Presseklip for Veteraner, uge 46/2017

Presseklip samlet i ugen 13. – 19. november 2017


Læserbrev: Vi skal påskønne vore veteraner

Kilde: Horsens Folkeblad, 13. november 2017

Danskere, der har været udsendt til verdens brændpunkter som soldater, nødhjælpsarbejdere eller politifolk, fortjener stor påskønnelse for deres indsats.
I 2016 vedtog vi i Horsens en veteranpolitik, som først og fremmest styrker sikkerhedsnettet under de veteraner, der kommer hjem med skrammer på krop og psyke.


Hos hvem skal jeg som veteran sætte mit kryds

Kilde. Mediehuset Nordjyllands Avis, 13. november 2017

Kære byrådskandidat, du får mit kryds, hvis du lover at efterkomme følgende ønsker:

  • Ved i en skriftlig invitation til de i Silkeborg Kommune ca. 500 registrerede Danske Veteraner, da at indbyde til et arrangement og dermed at højtidligholde flagdagen den. 5 september 2018.
  • Samt at støtte oprettelsen af en veterancafe og ansættelse af en kompetent person som veterankoordinator, uagtet at der ikke er afsat penge dertil på det kommunale budget.

Portræt af en brobygger

Kilde: Veterancenteret, 14. november 2017

Veterancentrets Britt S. Madsen har skiftet militærhistorien ud med jobbet som brobygger i Veterancentret, hvor hun hjælper veteraner, der har akut brug for hjælp.


Skal vi have en politik for forsvarets veteraner?

Kilde: kanalfrederikshavn.dk, 14. november 2017

Socialdemokratiet har stor respekt for dem, der har deltaget i Danmarks fredsbevarende/skabende indsatser. Som kommune vil vi også arbejde for at sikre dem et godt liv efterfølgende.
Vi støtter op om flådens flagdag og yder støtte til de initiativer, der iværksættes.


Video fra årskonferencen i Velkommen Hjem

Kilde: velkommenhjem.net, 14. november 2017

I anledning af årskonferencen i Velkommen Hjem, har veteran Claus Foged Borggreen produceret en kort video, der på fire minutter samler dagens højdepunkter.


’VELKOMMEN HJEM’ kårer årets veteranpar

Kilde: Soldaterlegatet.dk, 14. november 2017

Ved foreningens konference den 2. november på Svanemøllens Kaserne blev årets mentor og veteran kåret som det bedste match, der sammen har opnået at flytte veteranen fra militær til civil.
Mads Fejrskov er 29 år og blev skadet under tjeneste i Afghanistan. Trods sine fysiske skader i hånden arbejder han i dag frem imod at blive Falck-redder i Herning. Han har fulgt et længere forløb i erhvervsinitiativet ‘VELKOMMEN HJEM’, der bygger bro mellem veteraner på vej ud i det civile ved hjælp af mentorer fra forskellige virksomheder, der støtter dem på deres vej ud af Forsvaret til et civilt job.


Vi skylder veteranerne respekt og anerkendelse

Kilde: Kanal Frederikshavn, 15. november 2017

Byrådskandidat Michael Bertelsen (V) har skrevet dette indlæg: Med 529 veteraner er Frederikshavns Kommune efter Aalborg den kommune med fleste veteraner i Nordjylland. Desværre er vi også én ud af tre kommuner i Nordjylland, som ikke i regi af kommunen gennemfører flagdagen 5. september. Dagen, hvor vi som samfund har mulighed for at anerkende veteranerne.


SF vil sikre et lokalt PTSD tilbud

Kilde: RANDERSiDAG, 16. november 2017

LÆSERBREV Af Rosa Lykke Yde, Gammel Randersvej 2, Fårup – lokalformand for SF-Randers og byrådskandidat.

Post-traumatisk stress syndrom (PTSD) er en psykisk tilstand, som opstår på baggrund af én eller flere traumatiske hændelser. PTSD griber omfattende ind i den enkeltes evne til at udføre de mest basale opgaver i hverdagen, fordi man ofte udvikler angst og undgår offentligheden, andre mennesker og situationer, der kan minde hændelsen.


Brian Kjær aner ikke, hvad han taler om

Kilde: Kanal Frederikshavn, 18. november 2017

Brian Kjærs indlæg (se indlæg af 15. november ovenfor) er en gang talen udenom, som efterlader en stærk fornemmelse af, at Brian ikke aner, hvad han taler om, eller har lyttet til spørgsmålene fra salen.
Behovet for en veterankoordinator handler ikke, som Brian tror, om at skabe samværstilbud for veteraner, men derimod om en koordinator, der vil være en synlig kontaktperson for veteranerne og deres familie. En koordinator, som skal have mulighed for at yde støttende og anonyme samtaler, så vi sikrer, at alle tidligere udsendte føler sig trygge i henvendelsen til denne. Veterankoordinatoren skal også være en personlig indgang til de veteraner, der har svært ved at kommunikere med kommunen.


Guldborgsund for en anerkendende veteran politik

Kilde: folketidende.dk, 19. november 2017

Er det ikke på tide, at vi også i Guldborgsund for en anerkendende veteran politik. Jeg kender også følelsen af at man har gjort alt der stod i ens magt men at det alligevel ikke var nok. Så jeg har oplevet mit på mine 9 udsendelser.


Et frirum for soldater og deres pårørende

Kilde: NæstvedBladet, 19. november 2017

Det er et mantra Johan Askær Pram Poulsen lever efter. En sætning der brændte sig fast i hans hjerne, da en af forsvarets psykologer sagde det til ham efter en af hans udsendelser.
Det er en sætning Johan Poulsen både bruger professionelt og i sit privatliv.


Veteranen Andy Christensen fik hjælp af folkevalgte – og det er han glad for

Kilde: Fredericia Avisen, 19. november 2017

Krigsveteranen Andy Christensen er blevet 47 år. Han har de senere år kæmpet i systemerne på kryds og tværs. I 2013 blev han tilkendt førtidspension og fik også en arbejdsskadeerstatning. Han har diagnosen post-traumatisk stress syndrom (PTSD). Han fortæller her, at på trods af skiftende vinde i både Forsvaret og staten, er der stadig lang vej for de danske veteraner endnu i anderkendelse af psykiske arbejdsskader, men heldigvis findes der politikere, som vil hjælpe.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Udsendt Af Danmark LIVE på den Hirschsprungske Samling 19. juni

Kom til ”Udsendt Af Danmark – LIVE” på det smukke museum Den Hirschsprungske Samling i samarbejde med landsorganisationen Danmarks Veteraner.   På denne aften tager vi med tre veteraner og en pårørende med tilbage til en række af de forskellige missioner, som...

Peacekeepers Day i Kastellet

🇩🇰 I dag, d. 29. maj, har vi sammen med en masse gode mennesker markeret Peacekeepers Day 2024 rundt i Danmark 🇩🇰 Billederne er fra dagens parade i Kastellet i København,hvor vi i dag ærede alle tidligere og nuværende udsendte til FNs missioner rundt om i verden, men...

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...