Skal dine gamle ting på museum

EFTERLYSNING:

Krigsmuseet leder efter personlige fortællinger fra nyere tids militære missioner og opfordrer soldater til at bidrage med genstande og historier.

På Krigsmuseet ligger vi i forvejen inde med sværd og rustninger, pistoler og kanoner og moderne krigsudstyr, som fortæller om 500 års dansk krigshistorie, fortæller Jørgen Walseth, der er ansvarlig for de krigshistoriske samlinger ved Krigsmuseet.

Men historien stopper jo som bekendt aldrig, og derfor er det vigtigt hele tiden at samle nye ting ind for at dokumentere og bevare historien for eftertiden.

De MANGLER et personligt blik på de missioner, som danske soldater igennem de sidste 50-60 år har deltaget i. Eksempelvis i forbindelse med Den Kolde Krig, krigen på Balkan eller i Afghanistan.

De mere uofficielle genstande kan vise en hverdag, de fleste danskere ikke kender til, og som ikke kun består af våben og kampvogne.

Det kan for eksempel være fotografier, videoer, breve, udstyr, uniformer, dagbøger og journaler, amuletter eller krigssouvenirs. Eller ritualer som kan nedskrives. Det er muligt at aflevere genstande anonymt.

Årsagen til, at vi efterlyser og indsamler genstandene nu, er, at ellers risikerer vi at miste dem, fordi de går i glemmebogen, efterlades på et loft eller går tabt i overdragelsen til næste generation, forklarer Jørgen Walseth.

Og så er de væk. Så kan dem, der kommer efter os, ikke få et mere personligt og intimt indblik i hverdagen og tankerne hos de danskere, der har deltaget i nyere militære missioner for Danmark.

På billedet holder Jørgen et hundetegn fra 2. Verdenskrig – det er personlige genstande lig dette, vi leder efter fra de seneste 50-60 år og frem til i dag.

Hvis man vil aflevere noget, skal man kontakte vores museumsinspektør Jørgen Walseth (fra billedet) på 4120 6370 eller JVW@natmus.dk.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...