Støttebeløb fra Gardernes Nytårsløb til Danmarks Veteraner

Velkommen til den virtuelle verden

Tirsdag d. 12. januar var en lille sluttet kreds af repræsentanter fra Gardernetværk og Danmarks Veteraner samlet til online-møde af en helt særlig årsag. Egentligt skulle mødet være gennemført på Kastellet for at overdrage støttebeløbet fra Gardernes Nytårsløb, men corona kom i vejen, og i stedet mødtes vi på ZOOM. Måske egentligt meget passende, for som præsidenten for Gardernetværk Michael Klitvad fortalte, blev Gardernes Nytårsløb netop også gennemført virtuelt og kom i stand på grund af at Gardernetværk i år ikke kunne gennemføre den årlige samling for at hilse på vagtparaden og hinanden Nytårs dag.

Strategisk samarbejde

Gardernes Nytårsløb er kommet i stand som led i det strategiske samarbejde mellem Gardernetværk og Danmarks Veteraner, og landsformand for Danmarks Veteraner, Niels Hartvig Andersen, glæder sig over den måde, hvor initiativet er med til både at lave et nyt arrangement, der kan få deltagerne ud og motioneres sammen på tværs af hele landet, og samtidigt samle penge ind til støtte for veteraner.

Binder sammen fra øst til vest og nord til syd

Bag arrangementet står Morten Salomonsen, der er bestyrelsesmedlem i Gardernetværk. Han kunne berette, at de mere end 200 deltagere har gået eller løbet en distance på hver 5, 10 eller 15 km, og tilsammen er det blevet til ca. 1.900 km, der er tilbagelagt for den gode sag. Deltagerne kommer fra alle dele af Danmark og sågar et par stykker fra udlandet.

Støtte til den gode sag

Endelig kan vi løfte sløret for at Gardernes Nytårsløb og de mange deltagere til sammen har bidraget med 24.750 kr dels i form af deltagergebyre og dels ved at støtte med ekstra beløb. Da Gardernetværk har besluttet at dække alle omkostninger på ca. 5.000 kr i f.m. arrangementet og runde beløbet op, så ender støtte beløbet på flotte 25.000 kr., der går til en helt særlig sag. Herfra skal lyde en stor TAK til alle som deltog i arrangementet og støttede den gode sag.

En vigtig sag

Beløbet går til Danmarks Veteraners akut-hjælp, der er blevet etableret i samarbejde mellem Gardernetværk og Danmarks Veteraner. Det skal især hjælpe veteraner med misbrugsproblemer, der har brug for hurtig hjælp. Niels Harvig Andersen kunne fortælle, at akut-hjælpen kan indsættes hurtigere end de offentlige tilbud og kan hjælp med ting, der falder udenfor det offentliges muligheder for at hjælpe. Det kan f.eks. handle om med kort varsel at skaffe pasning til en veterans hund imens han selv skal i behandling. Det kan også handle om at hjælpe med tøj og rengøring af veteranens bolig eller at skaffe nogle genbrugsmøbler, så veteranen kan vende hjem fra behandling på en god og værdig måde. I andre tilfælde kan det handle om at betale og hente medicin indtil det offentlige system er klar til at tage over.

En del af noget større

Michael Klitvad sluttede af med at bekræfte, at samarbejdet med Danmarks Veteraner selvfølgeligt fortsætter i det kommende år, og det passer rigtigt godt ind i Gardernetværks arbejde i rammen af FNs Verdensmål. Netop dette initiativ relaterer til FNs verdensmål nr. 3.5, der handler om sundhed for alle og specifikt adresserer misbrugsproblemer. Vi kan ikke løse verdens problemer alene, men vi kan alle gøre noget, og sammen kan vi gøre en forskel.

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...