Tur til Normandiet i dagene 24. – 31. maj 2020

Lokalforening København har taget initiativet til at arrangere en tur til Normandiet i dagene 24. – 31. maj 2020. Turen er åben for tilmelding for alle medlemmer af Danmarks Veteraner. Du kan læse mere om turen herunder.

Tilmeldingsfristen er 31. oktober 2019, da hoteller m.v. skal bookes forud, og der skal indbetales et depositum allerede i dette efterår.

Du tilmelder dig ved at udfylde formularen nederst på denne side. Du vil så efterfølgende blive kontaktet vedrørende betaling m.v.


Beskrivelse af turen

Normandiet 24. – 31. maj
Af Geert Heide

Danmarks Veteraner København arrangerer en tur til Normandiet i dagene 24. – 31. maj

Vi har med denne rejse forsøgt at skabe en tur til Frankrig, Belgien og Holland. Vi følger så at sige i fodsporet på de allierede tropper fra deres landgang på Normandiets sandstrande den 6. juni 1944 over til Bastogne og videre op gennem skovene i Ardennerne for til sidst at ende i området omkring Arnhem, som var de tyske troppers sidste forsøg på at bremse de allierede soldaters fremrykning mod Tyskland med Ruhrområdet og Berlin som hovedmål.

Program

24. maj: Kørsel til Düsseldorf

25. maj: Düsseldorf til Caen

26. maj: Caen – Bayeux – Caen

27. maj: Invasionskysten

Vi følger invasionskysten fra øst til vest. Vi gør et ophold ved Pegasus Bridge lidt syd for Ouestreham. Herfra går turen op til de engelske og canadiske landgangsstrande Sword Beach, Juno Beach og Gold Beach. I Arromanches besøges 6. juni Museet, som viser film, billeder og våben samt et dyk ned i den kunstige Mulberryhavns historie. Herfra fortsætter vi ind i den amerikanske del af landingsområdet, hvor vi blandt andet besøger den store amerikanske kirkegård ved Omaha Beach og klipperne ved Pont du Hoc samt en tysk kirkegård.

28. maj: Caen – Bastogne

29. maj: Bastogne – Ardennerne – Elst ved Arnhem

Vi ser nogle af de mindesmærker, der vidner om de heftige kampe, der fandt sted i og omkring Bastogne, bl.a. det store amerikanske monument og mindesmærket for general Patton. Undervejs nordpå besøges det lille, interessante WW2-museum i La Roche en Ardenne.

30. maj: Elst – Operation Market Garden – Arnhem – Elst

Vi besøger et af de områder, hvor mange engelske og polske faldskærmssoldater blev kastet ud af deres flyvemaskiner for at miste livet, allerede inden de landede på jorden. Fra Wolfheze kører vi til Oosterbeek og besøger den engelske/polske kirkegård, hvor mange af de nedskudte soldaterer er begravet. Tæt ved ligger Villa Hartenstein, hvor briterne havde deres hovedkvarter under slaget om Arnhem. Derefter et kort ophold ved den fra filmen så kendte John Frost Bridge.

31. maj, Pinsedag: Elst – Danmark

Efter morgenmaden begynder hjemrejsen med frokost i Nordtyskland undervejs mod færgen i Puttgarden. Der bliver desværre ikke tid til et besøg i Border-shoppen, men meld dig til en uge som kustode på FN-Museet i Frøslevlejren, så har du rigelig tid at gøre gode indkøb syd for grænsen..

Forberedelse

Det er en rigtig god idé, hvis man inden afrejsen sætter sig lidt ind i historien om D-dagen og tiden derefter. Der er skrevet utallige gode bøger om denne turs hovedemner. Nogle af de bedste bøger vil nok være Antony Beevor’s ”D-Dag” og ”Arnhem”, der absolut vil være interessant læsning i forbindelse med deltagelsen i rejsen. Af gode film om emnet kan vi bl.a. nævne ”Den længste dag”, ”Saving private Ryan” og ”Broen ved Arnhem”, der alle kan fås som video.

Opsamlingsrute

Helsinge Station, Hillerød Station, Lyngby Station, Sjælør Station, Karlslunde, Køge v/Ølby Station, Tapernøje, Farø, Højmølle Kro, Nykøbing Falster Banegård, Rødby Færge.

Pris

Pris pr. person i dobbeltværelse, 9.300 kr. Tillæg for eneværelse 2.700 kr.

Obligatorisk administrationsgebyr 89 kr.

Evt. afbestillingsforsikring 575 kr.  

Prisen inkluderer

  • Kørsel i 4-stjernet bus fra Nordsjællands Turistfart med rutineret chauffør
  • 1 overnatning i Düsseldorf, Tyskland
  • 3 nætter i Caen på Mercure Hotel i Normandiet
  • 1 overnatning i Bastogne, Belgien
  • 2 nætter i Elst ved Arnhem, Holland
  • 7 x morgenmad (2. til 8. dag)
  • 3 x frokost (1., 2. og 8. dag)
  • 7 x middag (1. til 7. dag)
  • Entréer, jf. detaljeret program
  • Dansk rejseleder på hele rejsen

Indkvartering m.v.

Der indkvarteres primært i dobbeltværelser, da der kun er et meget begrænset antal eneværelser til rådighed. Der benyttes 4-stjernede hoteller, og alle værelser har eget bad og toilet. Ved man, hvem man vil dele værelse med, er det en fordel at give meddelelse herom allerede ved tilmeldingen. Såfremt man ønsker diætkost (f.eks. på grund af diabetes), skal der også gøres opmærksom på det ved tilmeldingen.

Der køres i moderne langtursbus fra Nordsjællands Turistfart****, som er udstyret med flystole med fodstøtter, aircondition, kaffemaskine og køleskab, hvorfra chaufføren sælger øl og vand, samt nødtoilet. Der holdes pauser undervejs.

Såfremt rejsen ikke bliver udsolgt til medlemmer af Danmarks Veteraner, er det muligt at andre også kan deltage – f.eks. familie eller bekendte. Rejsen vil ikke blive udbudt på det ”åbne marked”.

Køb en rejse- og sygeforsikring og husk såvel gyldigt pas som det gule og blå kort.

Teknisk arrangør: Vitus Rejser, der er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden. Billetter/deltagerbevis tilsendes fra Vitus Rejser.

Aktuelt

Nordic Tour 2023 – 11. til 17. september

På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i Sverige og går til Gotland. Turen starter mandag d. 11....

invitation til Peacekeepers Day 2023 i Kastellet

Traditionen tro hylder og ærer Danmarks Veteraner sammen med det officielle Danmark igen i år alle veteraner og deres pårørende for deres indsats i internationale missioner for Danmark gennem tiderne. Det sker på Peacekeepers Day 2. pinsedag, mandag den 29. maj 2023 i...

Gardermarch 2023

  Gardermarch arrangeres af Foreningen Gardermarch Gardermarch gennemføres søndag d. 17. september 2023 for 8. gang med start og mål på Garderkasernen i Høvelte. Det er en superhyggelig dag, der kombinerer motion, samvær og støtte til Livgardens veteranarbejde....

Invitation til peacekeepers day i Holstebro

Alle veteraner med eller uden medlemskab samt deres familier, indbudte gæster, vores venner fra forsvarsrelaterede foreninger, alle lokalforeninger og Veteran-Caféer vest for Store Bælt er inviteret til at deltage i Peacekeepers Day i Holstebro. Program: Kl. 1015...