Presseklip for Veteraner, uge 41/2019

Presseklip indsamlet i ugen 7. – 13. oktober 2019


Retssikkerheden for skadede veteraner er i fare

Kilde: Soldaterlegatet, 7. oktober 2019

Resultaterne af en analyse af hjemvendte veteraners arbejdsskadesager retter alvorlig kritik mod arbejdsskademyndighedernes behandling af sagerne for ikke at følge gældende lov.
Fonden Soldaterlegatet har i samarbejde med juridiske eksperter på området undersøgt sagsbehandlingen i 693 veteransager og fundet, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings (AES) mangelfulde behandling betyder, at alt for mange får afvist deres sager om erstatning, selv om de har PTSD og har været udsat for belastninger under deres udsendelse.


Krigsveteraner med posttraumatisk stress skal hjælpes tilbage til arbejdsmarkedet

Kilde: Fredericia Dagblad, 7. oktober 2019

Med grønt lys fra Regions Syddanmark skal Afdeling for Traume- og Toturoverlevere i Vejle indlede et toårigt pilotprojekt, der skal hjælpe krigsveteraner med posttraumatisk stress (PTSD) tilbage til arbejdsmarkedet. Afdelingen vil i samarbejde med veterankoordinatorer fra de kommunale jobcentre finde ud af, hvad der skal til, for at flere veteraner med PTSD kan få foden ind hos en arbejdsgiver.


Selvmordstanker, PTSD og depression: Ny rapport tegner et mørkt billede af det danske hold 10 fra Afghanistan

Kilde: Berlingske, 7. oktober 2019

Seks år efter hjemkomsten er veteraner fra Afghanistan plaget af selvmordstanker, PTSD og depression. Forskere og sundhedspersonale har undersøgt det psykiske helbred hos det danske hold 10 fra Afghanistan. »Vi kan ganske enkelt ikke være det bekendt. Indsatsen er ikke god nok,« siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).


Krigsveteraner får større fokus: – Vigtigt med anerkendelse

Kilde: TV2/Fyn, 8. oktober 2019

Byrådet i Faaborg-Midtfyn Kommune vedtog tirsdag en egentlig strategi for de 247 krigsveteraner med adresse i kommunen.
100 af dem vurderes af kommunen til at have alvorlige eller komplekse problemer, og strategien går ud på at sikre veteranerne og deres pårørende et så godt liv som muligt.


Festival for veteraner vender tilbage – og udbygger i Jylland

Kilde: gaffa.dk, 8. oktober 2019

Festivalen kommer forbi Refshaleøen den 23. maj og Skive den 22. august.
Engage Festival blev stablet på benene i 2017 som et musikalsk samlingspunkt for veteraner og tidligere udsendte og har siden da hvert år afholdt et endagsarrangement på Refshaleøen med nogle af dansk musiks ypperste navne på plakaten.


Soldaterformand raser over behandling af veteraner: Mit svar egner sig ikke til skrift

Kilde: a4, 9. oktober 2019

Formanden for soldaternes fagforening retter nu hård kritik mod Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, efter en analyse viser, at styrelsens sagbehandling er behæftet med fejl, når det gælder veteran-sager.


Millionindsats skal hjælpe Københavns veteraner i arbejde

Kilde: altinget.dk, 10. oktober 2019

NYE MIDLER: Københavns Kommune afsætter syv millioner kroner i årene 2020-2023 til veteranindsatsen. De københavnske veteraner har for længe været kastebold i et uoverskueligt system, mener beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).


Spil Dansk: Veteraner, ostemadder og dejlig musik

Kilde: Randers Kommune, 11. oktober 2019

Frivilligværket lægger rum til en koncert med Jacob Friis Lind, der er drivkraft bag indierock-bandet Divided By Numbers. Jacob spiller akustiske versioner af sine egne sange ved et Spil Dansk-arrangement, som Frivilligværket og Veteran Caféen Randers står bag. Koncerten finder sted d. 1. november 2019 fra kl. 15:00 – 16:00.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge

Retssikkerheden for skadede veteraner er i fare

Udgivet 7. oktober 2019


Støttekoncert

Udgivet 8. oktober 2019


Samling VeteranCafé Netværk Vest

Udgivet 9. oktober 2019


Jul i Frøslevlejren 2019

Udgivet 11. oktober 2019


Netværk for veterancaféer

Udgivet 12. oktober 2019


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...