Sommerstævne 2016 i Fredericia

Allerede torsdag den 23. juni ankom de første stævnegæster til Ryes kaserne i Fredericia, for at deltage i sommerstævnet 2016.

Det officielle program startede med kaffe fredag eftermiddag og grill arrangement fredag aften, som vanligt under uformelle former – udendørs til en smuk solnedgang.

Lørdag morgen bød chefen for Telegrafregimentet, oberst Susanne Bager os alle velkommen til hendes kaserne og vi hejste stævneflagene (FN og NATO), som markering af at året stævne nu rigtigt var sat i gang.

1

Oberst Susanne Bager og landsformand for Danmarks Veteraner Niels Hartvig Andersen

Resten af formiddagen gik med march gennem byen og velkomsten på Fredericia Rådhus. Smukt tog det sig ud med musikkorps i spidsen for en flot faneborg, med landsforeningens fane flankeret af FN og NATO flagene, samt en stribe af veteraner og deres pårørende – stadig med den blå baret som gennemgående i billedet.

2

March gennem Fredericia

På Rådhuset bød viceborgmester Ole Steen Hansen os velkommen, med nogle smukke ord og en gang frikadeller med kartoffelsalat. Når det netop var viceborgmesteren, der fik hvervet at byde os velkommen, skyldes det alene at han selv er veteran fra en udsendelse.

Ole Steen inviterede os – også i fremtiden – til at gæste Fredericia. De er stolte af deres veteraner og de ser os gerne besøge byen oftere end nu.

Lørdag eftermiddag var der dømt ”fri leg” med flere godt og spændende tilbud. Først valgte nogle at følge den guide tur rundt på volden, for at høre om Fredericias historie, anført af pensioneret generalmajor Ib Bager. Og dem som havde lyst kunne så også nå vin og øl smagningen i officersmessen. Det arrangement blev flittigt besøgt.

Aftenens var som vanligt forbehold en bedre middag under hyggelige former. Vejret havde fået os bænket indendørs, hvilket skulle vise sig at være en rigtig god ide, da det øsregnede hele aftenen.

Søndag morgen fulgte med den traditionelle feltgudstjeneste, anført af feltpræst Jes Rønn Hansen fra nabosognet Strib. Jes har været udsendt mange gange og kunne uden problemer fastholde os i et godt tema, om de smukke værdier vi har i hverdagen.

En stor tak til Birthe og Orla og hele deres familie – og en lige så stor tak til Lars Severin og hele hans familie, for et godt, hyggeligt og smukt sommerstævne – vi kommer gerne igen.

Se alle billederne fra Sommerfesten på dette LINK

Tekst og billeder Per Amnitzbøl Rasmussen

Aktuelt

Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både...

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...