Presseklip for Veteraner, uge 47/2020

Presseklip indsamlet i ugen 16. – 22. november 2020


Lad os få de sidste veteraner med hjem

Kilde: OLFI 17. november 2020

DEBAT: Rehabiliterede veteraner skal i langt højere grad hjælpe i rehabiliteringen af dem, som endnu ikke er kommet helt med hjem. Lad os, som er rehabiliterede, hjælpe med at løfte opgaven fuldtids, deltids, i flexjob eller som frivillige. Det vil betyde alverden både for os, der kan hjælpe, og for dem vi hjælper.


Julehjælp på vej fra Helsingør til krigsveteraner i hele landet

Kilde: Helsingør Dagblad 18. november 2020

Nogle veteraner er hårdt ramt og så går det jo ud over hele familien, ikke mindst børnene, siger Lars Kongsted, formand for Veteransupport, der står bag indsamling til julehjælp.


Bliv Vejle Kommunes nye veterankoordinator

Kilde: jobindex.dk, 19. november 2020

Vil du være med til at skabe én indgang for veteraner og pårørende? Trives du i en koordinerende rolle, hvor du er Vejle Kommunes kontaktperson på veteranområdet? Så har vi et spændende job til dig!
Veteranområdet har stor politisk bevågenhed, og vi har brug for en koordinator, der kan stå stærkt i rollen med fagligheden i orden og sikre en tværgående og helhedsorienteret indsats på veteranområdet. Søg jobbet og hjælp Vejle Kommunes veteraner med at navigere i det kommunale system.


Lederskifte på Orlogshjemmet

Kilde: Lokalavisen Frederikshavn, 19. november 2020

Solveig Hove Nielsen er ansat som ny leder af Orlogshjemmet når Poul Nielsen ved årsskiftet går på efterløn. Og det er en ny leder, der kender til virket blandt forsvarets folk.


Aftale om styrket veteranindsats

Kilde: Veterancentret, 20. november 2020

Forsvarsforligskredsen (S, V, DF, RV, KF, LA) har indgået en politisk aftale, der løfter veteranindsatsen over de næste tre år. Der er afsat 50 millioner kroner til den styrkede indsats. Indsatsen retter sig imod de hårdest ramte veteraner og veteraners familier. Den styrkede indsats bliver forankret i Veterancenteret, der har opbygget en stærk indsigt og ekspertise på området.


Endnu en veteran får medhold i retten og anerkendt sin PTSD som en arbejdsskade

Kilde: hkkf.dk, 20. november 2020

På trods af op til flere speciallægeerklæringer, der slog fast, at en dansk veteran fra Cypern og Kroatien havde udviklet PTSD som følge af sine udsendelser, afviste Ankestyrelsen i 2014 af anerkende diagnosen som en arbejdsskade.
De mente ikke, at der var en tidsmæssig sammenhæng imellem missionerne og udviklingen af symptomer, og mente heller ikke der var dokumentation for, at han havde været udsat for tilpas store belastninger under sin INTOPS. Nu har retten i Sønderborg dog givet den pågældende veteran ret i, at Ankestyrelsens beslutning var forkert. Det skriver Soldaterlegatet.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Støtte til COVID-19 testcentre søges

Udgivet 16. november 2020


Støtte til Covid-19 Centre

Udgivet 18. november 2020


Arrangementer for Veteraner og Pårørende i næste uge

Udgivet 21. november 2020

 

 


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er klar

I denne udgave af magasinet kan du læse om de mange flagdagsmarkeringer, der har været rundt om i landet, noget om at søvn, efterskoleelevernes march for Danmarks Veteraner og meget, meget mere. De af jer, der har bestilt magasin i fysisk form vil snarest muligt...

Bushcraft smedearbejde

Veteranstøttens friluftsudvalg inviteret på kursus i smedearbejde Bushcraft smedearbejde Har du lyst til at deltage på et smedekursus hvor du kan lave dit eget friluftsgrej m.m. er her et godt tilbud til dig. Indhold Skærende værktøj, vikingegrej, smykker af jern mm....