Presseklip for Veteraner, uge 9/2022

Presseklip indsamlet i ugen 28. februar – 6. marts 2022

Kom helt tæt på Danmarks veteraner og hør deres fantastiske og personlige fortællinger

Kilde: koldingbib.dk

Kom til gratis foredrag med fire lokale veteraner.
Udsendt Af Danmark inviterer i forbindelse med udstillingen GENNEM ILD & VAND på Kolding Bibliotek til en intens aften med personlige og fortrolige fortællinger.
Udsendt Af Danmark inviterer dig helt tæt på Danmarks mange tidligere udsendte, når de giver deres personlige perspektiv på, hvad det vil sige at rejse ud, komme hjem og komme videre.

”En veteran, der er trænet i at skabe forståelse mellem mennesker og kulturer kan ikke være andet end en gave til en stor, kompleks organisation som Novo Nordisk”.

Kilde: velkommenhjem.net. 28. februar 2022

Ordene er Derrik Daniel Lenzners, Corporate Vice President i Novo Nordisk. Han har netop afsluttet et forløb som mentor i VELKOMMEN HJEM for veteran og tidligere sprogofficer Maria Fabricius Hausbøl. Efter over 14 år i Forsvaret og hele fem udsendelser trængte hun til nye udfordringer. Men hun følte, at hun manglede den hårde faglighed, som hun forestillede sig, at civile arbejdsgivere efterspørger. Hun kom med i et af foreningens forløb for veteraner og blev hurtigt klogere. Maria er netop startet som teamleder-trainee i Novo Nordisk.


Angreb på Ukraine vækker Nils’ krigstraumer: ’Jeg får en zombie-følelse på jobbet’

Kilde: dr.dk, 28. februar 2022

Når Nils Bjerre Jakobsen ser billeder af kamphelikoptere, der svæver ind over Kiev, og ødelagte kampvogne i vejsiderne, minder det ham om Balkan, hvor han var udsendt til som dansk soldat i 1990’erne.


Veterancentret i Ringsted rådgiver bekymrede soldater og pårørende

Kilde TV2 Øst, 2. marts 2022

Ruslands angreb på Ukraine kan skabe bekymringer blandt veteraner og pårørende. Derfor tilbyder Veterancentret rådgivning via en døgntelefon.


Krigsveteraner påvirkes af krigen i Ukraine

Kilde tv2nord.dk, 2. marts 2022

Hos foreningen Veteran Oasen i Kaas oplever de, at krigen i Ukraine ripper op i traumatiske oplevelser hos krigsveteraner.


Danmarks Veteraners landsformand fraråder danskere at kæmpe i Ukraine

Kilde: radio.4.dk, 2. marts 2022

Flere danskere vil til Ukraine for at kæmpe mod Rusland. Heriblandt også frivillige uden militær baggrund. Men det fraråder Landsformanden for Danmarks Veteraner.
“Det er simpelthen livsfarligt at begive sig ud i noget, som man ikke er uddannet til. I Danmark tager det to år fuldtid for en soldat at blive uddannet til at blive sendt ud i mission, så at tage afsted uden erfaring eller uddannelse, det er simpelthen livsfarligt”, siger Niels Hartvig Andersen, der er Landsformand for Danmarks Veteraner og desuden har været i Forsvaret i 40 år og været udsendt fire gange.


Danske krigsveteraner indsamler militærudstyr for at donere det til ukrainske soldater

Kilde: dr.dk, 3. marts 2022

Frivillige veteraner kører rundt i hele landet og opsamler aflagt udstyr, der snart fragtes til Ukraine.


Eksperter og veteraner: Hvis du overvejer at rejse til Ukraine for at kæmpe som civil, skal du spørge dig selv, om du har lyst til at dø

Kilde: berlingske.dk, 3. marts 2022

Der er visse ting, man bør spørge sig selv om, inden man som civil drager frivilligt i krig som den, der lige nu udspiller sig i Ukraine godt 1.000 kilometer fra Danmarks grænser.
Dels fordi man risikerer at gøre mere skade end gavn, hvis man er en uerfaren, ikke militært trænet civil person, og hvis man ovenikøbet ikke taler ukrainsk eller er i god, fysisk form.


Mødelokalet er proppet til randen med militært udstyr: Det vælter ind med donationer fra veteraner i hele landet

Kilde: lokalavisen.dk, 5. marts 2022

Det er strømmet ind med donationer af gammelt militærudstyr til den aarhusianske online-virksomhed GrejFreak.dk, der er blandt initiativtagerne til en storstilet indsamling til fordel for det ukrainske militær. Lørdag sætter en tætpakket lastbil kursen mod den polsk-ukrainske grænse.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten  den seneste uge

Tryk på linket herover.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners / Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner / Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Udsendt Af Danmark LIVE på den Hirschsprungske Samling 19. juni

Kom til ”Udsendt Af Danmark – LIVE” på det smukke museum Den Hirschsprungske Samling i samarbejde med landsorganisationen Danmarks Veteraner.   På denne aften tager vi med tre veteraner og en pårørende med tilbage til en række af de forskellige missioner, som...

Peacekeepers Day i Kastellet

🇩🇰 I dag, d. 29. maj, har vi sammen med en masse gode mennesker markeret Peacekeepers Day 2024 rundt i Danmark 🇩🇰 Billederne er fra dagens parade i Kastellet i København,hvor vi i dag ærede alle tidligere og nuværende udsendte til FNs missioner rundt om i verden, men...

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...