Veterancenteret er åben for henvendelse

Danmarks Veteraner viderebringer herunder en meddelelse fra Forsvarets Veterancenter


Veterancentret er også omfattet af det omfangsrige corona/covid19-beredskab. Det er dog vigtigt for os at understrege, at vi ikke er lukkede, og at vi stadig er der for sårbare veteraner og deres pårørende. Derfor har vi i dag udsendte nedenstående pressemeddelelse. Så spred gerne budskabet om, at Veterancentrets døgntelefon altid er åben.

De sårbare veteraner kommer først

Veterancentret etablerer et nødberedskab for de mest sårbare veteraner de kommende 14 dage.

Den danske regering har indført meget alvorlige tiltag i forhold til inddæmning af coronavirussen, hvilket betyder, at store dele af det offentlige Danmark er lukket ned, og mange skal arbejde hjemmefra. Veterancentret vil dog stadig varetage arbejdet med sårbare veteraner og pårørende, beroliger chefen for Veterancentret.

”Jeg vil gøre alt for, at vi ikke lader sårbare veteraner og deres pårørende i stikken. Vi kigger lige nu på, hvilke tiltag og forløb vi kan skubbe eller gennemføre via telefon. Men vi er der for de veteraner, som er særligt sårbare,” siger oberst Søren Andersen, chef for Veterancentret, og fortsætter:

“Veterancentrets døgntelefon vil være ryggraden i vores beredskab, så de veteraner og pårørende, der ikke kan vente, skal ringe 7281 9700. Døgntelefonen er altid åben,” siger han.

Der er dog andre aktiviteter, der må udskydes. Således udskydes parforholdskurset PREP her i weekenden og uddannelse af frivillige senere i marts, ligesom planlagte møder med veteranaktører også vil blive afholdt senere end planlagt.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.