Skadede veteraner er begyndt deres Grønlandsekspedition

Veteranerne i Veterans In Motion er nu begyndt på deres vilde rejse over isen i Grønland fra Mestersvig til Daneborg.

Kilde: DIF Nyheder, 16. mar 2017 10:23. Af: Jacob Andersen

En gruppe fysisk og psykisk sårede soldaterveteraner fra Foreningen Veterans In Motion begyndte onsdag en 384 kilometer lang rejse på turski og med pulk fra Mestersvig mod Daneborg i det østlige Grønland. Gruppen melder om fint føre og højt humør.

Under ekspeditionen vil veteranerne blive udsat for alt, hvad Grønlands barske natur har at byde på: Lige fra hårdt vejr og minusgrader til smukke naturscenarier og vilde dyr.

Veterans In Motion er en forening for skadede veteraner. Foreningen forsøger ved hjælp af ekstreme fysiske aktiviteter at rykke veteranernes grænser. Aktiviteterne skal være drevet af de skadede veteraner selv for derigennem at give veteranerne øget selvtillid i en hverdag uden for Forsvaret

Veterans In Motion udspringer fra det succesrige DIF Soldaterprojekt, som i 2011 så dagens lys med fokus på at flytte skadede veteraner fra a til b via fysisk aktivitet. Ekspeditionen til Grønland, som veteranerne kalder for Arctic Challenge, er den foreløbige kulmination for denne gruppe af veteraner.

En af de bærende kræfter bag planlægningen af Arctic Challenge er Rune Oland Tanggard, som er projektleder i DIF Soldaterprojekt og stifter af Veterans In Motion.

”Tanken bag projektet er at give de deltagende veteraner en rejse for livet – en rejse der gerne skulle give dem et mere nuanceret billede af dem selv og deres potentiale. Både fysisk og mentalt,” udtaler Rune Oland Tanggaard.

Arctic Challenge og de 400 kilometer på turski langs den nordøstgrønlandske kyst kan kun lade sig gøre, fordi veteranerne selv har været involveret i planlægningen af projektet og sponsorarbejdet. Veteran og formand for Veterans In Motion Christian Alexander Lanz udtaler:

”Ekspeditionen ville ikke være nået her til uden det enorme arbejde, der er lagt af frivillige kræfter fra meget kompetente mennesker fra Forsvarets Specialstyrker (tidligere Sirius-folk, jægersoldater og frømænd), såvel som en bandagist og en fysioterapeut. Der skal også lyde en stor tak til Danmarks Idrætsforbund samt vores hovedsponsorer, SoLix, Viet-Jacobsen Fonden, Melin Medical og Club La Santa. Uden dem stod vi ikke her i dag og var i gang med vores livs rejse.”
OM ARCTIC CHALLENGE

17 mand deltager i ekspeditionen, hvoraf ni er sårede veteraner (to har PTSD og syv har en fysisk skade). De resterende er ressourcepersoner med erfaringer fra Slædepatruljen Sirius, Frømandskorpset, Jægerkorpset, Forsvarets para-idrætsprojekt, DIF Soldaterprojekt, en læge, en bandagist, en fotograf og en fysioterapeut.

Arctic Challenge løber af stablen over 30 dage fra medio marts 2017 langs Grønlands nordøstkyst.

Veteraner har forskellige skader – blandt andet benamputationer, andre alvorlige skader på kroppen samt PTSD.

Foreningen, som udspringer af DIF Soldaterprojekt, får støtte af fonde, firmasponsorater og andre sponsorer til at gennemføre sine aktiviteter.

Man kan følge Veterans In Motion og deres tur i Nordøstgrønland på Facebook, hvor der vil komme løbende updates på

www.facebook.com/veteransinmotion og www.facebook.com/DIFdk

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...