Presseklip for Veteraner, uge 45/2018


Presseklip indsamlet i ugen 5. – 11. november 2018


Flere veteraner har massiv brug for hjælp – og nu er den på vej

Kilde: Fredericia Dagblad, 5. november 2018

DF fik i årets budget indføjet, at der nedsættes et politisk veteranudvalg, som trækker i arbejdstøjet næste år. Inger Nielsen (DF) har påpeget, at indsatsen overfor de svageste veteraner og deres pårørende mangler, og hun er i dialog med bl.a. Depotgårdens veterankoordinator om særlige tilbud.


Veteranalliancen om second opinions: Ministeren snigløbes af sine egne

Kilde: OLFI, 5. november 2018

Muligheden for at indhente en ’second opinion’ i sager om arbejdsskadeerstatning til PTSD-ramte veteraner har i praksis ingen effekt haft. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring behandler ansøgningerne og afviser over en bred kam de lægefaglige vurderinger og fastholder de oprindelige afslag. ”Ekstremt skuffende,” siger en talsmand for Veteranalliancen.


PTSD-ramte veteraner får afvist deres sager på stribe: Nu kræver politikerne handling

Kilde. dr.dk, 6. november 2018

Danske krigsveteraner, der søgte om en ny vurdering hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, AES, har alle på nær én fået afslag på arbejdsskadeerstatning.
Blandt dem er 45-årige Jesper Tonsberg Nielsen fra Herning.
Han har erklæringer fra tre forskellige læger, der bakker ham op, men dem har AES valgt at se bort fra.


PTSD-ramt soldat anholdt på hotel: Nu roser hans kone politiet

Kilde: avisen.dk, 6. november 2018

Den PTSD-ramte veteran Piet Funder Svendsen endte med at blive anholdt, da han fik et psykotisk anfald under et ophold på Hotel Bella Sky i København. På trods af anholdelsen roser han og hans kone politiet for deres indsats.


Første fyraftensmøde afholdt

Kilde: Veterancenteret, 9. november 2018

43 pårørende var mødt op til det første fyraftensmøde, som Veterancentret afholder for pårørende til veteraner med efterreaktioner. Mange af dem gav udtryk for stor frustration.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


DIF JULECAMP for skadede veteraner og pårørende

Udgivet 6. november 2018


En dejlig uforglemmelig dag i oktober 2018

Udgivet 7. november 2018


Afrodite græder

Udgivet 7. november 2018


Veteranstøtten inviterer til marcher i 2019

Udgivet 11. november 2018


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både...

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...