Unikt arrangement

21. oktober indbyder Toyota i Slagelse til et unikt arrangement.

Omdrejningspunktet for denne aften vil være at skabe opmærksomhed omkring veteraner med PTSD (posttraumatisk stresslidelse).

Der vil være oplæg med tidligere Jægersoldat, Thomas Rathsack, i dag også kendt som forfatter, foredragsholder og ledende instruktør i TV2-programmet, Korpset. Herefter beretter deltagere fra en nyligt gennemført kajakekspedition i Grønland om, hvordan de som PTSD-ramte veteraner har valgt at opsøge et unikt fællesskab i foreningen, Veterans In Motion, for at vokse som mennesker, samt vise omverdenen, at man kan nå nye mål i livet – selv med PTSD som følgesvend.

Program:

19.00 – Foredrag ved Thomas Rathsack med titlen “Krig og Broderskab”.

Netop broderskabet er Jægerkorpsets bærende sammenhængskraft. Men hvad dækker ordet ”broderskab” egentlig over? Er det blot en romantiserende kliché, eller er der en helt særlig grund til, hvorfor dette intense kammeratskab og den ekstreme samhørighedsfølelse er så vigtig, når jægersoldater drager i krig? Thomas fortæller desuden om, hvilke bevæggrunde han havde for at drage i krig i mere end to år samt om, hvordan det har påvirket ham.

20.00 – Foredrag ved deltagere på ekspeditionen, Challenge Greenland.

Tjenesten for Danmark i verdens brændpunkter har haft vidtrækkende konsekvenser for mange af de soldater, der er vendt hjem med ar på sjæl og krop. Foredraget vil omhandle en kajakekspedition, hvor de primære deltagere alle er fysisk eller psykisk skadede veteraner. Under foredraget kommer publikum tæt på den virkelighed, der gør sig gældende for veteraner med PTSD, samt deres kamp for at vinde det tilbage, de tabte på slagmarken.

Der vil desuden være mulighed for at se udstyr fra ekspeditionen efterfølgende, samt at tale med Rathsack og nogle af deltagerne fra Veterans In Motion.”

Billetter kan købes på linket herunder

https://billetfix.dk/da/e/veterans-in-motion/?fbclid=IwAR0h9p_axWvgZMrv2dJyCmrK2HLo5B5raGezfGsyauvUZKlPf7B58hFvlfU

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...