Sommerstævne 2016 i Fredericia

Allerede torsdag den 23. juni ankom de første stævnegæster til Ryes kaserne i Fredericia, for at deltage i sommerstævnet 2016.

Det officielle program startede med kaffe fredag eftermiddag og grill arrangement fredag aften, som vanligt under uformelle former – udendørs til en smuk solnedgang.

Lørdag morgen bød chefen for Telegrafregimentet, oberst Susanne Bager os alle velkommen til hendes kaserne og vi hejste stævneflagene (FN og NATO), som markering af at året stævne nu rigtigt var sat i gang.

1

Oberst Susanne Bager og landsformand for Danmarks Veteraner Niels Hartvig Andersen

Resten af formiddagen gik med march gennem byen og velkomsten på Fredericia Rådhus. Smukt tog det sig ud med musikkorps i spidsen for en flot faneborg, med landsforeningens fane flankeret af FN og NATO flagene, samt en stribe af veteraner og deres pårørende – stadig med den blå baret som gennemgående i billedet.

2

March gennem Fredericia

På Rådhuset bød viceborgmester Ole Steen Hansen os velkommen, med nogle smukke ord og en gang frikadeller med kartoffelsalat. Når det netop var viceborgmesteren, der fik hvervet at byde os velkommen, skyldes det alene at han selv er veteran fra en udsendelse.

Ole Steen inviterede os – også i fremtiden – til at gæste Fredericia. De er stolte af deres veteraner og de ser os gerne besøge byen oftere end nu.

Lørdag eftermiddag var der dømt ”fri leg” med flere godt og spændende tilbud. Først valgte nogle at følge den guide tur rundt på volden, for at høre om Fredericias historie, anført af pensioneret generalmajor Ib Bager. Og dem som havde lyst kunne så også nå vin og øl smagningen i officersmessen. Det arrangement blev flittigt besøgt.

Aftenens var som vanligt forbehold en bedre middag under hyggelige former. Vejret havde fået os bænket indendørs, hvilket skulle vise sig at være en rigtig god ide, da det øsregnede hele aftenen.

Søndag morgen fulgte med den traditionelle feltgudstjeneste, anført af feltpræst Jes Rønn Hansen fra nabosognet Strib. Jes har været udsendt mange gange og kunne uden problemer fastholde os i et godt tema, om de smukke værdier vi har i hverdagen.

En stor tak til Birthe og Orla og hele deres familie – og en lige så stor tak til Lars Severin og hele hans familie, for et godt, hyggeligt og smukt sommerstævne – vi kommer gerne igen.

Se alle billederne fra Sommerfesten på dette LINK

Tekst og billeder Per Amnitzbøl Rasmussen

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...