Presseklip for Veteraner. Uge 51/2016

I den forløbne uge har Danmarks Veteraner fundet nedenstående nyheder på internettet, som vi mener kan have interesse for veteraner. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. i hele deres længde ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold.


Lov om jobordning for veteraner

Kilde: Folketingstidende C af 19. december 2016

Loven har til formål at styrke muligheden for beskæftigelse for veteraner med psykiske eller fysiske skader pådraget i forbindelse med udsendelse.


Veteraner holder juleparade

Kilde: TV2/Bornholm 20. december 2016

På torsdag er der atter juleparade på Almegårds Kaserne. Her vil der blandt andet være taler fra formand for Danmarks Veteraner på Bornholm, Lennarth Riis Anderberg og det socialdemokratiske folketingsmedlem, Lea Wermelin, ligesom man vil mindes de der i årets løb er faldet i international tjeneste.


Konsulenter til DIF soldaterprojekt for skadede veteraner (Jobannonce)

Kilde: Danmarks Idrætsforbund, 20.december 2016

Vil du med på DIF’s hold, der skal sikre at de danske veteraner som oplever fysiske og psykiske mén efter deres deltagelse i internationale konflikter kan få en bedre hverdag gennem inklusion i idrætten og det frivillige foreningsliv.

Til at gennemføre DIF’s ambitioner søges to nye konsulenter, som skal være en del af projektgruppen i DIF Soldaterprojekt. Personer der kan arbejde på såvel individplan som det mere strategiske plan.

Du bliver en del af DIF Soldaterprojekts projektgruppe, og bliver dermed en vigtig brik i den opgave det danske samfund står overfor i forhold til at sikre, at de skadede soldater bliver bedre inkluderet i det omkringliggende samfund trods deres fysiske og psykiske skader.


Midler til bedre integration af veteraner

Kilde: Interforce, 19. december 2016

6 mio. kr. skal bidrage til bedre integration af veteraner i lokalområder, bl.a. gennem sociale tilbud i Skive Kommune.
Skive Kommune får del i de midler, som den ny transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen nu udmønter til bedre integration af veteraner i lokalområder.

Droner og kanoner: Soldaters krigstraumer (radioprogram, link til lydfil)

Kilde: DR P1, 20. december. 2016

Granatchok, PTSD, soldaterhjerte og krigsneurose.
Soldaters krigstraumer er blevet kaldt meget op gennem historien, men de bliver stadig mere anerkendt og veteraner får erstatning og psykologhjælp.
Er det fordi soldater i dag er mere følsomme eller er det samfundet, der er blevet mere forstående?


Konference sætter fokus på veteraners vej fra militær til civil

Kilde: Hjemmeside fra Handicapidrættens Videnscenter, 21. december 2016

På Hotel Nyborg Strand er samlet en broget skare af mennesker fra blandt andet militæret, psykiatrien og en række danske kommuner og organisationer. Hotellet danner nemlig rammen for to dages veterankonference med temaet ’Vejen fra militær til civil’.

Når velfærd er flyverdragter og frugtordninger

Kilde: Fyens.dk, 21. december 2016

Man kan næsten ikke høre danske politikere debattere, uden at de deler gaver ud. Bagefter skal vi belæres om, hvor gode mennesker de er, fordi de er de eneste, der politisk hjælper samfundets svage.

Men det er en stor fed løgn, for de eneste, der virkeligt prioriterer de svage, er De Konservative. De rigtigt svage såsom narkomaner, psykisk syge, hjemløse, veteraner med PTSD osv. tager de selvgode politikere nemlig aldrig hånd om. Socialisternes velfærdsstat fokuserer på at uddele en lille smule velfærd til så mange som muligt i stedet for en masse velfærd til dem, der inderligt har brug for hjælp. Og den gruppe danskere, politikerne fokuserer på, er ikke de hjemløse eller de psykisk syge, nej, det er parcelhusdanskerne, der har overskud til at råbe op og kræve mere i børnecheck, feriedag, folkepension og dagpenge.


Deltagerne i Operation Bøllebank går i krig igen – mod hinanden

Kilde: Olfi, 21.december 2016
En kommende radiodokumentar på DR sår tvivl om føringen under Operation Bøllebank og ledelsen i den danske kampvognseskadron i Bosnien i 1994. Flere veteraner står efter nytår frem og retter hård kritik af såvel eskadronchefen som oberst Lars R. Møller. Omdrejningspunktet er en afdød seniorsergent.

Veteraner mødtes til julehygge 

Kilde: Jyske Vestkysten, 24. december 2016

En række kræfter er gået sammen om at arrangere julehygge på juleaftensdag for veteraner og deres familie. Børnene er i fokus.


Mellemspil  (radioprogram, link til lydfil)

Kilde: DR P1,  25. december 2016

Soldaters krigstraumer er blevet kaldt meget op gennem historien, men de bliver stadig mere anerkendt og veteraner får erstatning og psykologhjælp.


Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...