Presseklip for Veteraner, uge 41/2017

Presseklip samlet i ugen 9. – 15. oktober 2017


Veterankoordinator søges til Jobcenter Randers (Jobannonce)

Kilde: Jobindex, 9. oktober 2017

Randers Byråd har besluttet, at Randers Kommune skal have en veteranstrategi. I fortsættelse af dette har et enigt byråd netop godkendt den færdige strategi, hvorfor Randers Kommune nu søger en veterankoordinator til at implementere strategien!

Med veteranstrategien vil Randers Kommune anerkende veteraner for den indsats, de har ydet for det danske samfund som udsendt i internationale operationer. De fleste veteraner kommer efter at have været udsendt hjem med flere ressourcer og en personlig styrke som følge af deres erfaringer. Nogle veteraner oplever imidlertidig fysiske, psykiske og sociale mén efter udsendelse. Veteraner har således forskellige behov.


Politiker roser veterankonsulent

Kilde: JydskeVestkysten, 9. oktober 2017

Varde Kommune er den kommune, hvor der bor relativt flest veteraner. Det var en af årsagerne til, at Varde Kommune besluttede sig for at få en veteran- og pårørendepolitik. Nu er det blevet evalueret, hvordan det går med at føre politikken ud i livet.


Nye shelters til soldaterveteraner 

Kilde: Horsens Folkeblad, 10. oktober 2017

Rådyrene kommer indimellem og kigger på, når arbejdsfolkene fra institutionen Holmstrupgård bygger shelters i disse dage. I de frodige, grønne bakker bag Veteranhjemmet i det vestlige Aarhus, kan veteraner, der holder til her, snart tage soveposerne med ud i naturen for at overnatte.


Socialrådgiver (vikariat)

Kilde: Forsvaret, 10. oktober 2017

Forsvarets Veterancenter har brug for dine stærke rådgiverkompetencer inden for bl.a. arbejdsskader, sygedagpenge samt børne- og familiearbejde i indsatsen for vores veteraner og deres pårørende i Region Midtjylland. Dit tjenestested vil være på Flyvestation Karup, hvor der udover dig er en socialrådgiver samt en psykolog. Du vil have tæt faglig sparring med dine kollegaer i Karup samt kollegaer på Veterancentret i Holstebro, hvor der er bl.a. er tre socialrådgivere. Stillingen er tidsbegrænset til udgangen af december 2019.


Veterancafé åbner i Hadsund

Kilde: hadsundfolkeblad.dk, 10. oktober 2017

Snart får Himmerland sin første veterancafé. Den kommer til at ligge i Hadsund, hvor en række veteraner og pårørende lige nu er i gang med at få de sidste detaljer på plads.
– Vi håber på at kunne åbne 27. oktober. Vi har lokalerne på plads, så det er kun små detaljer, vi mangler, før vi kan starte op, fortæller Jes Nørholm, der selv har været udsendt som soldat til Balkan i 1992 og 1995.


Her er de vigtigste punkter i forsvarsudspillet

Kilde: Politiken, 11. oktober 2017

Regeringen vil tilføre forsvaret 12,8 milliarder kroner mellem 2018 og 2023. Præcis, hvordan pengene skal fordeles, vides endnu ikke, men regeringen har præsenteret en række områder, som de ønsker at styrke. Her er syv af de vigtigste punkter. (Læs om veteraner nede i artiklen)


Veteraner – en ressource (Læserbrev)

Kilde: Randers Amtsavis, 12. oktober 2017

Randers Kommune har vi cirka 580 veteraner, der har været udsendt af forsvaret. Herudover har vi et ukendt antal politifolk, sygeplejersker, læger, nødhjælpschauffører, CF’ere samt personer, som har været udsendt af andre organisationer.


Kontaktbefalingsmand til Varde kaserne

Kilde. forsvaret.dk, 12. oktober 2017

Hvis du kan skabe og fastholde et tillidsforhold til soldater og deres pårørende – og du går op i korpsånd og har lyst til at være i centrum, så er det måske dig vi mangler som Kontaktbefalingsmand ved Varde Garnison.


Soldat bag megasællert: – Jeg må stadig knibe mig selv i armen

Kilde: JydskeVestkysten.dk, 14. oktober 2017

Et simpelt armbånd lavet af faldskærmsline har rejst ti millioner kroner til hjemvendte veteraner og deres familier. Soldaten, der i 2008 knyttede det første armbånd, blev ramt af sine oplevelser i Afghanistan, men er vendt tilbage fra mørket, stærkere end nogensinde. (for at læse mere kræves abonnement på JydskeVestkysten)


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

 

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...