Presseklip for Veteraner, uge 50/2020

Presseklip indsamlet i ugen 7.  – 13. december 2020


Danske veteraner er vores hjerteblod

Kilde: midtjyllandsavis.dk, 9. december 2020

VETERANPOLITIK: Skanderborg Byråd vedtog den 25. november 2020, at Dannebrog skal opsættes i byrådssalen under byrådsmøderne. Det glæder vi os meget over – for Danmark, Dannebrog og Danmarks Veteraner er blandt meget andet hjerteblod for Dansk Folkeparti.


Sønderjysk Jutlandia-veteran modtager æresmedalje af Korea

Kilde: JydskeVestkysten, 10. december 2020

Vang Frederik Rasmussen er en af de sidste veteraner fra hospitalsskibet Jutlandia, der stadig er i live. I begyndelsen af det nye år vil han modtage et hædersbevis og en æresmedaljer for sin indsats i Koreakrigen.


Så mange søgte stilling som veterankoordinator

Kilde: Vejle Amts Folkeblad, 10. december 2020

Vejles godt 700 veteraner må vente godt halvanden måned på den fuldtids-ansatte veterankoordinator, som det politisk blev besluttet at ansætte i 2021 efter en årrække med blot en deltids-stilling på posten.


Kvinder og piger i konflikter: Danmark skal være global frontløber

Kilde: Fmn.dk, 10. december 2020

I dag lancerer regeringen den fjerde danske nationale handlingsplan for FN’s sikkerhedsrådsresolution 1325 om kvinder, fred og sikkerhed (2020-24). Handlingsplanen er forankret hos Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet og Justitsministeriet, repræsenteret ved Rigspolitiet.


“Min hverdag er folk, der vil sprænge folk i luften” (Hør udsendelse)

Kilde: DR.dk, 10. december 2020

OM DENNE UDSENDELSE
I 2003 går Danmark i krig i Irak. Kamilla Bittmann er sprængstofspecialist, og hendes hverdag består af bomber og granater. Engang imellem vil hun bare gerne spise lyserødt slik og se Desperate Housewives med kammeraterne. Louise Søndergaard Sørensen skal udover krigen også slås med ensomheden i lejren, men en dag går hun ned til militærpolitiet, og det bliver starten på en lang kærlighedshistorie.


Danmark vil med ny handlingsplan være frontløber i spørgsmål om kvinder, fred og sikkerhed

Kilde: Udenrigsministeriet, 11. december 2020

Men hvorfor er sådan en handlingsplan overhovedet nyttig?
Det har Sara la Cour, forkvinde for Kvindelige Veteraner, tre skarpe svar på.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Hjælp til skoleklasse der har projektuge

Udgivet 8. december 2020


COVID-19: Døren er stadig åben i Veterancentret

Udgivet 11. december 2020


Hjælp til Soldaterlegatet, som igen i år virkelig har gjort en stor forskel for veteraner

Udgivet 11. december 2020


Events for Veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 13. december 2020


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...