Støttebeløb fra Gardernes Nytårsløb til Danmarks Veteraner

Velkommen til den virtuelle verden

Tirsdag d. 12. januar var en lille sluttet kreds af repræsentanter fra Gardernetværk og Danmarks Veteraner samlet til online-møde af en helt særlig årsag. Egentligt skulle mødet være gennemført på Kastellet for at overdrage støttebeløbet fra Gardernes Nytårsløb, men corona kom i vejen, og i stedet mødtes vi på ZOOM. Måske egentligt meget passende, for som præsidenten for Gardernetværk Michael Klitvad fortalte, blev Gardernes Nytårsløb netop også gennemført virtuelt og kom i stand på grund af at Gardernetværk i år ikke kunne gennemføre den årlige samling for at hilse på vagtparaden og hinanden Nytårs dag.

Strategisk samarbejde

Gardernes Nytårsløb er kommet i stand som led i det strategiske samarbejde mellem Gardernetværk og Danmarks Veteraner, og landsformand for Danmarks Veteraner, Niels Hartvig Andersen, glæder sig over den måde, hvor initiativet er med til både at lave et nyt arrangement, der kan få deltagerne ud og motioneres sammen på tværs af hele landet, og samtidigt samle penge ind til støtte for veteraner.

Binder sammen fra øst til vest og nord til syd

Bag arrangementet står Morten Salomonsen, der er bestyrelsesmedlem i Gardernetværk. Han kunne berette, at de mere end 200 deltagere har gået eller løbet en distance på hver 5, 10 eller 15 km, og tilsammen er det blevet til ca. 1.900 km, der er tilbagelagt for den gode sag. Deltagerne kommer fra alle dele af Danmark og sågar et par stykker fra udlandet.

Støtte til den gode sag

Endelig kan vi løfte sløret for at Gardernes Nytårsløb og de mange deltagere til sammen har bidraget med 24.750 kr dels i form af deltagergebyre og dels ved at støtte med ekstra beløb. Da Gardernetværk har besluttet at dække alle omkostninger på ca. 5.000 kr i f.m. arrangementet og runde beløbet op, så ender støtte beløbet på flotte 25.000 kr., der går til en helt særlig sag. Herfra skal lyde en stor TAK til alle som deltog i arrangementet og støttede den gode sag.

En vigtig sag

Beløbet går til Danmarks Veteraners akut-hjælp, der er blevet etableret i samarbejde mellem Gardernetværk og Danmarks Veteraner. Det skal især hjælpe veteraner med misbrugsproblemer, der har brug for hurtig hjælp. Niels Harvig Andersen kunne fortælle, at akut-hjælpen kan indsættes hurtigere end de offentlige tilbud og kan hjælp med ting, der falder udenfor det offentliges muligheder for at hjælpe. Det kan f.eks. handle om med kort varsel at skaffe pasning til en veterans hund imens han selv skal i behandling. Det kan også handle om at hjælpe med tøj og rengøring af veteranens bolig eller at skaffe nogle genbrugsmøbler, så veteranen kan vende hjem fra behandling på en god og værdig måde. I andre tilfælde kan det handle om at betale og hente medicin indtil det offentlige system er klar til at tage over.

En del af noget større

Michael Klitvad sluttede af med at bekræfte, at samarbejdet med Danmarks Veteraner selvfølgeligt fortsætter i det kommende år, og det passer rigtigt godt ind i Gardernetværks arbejde i rammen af FNs Verdensmål. Netop dette initiativ relaterer til FNs verdensmål nr. 3.5, der handler om sundhed for alle og specifikt adresserer misbrugsproblemer. Vi kan ikke løse verdens problemer alene, men vi kan alle gøre noget, og sammen kan vi gøre en forskel.

Aktuelt

Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både...

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...