Presseklip for Veteraner, uge 42/2017

Presseklip samlet i ugen 16. – 22. oktobe


Syg veteran flået af advokat: Dømt for grov overpris

Kilde: avisen.dk, 17. oktober 2017

En nordjysk advokat er dømt til at tilbagebetale 189.050 kroner af det salær, hun krævede for at hjælpe en psykisk syg krigsveteran. Det skriver Nordjyske. Dommen kommer fra Advokatnævnet, der desuden har idømt advokaten Shapol Nejad Enggaard fra firmaet Storm Advokatfirma en bøde på 20.000 kroner for grov overfakturering og overtrædelse af god advokatskik.


Skal vi have en veteranpolitik i Hørsholm?

Kilde: Hørsholm.lokalavis.dk, 18. oktober 2017

Danmark har i de sidste mange år sendt et stort antal soldater i krig i fredsskabende operationer eller til fredsbevarende indsatser i krigsområder.
Det betyder naturligvis, at vi også i Hørsholm Kommune har mange veteraner, som er kommet hjem med ar på sjæl og krop og i større eller mindre grad har brug hjælp til at håndtere hverdagen. Der kan være behov for hjælp til rehabilitering, bolig, beskæftigelse osv.


Mariagerfjord Veteran café inviterer til åbent hus

Kilde: fjordavisen.dk, 19. oktober 2017

Veteran caféen henvender sig til alle, som har været udsendt og pårørende, det er både politi, sundhedspersonale, nødhjælpsarbejdere, og militære personel, der alle er velkomne. Her kan man møde andre tidligere udsendte, og på den måde få skabt sig et netværk. Her har pårørende også mulighed for at mødes og få talt sammen. Veterancaféen drives uden offentlige midler af frivillige.


Veteranforslag falder til jorden, hvis praksis fastholdes

Kilde: Politiken, 20. oktober 2017

Danske soldater med ar på sjælen efter at have været i krig skal ifølge regeringens nye veteranpakke have ret til en såkaldt second opinion fra en speciallæge i psykiske sygdomme, hvis de får afslag på at få anerkendt deres posttraumatiske stresssyndrom (ptsd) som en arbejdsskade.

I øjeblikket er Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) – tidligere Arbejdsskadestyrelsen – dog ikke forpligtet til at følge de speciallægeerklæringer, som veteranerne møder op med. Hverken den første, anden eller syvende.


Krigsveteraner med ressourcer: Klarsyn i det arktiske snelandskab

Kilde: fyens.dk, 20. oktober 2017

En kold udfordring
Det rykkede ikke bare Kim Holms fysiske grænser at tilbagelægge næsten 400 kilometer på turski i den barske nordøstgrønlandske natur. Som en af de ni sårede krigsveteraner, der gennemførte den arktiske udfordring, fik han også tid til at tænke over sine prioriteringer. Straks efter hjemkomsten solgte han for eksempel sin motorcykel. – Det er fedt, at folk ikke skal være kede af det på vores vegne, men kan se, at vi har mange ressourcer, siger han om den tv-dokumentar om turen, der for tiden ruller hen over skærmen.


Seniorkonsulent der brænder for at skabe resultater gennem netværk og partnerskaber (Jobannonce)

Kilde: Jobindex.dk, 21. oktober 2017

Kan du opbygge, facilitere og lede netværk med mange forskellige interessenter?

Har du fingeren på pulsen, og ved du hvad danske erhvervsledere og HR-professionelle er optaget af, når det handler om at rekruttere og fastholde medarbejdere?

Brænder du for at arbejde for at fremme virksomhedernes samfundsansvar?

– Så er du måske den person, vi står og mangler.

Til vores kontor i Aarhus søger vi en seniorkonsulent, der sammen med et stærkt team vil være med til at kickstarte task forces i projekt ”Veteraner i job – fra brændpunkt til beskæftigelse” samt udvikle, facilitere og lede en del af Cabis store landsdækkende netværk af socialt ansvarlige virksomheder – begge dele gennem samarbejder mellem en række forskellige professionelle og frivillige aktører.


Jeg har ikke sovet normalt, siden helikopteren begyndte at kredse over Nørrebro

Kilde: Politiken, 22. oktober 2017

Du ved, hvad man siger: Hvis du køber en Seat Ibiza, så lægger du pludselig mærke til, hvor mange andre mennesker der kører rundt i den samme bil. Selv efter den er blevet solgt til en eller anden i Vestjylland, og du er flyttet til København, kan det pludselige syn af samme model få dig til at dreje hovedet.

Mine øjne fæstner sig øjeblikkeligt ved ham, da han står på bussen lige efter Dronning Louises Bro. Jeg aner ikke, hvem han er. Men ligesom mig har han en grøn rygsæk på med et falmet, sandfarvet velcro-emblem. Han står for langt væk til, at jeg kan se det ordentligt, men det ligner en Livgarder-stjerne. Hold 10? Hold 13 ligefrem?


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Udsendt Af Danmark LIVE på den Hirschsprungske Samling 19. juni

Kom til ”Udsendt Af Danmark – LIVE” på det smukke museum Den Hirschsprungske Samling i samarbejde med landsorganisationen Danmarks Veteraner.   På denne aften tager vi med tre veteraner og en pårørende med tilbage til en række af de forskellige missioner, som...

Peacekeepers Day i Kastellet

🇩🇰 I dag, d. 29. maj, har vi sammen med en masse gode mennesker markeret Peacekeepers Day 2024 rundt i Danmark 🇩🇰 Billederne er fra dagens parade i Kastellet i København,hvor vi i dag ærede alle tidligere og nuværende udsendte til FNs missioner rundt om i verden, men...

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...