Presseklip for Veteraner, uge 51/2017

Presseklip indsamlet i ugen 18.  – 24. december 2017


Ny veteranpolitik i Vordingborg Kommune

Veteran Café Vordingborg, 16. november 2017

I uge 50 blev den nye veteranpolitik for Vordingborg Kommune vedtaget. Borgmester Michael Seiding Larsen (V) og partiet Venstre havde derfor inviteret til temaaften på Veteran Café Vordingborg for at orientere om kommunens nye fokusområde.


To engagerede beskæftigelsesrådgivere til Veterancentret

Kilde: Jobindex.dk, 18. december 2017

Er du en engageret og erfaren rådgiver, som har lyst til at arbejde med vejledning af soldater, der skal videre i en civil karriere? Er du interesseret i at arbejde tværfagligt og helhedsorienteret sammen med mange forskellige faggrupper? Synes du, det er spændende at følge mennesker tæt og påtage dig rollen som den primære kontaktperson for soldaten? Så kan du være den ene af to beskæftigelsesrådgivere, som vi har brug for til vores beskæftigelsesrådgiverteam i Rådgivnings- og Rehabiliteringsafdelingen i Veterancentrets decentrale enhed på Antvorskov Kaserne med ansættelsesstart den 1. marts 2018.


Afghanistan-tolkeaftale forlænges

Kilde: Forsvarsministeriet, 18. december 2017

18-12-2017 – kl. 16:00

Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har indgået aftale om at forlænge aftale om håndtering af situationen for tolke og andre lokalt ansatte i Afghanistan af 22. maj 2013 (tolkeaftalen) frem til udgangen af 2018.


Andreas blev dræbt i Afganistan: I dag får han en mindeplads opkaldt efter sig

Kilde dr.dk, 19. november 2017

26-årige Andreas Søgaard Brohus blev dræbt af en vejsidebombe i Afghanistan i 2009. I dag får den faldne soldat en plads opkaldt efter sig i fødebyen Fuglebjerg.
Hele familien til Andreas Søgaard Brohus deltager i dag i højtideligheden, og hans mor Hanne Søgaard synes det er utrolig flot, at Næstved Kommune opkalder en plads efter hendes søn.
– Det er imponerende, siger hun.

Se endvidere:

Formanden for Danmarks Veteraner håber, det kan udbrede initiativet (LÆS MERE)

Falden gardehusars mindeplads navngivet i Fuglebjerg: Aldrig glemt altid husket (Videoklip)

Kilde: TV2 ØST, 20. DEC 2017


Veteraner mødtes for at mindes de faldne

Kilde: Netavisen Bornholm.nu, 23. december 2017

Danmarks Veteraner holdt fredag eftermiddag den traditionelle juleparade på Almegårds Kaserne. Det kolde klare vejr forhindrede ikke et stort fremmøde.


Klinisk psykolog til Veterancentret i Fredericia (Jobannonce)

Kilde: jobbank.dk, 22. december 2017

Trives du med højt tempo og har du lyst til at være en del af en gruppe med stærk faglighed indenfor kognitiv adfærdsterapi og traumebehandling, så er du måske vores nye kollega i Fredericia?


Projektkonsulent til Veteranindsats Fyn (Jobannonce)

Kilde: job-i-staten.dk, 22. december 2017

Tietgen KompetenceCenter søger til Projekt Veteranindsats Fyn en projektkonsulent med erfaring i at vejlede og coache – og gerne også undervise – psykisk sårbare veteraner, der skal tilbage på det civile arbejdsmarked.


Krigsveteraner samles

Kilde: Ugeposten, 23. december 2017

Gribskov Kommune har for nyligt fået sin første veterankoordinator, Jette Bülow Hansen. Hende snakkede Ugeposten med midt i december, hvor hun oplyste, at hun ville forsøge at samle Gribskovs over 200 veteraner til et møde i det nye år.


Temaaften om PTSD – hos krigsveteraner

Kilde: Viborg kommune, 24. december 2017

Hør om PTSD – en traumetilstand, der kan ramme alle, der har været udsat for én eller flere voldsomme, livstruende oplevelser. Symptomerne kan bl.a. være genoplevelser, undgåelsesadfærd, hukommelsesproblemer og smerter i kroppen. De første symptomer viser sig 1-6 måneder efter oplevelserne, men det forekommer, at PTSD udløses flere år senere.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...