Presseklip for Veteraner, uge 48/2017

Presseklip er indsamlet i ugen 27. november – 3. december 2017


Nyt samarbejde mellem DIF Soldaterprojekt og Dansk Triatlon Forbund

Kilde: Pastaparty, 27. november 2017

At være i krig kan give livsvarige ar. Både fysisk og psykisk. Men med et nyt samarbejde mellem DIF Soldaterprojekt og Dansk Triatlon Forbund, skal der arbejdes på at de skadede veteraner hurtigere kan komme tilbage i en normal hverdag.


Lars Kraghs bror: Der bliver ikke gjort nok for veteraner

Kilde: Randers Amtsavis, 28. november 2017

Krigsveteranen Lars Kragh fik i september sin dom efter øksedrabet på sine forældre Kirsten og Jørgen Kragh. Nu står broren Thomas Kragh frem i en DR-dokumentar og fortæller om sagen i håb om at give emnet politisk bevågenhed, så lignende sager med veteraner kan undgås i fremtiden.


Veterancentret: Vi gør hvad vi kan for veteraner der ikke vil hjælpes

Kilde: dr.dk, 28. november 2017

Det er ikke muligt at tvinge krigsveteraner med psykiske lidelser ind i terapiforløb, siger lederen af Veterancentret.


Per har PTSD: Jeg vil være far på fuld tid igen

Kilde: dr.dk, 28. november 2017

å Strynø ligger Danmarks første godkendte botilbud for veteraner, hvor PTSD-ramte veteraner kan finde ro. Én af dem er den tidligere minedykker, Per Sommerlund.


Tiden der fulgte (Læserbrev)

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad, 29. november 2017

folkeeventyret “For tre skilling” skildres det, hvordan soldaten hjemvendende fra krig kun har tre skilling til gode i løn. Eventyret omskriver en traditionel folkelig vished om, at veteranen fra krig ikke skal påregne flagalléer, men snarere at blive skyet af mennesker og samfund. Han skal ikke forvente fem flade øre eller anden hjælp for sin indsats.


Forsvarsminister: Vi er kommet sent i gang med behandlingen af PTSD

Kilde. dr.dk, 29. november 2017

Der var ingen hjælp at hente for den PTSD-ramte krigsveteran Lars Kragh, der sidste sommer slog sine forældre ihjel og kørte rundt med ligene i sin bil i flere dage.
Sådan lyder kritikken fra soldaterveteranens bror, Thomas Kragh.
Han er helt uforstående over, at Forsvarets støtteordning, Veterancentret, stoppede med at henvende sig til hans bror, da broderen ikke besvarede det indledende spørgeskema, hvor han skulle have gjort opmærksom på sine problemer.


Mestringskursus for veteraner

Kilde: Kommunernes Landsforening, 30. november 2017

I Viborg Kommune afholder de mestringskurser for veteraner med PTSD

Formål med projektet/tiltaget
At styrke den enkelte veterans forståelse af egen situation samt at udvikle strategier til at lette dagligdagen. Desuden arbejdes der med netværksdannelse veteranerne imellem.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...