesklubber i naturen for PTSD-ramte veteraner og deres familier. Aktiviteterne i grønne omgivelser styrker deltagernes trivsel og generelle livssituation.


TV-program følger veteraner der kæmper sig over indlandsisen

Kilde: Krigeren.dk, 5. oktober 2017

Et nyt TV-program følger ni danske veteraner, der gennem 32 dage overvinder 400 kilometers arktisk terræn og fysisk og psykisk udmatning, mens de krydser den grønlandske havis.


Hillerød Kommune har vedtaget veteranpolitik

Kilde: Hillerødposten, 5. oktober 2017

Danmark har i de seneste 20 år sendt flere og flere soldater i krig eller til fredsbevarende indsatser i krigsområder. Mange kommer hjem med oplevelser, der er så traumatiserende eller svære at bearbejde, at der er behov for hjælp.
Derfor har Hillerød Kommune nu vedtaget en veteranpolitik, der skal sikre, at de veteraner, der vender hjem og har behov for fysisk eller psykisk hjælp, er sikker på at få den.


Krigsveteran: Nyt udspil ændrer ikke min situation

Kilde: NetAvisen, 4. oktober 2017

Med korte khaki-bukser, sort hættetrøje og flexfit-kasket ligner Ronnie Schmücker en, der stadig hører til i militæret. Ronnie Schmücker bor på KFUM’s veteranhjem sammen med andre veteraner. Fælles for dem er, at de har ar på sjælen. Nogle med fysiske mén, mens andres skader ikke er åbenlyse.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Veteranstøttens VETCAMP 2024

Veteranstøtten gentager succesen med VETCAMP på Lanzarote i et samarbejde med KrogagerFonden og Club La Santa. VETCAMP 2024 gennemføres på Lanzarote i perioden 15. – 22. NOV 2024. VETCAMP 2024 giver dig en unik mulighed for at komme i gang igen gennem en lang række...

Fribilletter til Opera Hedeland

Så er det nu, der kan bestilles billetter til årets forestilling i Opera Hedeland. Billetterne er til 9. august 2024 og kun 9. august 2024 Billetterne fordeles efter ”først til mølle princippet”, så udfyld formularen nederst på siden og tryk på SEND. Efterfølgende vil...

Veterankommando til Flagdag d. 5. september i København

Kære veteran Den 5. september fejrer Danmark vores udsendte med markeringer nationalt og lokalt i kommunerne. Du har som tidligere udsendt mulighed for at deltage i den nationale markering i København ved at indgå i Danmarks Veteraners særlige veterankommando. Hvis du...

Ændring af våbenloven

Ved medlem af Hovedbestyrelsen Birger Kjer Hansen Med virkning fra 1. juli 2024 har Folketinget i det sene forår vedtaget nogle ændringer af våbenloven, der især betyder følgende: Personer, der har begået grove lovovertrædelser eller er meddelt tilhold, opholdsforbud...

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Danmarks Veteraner i Hjernekassen på P1

Landsformand Carsten Rasmussen har været i Hjernekassen sammen med veteranen Mads for at tale med Peter Lund Madsen om det at være udsendt. Lyt her: