Sommerstævne med fornyelse!

Fredericia 19. juni 2017

 

Over 90 veteraner og deres familier var samlet på Ryes Kaserne i Fredericia til det årlige sommerstævne i Danmarks Veteraner. Der blev både holdt på formerne og vist forfriskende fornyelse.

Efter at lokalforening Trekanten er blevet værter for stævnet, Ryes kaserne har dannet rammerne og Fredericia Kommune blevet modtager af paraden og beværtet de mange veteraner og deres familier, kan vi se tilbage på et godt og sikkert skred til et noget mere afslappet og hyggeligt sommerstævne.

Se alle billeder fra stævnet ved at klikke på billedet

Oberst Søren Andersen åbnede sommerstævnet og bød os alle velkommen til Fredericia, viceborgmester Ole Steen Hansen, der modtog paraden på Rådhuset, gjorde ligeså. Og da lokalforening Trekanten også gerne vil være vært for arrangementet næste år, er det ikke tvivl om at det bliver i Fredericia – en stolt garnisionsby.

89-årige major af reserven Ib Snoer og fru Inger var sommerstævne-debutanter. Ib Snoer har bl.a. været FN-observatør i Kashmir og i Yemen tilbage i 60’erne. På spørgsmålet om at de ville komme igen, var svaret lidt tøvende: ”hvis alderen tillader det”, men i øvrigt syntes de at det havde været spændende, specielt fordi man evnede at hygge sig på tværes af missionerne og på tværs af alder. Det var både glædeligt og lidt ekstraordinært syntes Ib Snoer.

Fornyende og forfriskende var specielt aktiviteterne lørdag eftermiddag og at middagen lørdag aften foregik i sommertøj og afslappende hygge. Eftermiddagen bød på besøg på garnisonens museum, lidt sportsaktiviteter og vinsmagning. Specielt det sidste trak kunder til. Det formelle var således kun lagt til marchen gennem byen, med fanerne og Slesvigske Musikkorps i spidsen. Resten af stævnet var et rigtigt ”sommer-afslapnings-stævne”. Derfor glæder jeg mig til igen at skulle til Ryes Kaserne i Fredericia i foreningens jubilæumsår 2018.

Tak til lokalforening Trekanten for et afslappende og hyggeligt sommerstævne.

Per Amnitzbøl Rasmussen

 

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...