Presseklip for Veteraner, uge 51/2017

Presseklip indsamlet i ugen 18.  – 24. december 2017


Ny veteranpolitik i Vordingborg Kommune

Veteran Café Vordingborg, 16. november 2017

I uge 50 blev den nye veteranpolitik for Vordingborg Kommune vedtaget. Borgmester Michael Seiding Larsen (V) og partiet Venstre havde derfor inviteret til temaaften på Veteran Café Vordingborg for at orientere om kommunens nye fokusområde.


To engagerede beskæftigelsesrådgivere til Veterancentret

Kilde: Jobindex.dk, 18. december 2017

Er du en engageret og erfaren rådgiver, som har lyst til at arbejde med vejledning af soldater, der skal videre i en civil karriere? Er du interesseret i at arbejde tværfagligt og helhedsorienteret sammen med mange forskellige faggrupper? Synes du, det er spændende at følge mennesker tæt og påtage dig rollen som den primære kontaktperson for soldaten? Så kan du være den ene af to beskæftigelsesrådgivere, som vi har brug for til vores beskæftigelsesrådgiverteam i Rådgivnings- og Rehabiliteringsafdelingen i Veterancentrets decentrale enhed på Antvorskov Kaserne med ansættelsesstart den 1. marts 2018.


Afghanistan-tolkeaftale forlænges

Kilde: Forsvarsministeriet, 18. december 2017

18-12-2017 – kl. 16:00

Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har indgået aftale om at forlænge aftale om håndtering af situationen for tolke og andre lokalt ansatte i Afghanistan af 22. maj 2013 (tolkeaftalen) frem til udgangen af 2018.


Andreas blev dræbt i Afganistan: I dag får han en mindeplads opkaldt efter sig

Kilde dr.dk, 19. november 2017

26-årige Andreas Søgaard Brohus blev dræbt af en vejsidebombe i Afghanistan i 2009. I dag får den faldne soldat en plads opkaldt efter sig i fødebyen Fuglebjerg.
Hele familien til Andreas Søgaard Brohus deltager i dag i højtideligheden, og hans mor Hanne Søgaard synes det er utrolig flot, at Næstved Kommune opkalder en plads efter hendes søn.
– Det er imponerende, siger hun.

Se endvidere:

Formanden for Danmarks Veteraner håber, det kan udbrede initiativet (LÆS MERE)

Falden gardehusars mindeplads navngivet i Fuglebjerg: Aldrig glemt altid husket (Videoklip)

Kilde: TV2 ØST, 20. DEC 2017


Veteraner mødtes for at mindes de faldne

Kilde: Netavisen Bornholm.nu, 23. december 2017

Danmarks Veteraner holdt fredag eftermiddag den traditionelle juleparade på Almegårds Kaserne. Det kolde klare vejr forhindrede ikke et stort fremmøde.


Klinisk psykolog til Veterancentret i Fredericia (Jobannonce)

Kilde: jobbank.dk, 22. december 2017

Trives du med højt tempo og har du lyst til at være en del af en gruppe med stærk faglighed indenfor kognitiv adfærdsterapi og traumebehandling, så er du måske vores nye kollega i Fredericia?


Projektkonsulent til Veteranindsats Fyn (Jobannonce)

Kilde: job-i-staten.dk, 22. december 2017

Tietgen KompetenceCenter søger til Projekt Veteranindsats Fyn en projektkonsulent med erfaring i at vejlede og coache – og gerne også undervise – psykisk sårbare veteraner, der skal tilbage på det civile arbejdsmarked.


Krigsveteraner samles

Kilde: Ugeposten, 23. december 2017

Gribskov Kommune har for nyligt fået sin første veterankoordinator, Jette Bülow Hansen. Hende snakkede Ugeposten med midt i december, hvor hun oplyste, at hun ville forsøge at samle Gribskovs over 200 veteraner til et møde i det nye år.


Temaaften om PTSD – hos krigsveteraner

Kilde: Viborg kommune, 24. december 2017

Hør om PTSD – en traumetilstand, der kan ramme alle, der har været udsat for én eller flere voldsomme, livstruende oplevelser. Symptomerne kan bl.a. være genoplevelser, undgåelsesadfærd, hukommelsesproblemer og smerter i kroppen. De første symptomer viser sig 1-6 måneder efter oplevelserne, men det forekommer, at PTSD udløses flere år senere.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Udsendt Af Danmark LIVE på den Hirschsprungske Samling 19. juni

Kom til ”Udsendt Af Danmark – LIVE” på det smukke museum Den Hirschsprungske Samling i samarbejde med landsorganisationen Danmarks Veteraner.   På denne aften tager vi med tre veteraner og en pårørende med tilbage til en række af de forskellige missioner, som...

Peacekeepers Day i Kastellet

🇩🇰 I dag, d. 29. maj, har vi sammen med en masse gode mennesker markeret Peacekeepers Day 2024 rundt i Danmark 🇩🇰 Billederne er fra dagens parade i Kastellet i København,hvor vi i dag ærede alle tidligere og nuværende udsendte til FNs missioner rundt om i verden, men...

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...