Presseklip for Veteraner, uge 43/2017

Presseklip indsamlet i ugen 23. – 29. oktober 2017


Hillerød Kommune har vedtaget veteranpolitik

Kilde: Hillerødposten, 24. oktober 2017

Danmark har i de seneste 20 år sendt flere og flere soldater i krig eller til fredsbevarende indsatser i krigsområder. Mange kommer hjem med oplevelser, der er så traumatiserende eller svære at bearbejde, at der er behov for hjælp.
Derfor har Hillerød Kommune nu vedtaget en veteranpolitik, der skal sikre, at de veteraner, der vender hjem og har behov for fysisk eller psykisk hjælp, er sikker på at få den.


Ny politik skal sikre hjælp til veteraner

Kilde: Randers Amtsavis, 24. oktober 2017

De folkevalgte medlemmer af Mariagerfjord Byråd vil med al sandsynlighed vedtage en kommunal veteranstrategi i denne uge. Målet er at sikre et øget kendskab til de muligheder, man har som veteran.


Brobygger skal være ressource

Kilde: DanmarkC.tv, 24. oktober 2017

Der er godt nyt til veteraner i Fredericia. Fredericia Kommune har ansat en brobygger mellem veteranerne, Depotgården og Øgadekvarteret.
Som en del af projektet ”Veteraner som ressource i fællesskabet” har Fredericia Kommune ansat Susanne Clausen Holst som brobygger. Hun skal bygge bro mellem veteraner og de fællesskaber, der findes på Depotgården og i Øgadekvarteret. Ansættelsen af Susanne Clausen Holst er blevet godkendt af både Kultur- og Idrætsudvalget og af By- og Planudvalget.


Død dansk soldat blev Harrys øjenåbner

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 25. oktober 2017

Britiske prins Harry skal mødes med sårede danske soldater. I 2008 var han selv udsendt til Afghanistan.


Faglig koordinator til veterancentrets beskæftigelsesindsats (jobannonce)

Kilde: Jobindex, 25. oktober 2017

Civile stillinger
Har du erfaring med udviklingsprocesser, ledelsesbetjening, sagsbehandling og faglig sparring? Har du lyst til at arbejde med soldater, veteraner og deres pårørende i en spændende organisation? Så har vi en stilling som faglig koordinator i Forsvarets Veterancenter klar til dig.


Prinser besøger Invictus Games veteraner

Kilde: Forsvaret, 26. oktober 2017

Deres Kongelige Højheder Prins Harry og Prins Joachim besøgte torsdag de danske deltagere fra Invictus Games på Svanemøllens Kaserne. Prinsernes personlige interesse for sportens betydning glæder veteranerne.


Traumatiseret veteran sendte trusler til centre og lufthavne

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad, 27. oktober 2017

En 32-årig krigsveteran, der har posttraumatisk stress-syndrom, er blevet idømt en behandlingsdom af Østre Landsret for en lang række bombetrusler. Det er samme straf som Retten i Næstved kom frem til i foråret, hvor han blev dømt for at have fremsendt 18 bombetrusler.


Hjemvendte fra krig får deres egen politik

Kilde: Hadsund Folkeblad, 27. oktober 2017

Mariagerfjord Kommune vil skærpe de ansattes opmærksomhed på, at veteraner kan have brug for hjælp.


Esbjerg Kommune vil mere end flage for krigsveteranerne

Kilde: JydskeVestkysten, 29. oktober 2017

Der er bred politisk enighed om, at der skal være hjælp at hente, når veteraner efter udsendelse har svært ved at vende tilbage til det civile liv. Derfor er der nu sat skub i en kommunal veteranpolitik. Tidligere soldat sætter dog spørgsmålstegn ved, om det er en gratis omgang.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

 

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...