Sommerstævne 2016 i Fredericia

Allerede torsdag den 23. juni ankom de første stævnegæster til Ryes kaserne i Fredericia, for at deltage i sommerstævnet 2016.

Det officielle program startede med kaffe fredag eftermiddag og grill arrangement fredag aften, som vanligt under uformelle former – udendørs til en smuk solnedgang.

Lørdag morgen bød chefen for Telegrafregimentet, oberst Susanne Bager os alle velkommen til hendes kaserne og vi hejste stævneflagene (FN og NATO), som markering af at året stævne nu rigtigt var sat i gang.

1

Oberst Susanne Bager og landsformand for Danmarks Veteraner Niels Hartvig Andersen

Resten af formiddagen gik med march gennem byen og velkomsten på Fredericia Rådhus. Smukt tog det sig ud med musikkorps i spidsen for en flot faneborg, med landsforeningens fane flankeret af FN og NATO flagene, samt en stribe af veteraner og deres pårørende – stadig med den blå baret som gennemgående i billedet.

2

March gennem Fredericia

På Rådhuset bød viceborgmester Ole Steen Hansen os velkommen, med nogle smukke ord og en gang frikadeller med kartoffelsalat. Når det netop var viceborgmesteren, der fik hvervet at byde os velkommen, skyldes det alene at han selv er veteran fra en udsendelse.

Ole Steen inviterede os – også i fremtiden – til at gæste Fredericia. De er stolte af deres veteraner og de ser os gerne besøge byen oftere end nu.

Lørdag eftermiddag var der dømt ”fri leg” med flere godt og spændende tilbud. Først valgte nogle at følge den guide tur rundt på volden, for at høre om Fredericias historie, anført af pensioneret generalmajor Ib Bager. Og dem som havde lyst kunne så også nå vin og øl smagningen i officersmessen. Det arrangement blev flittigt besøgt.

Aftenens var som vanligt forbehold en bedre middag under hyggelige former. Vejret havde fået os bænket indendørs, hvilket skulle vise sig at være en rigtig god ide, da det øsregnede hele aftenen.

Søndag morgen fulgte med den traditionelle feltgudstjeneste, anført af feltpræst Jes Rønn Hansen fra nabosognet Strib. Jes har været udsendt mange gange og kunne uden problemer fastholde os i et godt tema, om de smukke værdier vi har i hverdagen.

En stor tak til Birthe og Orla og hele deres familie – og en lige så stor tak til Lars Severin og hele hans familie, for et godt, hyggeligt og smukt sommerstævne – vi kommer gerne igen.

Se alle billederne fra Sommerfesten på dette LINK

Tekst og billeder Per Amnitzbøl Rasmussen

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...