Veteraner er godt halvvejs i mål på Club La Santa

VETCAMP 2017 er nu godt halvvejs, og nogle af veteranerne er så småt begyndt at fundere over, hvordan de mange sports-events og oplevelser på Lanzarote kan bruges konstruktivt.

Af Morten Fredslund

Programmet på VETCAMP 2017 har været tætpakket med sport samt sociale- og kulturelle oplevelser på Club La Santa og Lanzarote. Målet er, at de mange aktiviteter kan bidrage til, at de psykisk skadede veteraner kommer et skridt videre i en tilværelse med særlige udfordringer i hverdagen.

”Det har været et super fint program. Og selv om jeg er en smule træt nu, har opholdet blot bekræftet mig i, hvor vigtig idræt og sportslige aktiviteter er for mig, hvis jeg skal trives nogenlunde, siger 38-årige Thomas, der er en af de udvalgte veteraner på Veteranstøttens VETCAMP 2017.

Han har været udsendt en gang til Irak og to gange til Afghanistan, inden han forlod Forsvaret i 2013 med en PTSD-diagnose.

”Hjemme i Danmark har jeg et fuldtidsjob, og selv om jeg er fuldt ud klar over, hvor uhyre vigtigt det er at få motioneret og løbetrænet, ja så er der ikke altid tid og overskud til det. Hernede har især det daglige morgenløb mindet mig om, hvor meget sådan en løbetur kan betyde for mit energiniveau og humør resten af dagen. Så nu overvejer jeg at få mig et deltidsjob, så jeg får tid til at være lidt bedre ved mig selv og prioritere de vigtige løbeture højere end hidtil,” siger Thomas og tilføjer:

”Det er i hvert fald noget af det, jeg tager med hjem herfra – ud over en masse supergode oplevelser og nye venskaber. Og så har det også været positivt at opleve, hvor let jeg har haft det med at være sammen med mange andre, fremmede mennesker her på Club La Santa. Måske det skyldes, at hele omdrejningspunktet er idræt og motion, som har den sideeffekt, at man bare bliver i godt humør.”

Nuttede dyrebørn og Trampolin Fitness
Onsdag var øremærket selvvalgs-træning og introduktion til golf mens veteranerne dagen forinden var på sightseeing med Club La Santas direktør for sport and events, Kenneth Gasque ved mikrofonen.

Kenneth Gasque er tidligere seniorsergent ved Livgarden, og har været ansat på La Santa siden resortets fødsel den 22. juni 1983.

Første stop var Timanfaya nationalparken. Her fik veteranerne mærket jordens indre varme, som ansatte på ”Ildbjerget” anskueliggjorde ved at antænde kviste og lave gejsere, ved at hælde vand i huller i jorden.

Næste stop var den 14.000 m2 store luksusfarm, Finca De Uga. Helt eksklusivt havde Kenneth Gasque fået arrangeret et besøg på farmen, der normalt er lukket for offentligheden.

Finca De Uga har over 1.000 dyr. Heriblandt 300 Majoreras-geder, 300 kanariske får og 300 Jersey-køer. Sortsvin, påfugle, papegøjer og flamingoer er også at finde på farmen.
Her fik veteranerne rig lejlighed til at nusse og kæle for de mange charmerende dyrebørn, som med stor tillid og charme kunne gøre ethvert mands- og kvindehjerte blødt.

Dagen forinden stod programmet blandt andet på Paddle Tennis,

Trampolin Fitness og Strech & Relax.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse!

[ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end][/ezcol_1quarter_end] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end][/ezcol_1quarter_end] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end][/ezcol_1quarter_end]

Aktuelt

Nordic Tour 2023 – 11. til 17. september

På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i Sverige og går til Gotland. Turen starter mandag d. 11....

invitation til Peacekeepers Day 2023 i Kastellet

Traditionen tro hylder og ærer Danmarks Veteraner sammen med det officielle Danmark igen i år alle veteraner og deres pårørende for deres indsats i internationale missioner for Danmark gennem tiderne. Det sker på Peacekeepers Day 2. pinsedag, mandag den 29. maj 2023 i...

Gardermarch 2023

  Gardermarch arrangeres af Foreningen Gardermarch Gardermarch gennemføres søndag d. 17. september 2023 for 8. gang med start og mål på Garderkasernen i Høvelte. Det er en superhyggelig dag, der kombinerer motion, samvær og støtte til Livgardens veteranarbejde....

Invitation til peacekeepers day i Holstebro

Alle veteraner med eller uden medlemskab samt deres familier, indbudte gæster, vores venner fra forsvarsrelaterede foreninger, alle lokalforeninger og Veteran-Caféer vest for Store Bælt er inviteret til at deltage i Peacekeepers Day i Holstebro. Program: Kl. 1015...