Presseklip for Veteraner, uge 47/2020

Presseklip indsamlet i ugen 16. – 22. november 2020


Lad os få de sidste veteraner med hjem

Kilde: OLFI 17. november 2020

DEBAT: Rehabiliterede veteraner skal i langt højere grad hjælpe i rehabiliteringen af dem, som endnu ikke er kommet helt med hjem. Lad os, som er rehabiliterede, hjælpe med at løfte opgaven fuldtids, deltids, i flexjob eller som frivillige. Det vil betyde alverden både for os, der kan hjælpe, og for dem vi hjælper.


Julehjælp på vej fra Helsingør til krigsveteraner i hele landet

Kilde: Helsingør Dagblad 18. november 2020

Nogle veteraner er hårdt ramt og så går det jo ud over hele familien, ikke mindst børnene, siger Lars Kongsted, formand for Veteransupport, der står bag indsamling til julehjælp.


Bliv Vejle Kommunes nye veterankoordinator

Kilde: jobindex.dk, 19. november 2020

Vil du være med til at skabe én indgang for veteraner og pårørende? Trives du i en koordinerende rolle, hvor du er Vejle Kommunes kontaktperson på veteranområdet? Så har vi et spændende job til dig!
Veteranområdet har stor politisk bevågenhed, og vi har brug for en koordinator, der kan stå stærkt i rollen med fagligheden i orden og sikre en tværgående og helhedsorienteret indsats på veteranområdet. Søg jobbet og hjælp Vejle Kommunes veteraner med at navigere i det kommunale system.


Lederskifte på Orlogshjemmet

Kilde: Lokalavisen Frederikshavn, 19. november 2020

Solveig Hove Nielsen er ansat som ny leder af Orlogshjemmet når Poul Nielsen ved årsskiftet går på efterløn. Og det er en ny leder, der kender til virket blandt forsvarets folk.


Aftale om styrket veteranindsats

Kilde: Veterancentret, 20. november 2020

Forsvarsforligskredsen (S, V, DF, RV, KF, LA) har indgået en politisk aftale, der løfter veteranindsatsen over de næste tre år. Der er afsat 50 millioner kroner til den styrkede indsats. Indsatsen retter sig imod de hårdest ramte veteraner og veteraners familier. Den styrkede indsats bliver forankret i Veterancenteret, der har opbygget en stærk indsigt og ekspertise på området.


Endnu en veteran får medhold i retten og anerkendt sin PTSD som en arbejdsskade

Kilde: hkkf.dk, 20. november 2020

På trods af op til flere speciallægeerklæringer, der slog fast, at en dansk veteran fra Cypern og Kroatien havde udviklet PTSD som følge af sine udsendelser, afviste Ankestyrelsen i 2014 af anerkende diagnosen som en arbejdsskade.
De mente ikke, at der var en tidsmæssig sammenhæng imellem missionerne og udviklingen af symptomer, og mente heller ikke der var dokumentation for, at han havde været udsat for tilpas store belastninger under sin INTOPS. Nu har retten i Sønderborg dog givet den pågældende veteran ret i, at Ankestyrelsens beslutning var forkert. Det skriver Soldaterlegatet.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Støtte til COVID-19 testcentre søges

Udgivet 16. november 2020


Støtte til Covid-19 Centre

Udgivet 18. november 2020


Arrangementer for Veteraner og Pårørende i næste uge

Udgivet 21. november 2020

 

 


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Veteranstøttens VETCAMP 2024

Veteranstøtten gentager succesen med VETCAMP på Lanzarote i et samarbejde med KrogagerFonden og Club La Santa. VETCAMP 2024 gennemføres på Lanzarote i perioden 15. – 22. NOV 2024. VETCAMP 2024 giver dig en unik mulighed for at komme i gang igen gennem en lang række...

Fribilletter til Opera Hedeland

Så er det nu, der kan bestilles billetter til årets forestilling i Opera Hedeland. Billetterne er til 9. august 2024 og kun 9. august 2024 Billetterne fordeles efter ”først til mølle princippet”, så udfyld formularen nederst på siden og tryk på SEND. Efterfølgende vil...

Veterankommando til Flagdag d. 5. september i København

Kære veteran Den 5. september fejrer Danmark vores udsendte med markeringer nationalt og lokalt i kommunerne. Du har som tidligere udsendt mulighed for at deltage i den nationale markering i København ved at indgå i Danmarks Veteraners særlige veterankommando. Hvis du...

Ændring af våbenloven

Ved medlem af Hovedbestyrelsen Birger Kjer Hansen Med virkning fra 1. juli 2024 har Folketinget i det sene forår vedtaget nogle ændringer af våbenloven, der især betyder følgende: Personer, der har begået grove lovovertrædelser eller er meddelt tilhold, opholdsforbud...

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Danmarks Veteraner i Hjernekassen på P1

Landsformand Carsten Rasmussen har været i Hjernekassen sammen med veteranen Mads for at tale med Peter Lund Madsen om det at være udsendt. Lyt her: