Vi gjorde det igen!

160+ km, 26 marchgængere, 2 ordonnanser, en prins, en statsminister, en ex-minister og flere kendisser var med til at sætte rammen for Veteranstøttens deltagelse i årets Nijmegenmarch”.
Veteranstøttens Nijmegenhold 2017

Efter mange træningskilometer, bestået kontrolmarch og fælles deltagelse i Hærvejsmarchen, skulle det hele stå sin prøve den 3. uge i juli til Nijmegenmarchen i Holland. På holdet, der primært bestod af veteraner, var også 7 unge marchgængere fra Bornholm. Og lad mig bare her indledningsvis gøre boet op: Af de 26 gængere, kom 25 hele vejen til mål på 4. dagen. Der til skal lægges en amerikansk sergent, der var indtrådt på holdet de sidste to dage. Så fik han oplevet danske veteraner og dansk humor og stædighed. Med til boet hører også at holdet oplevede en ordonnans med vabler på låret!! Samt en gænger, der gik de sidste 1½ dag med en fraktion på skinnebenet (det blev først kendt efter hjemkomst til Danmark, at der var tale om en fraktur). Hertil skal lægges et mindre hav af små og store vabler med og uden blodigt indhold af væske samt skravesår forskellige steder på kroppen.

Veteranstøtteholdet under fremrykning
Caps i centrum
Mange kasket Karl

Da vi fredag kom over målstregen var alle prøvelserne glemt, humøret var i top og overvejelserne omkring deltagelse i 2018-udgave allerede i gang. Glemt var også et vejr, der svingede fra skybrudslignende regnvejr torsdag til 37-38 graders varme onsdag.

I klar erindring var et sammenhold uden lige. Ubeskrivelige oplevelser med hundredetusindevis af tilskuere, der mentalt skubber en i den rigtige retning og sørger for at man kun kan nyde de 4 dage på de hollandske landeveje omkring Nijmegen. Svagt kan man også huske, at der vist lige var en enkelt dag, hvor man var lidt nede. Eller de sidste 20 km onsdag som var rigtigt tunge at komme igennem. Eller de ømme skuldre efter at have slæbt 10 kilo rundt de mange kilometer. Faktisk kommer det hele hurtigt til at ligne ens værnepligtstid, hvor man meget klart kan huske alle sjove episoder, hvorimod ”røvturene” står meget svagere i erindringer.

Før starten på hver af de 4 marchdage samledes holdet i denne ene af de to belægningsstuer, der var indkvarteret på i den improviserede militærlejr Heumensoord. Der var samling om en lille skærm på en bærbar computer, og frem på skærmen tonede hver dag en ny person eller kreds af personer med opmuntring til de kilometer, der lå foran holdet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen indledte tirsdag. Ex-forsvarsminister Søren Gade tog over onsdag. En kreds af kendisser, herunder bl.a. Amin Jensen, havde opgaven med opmuntrende ord torsdag morgen. Og toppen af det hele var fredag morgen, hvor HKH Prins Joachim sendte holdet ud på de sidste 45+ km. Respekt for initiativet med at få lavet indslagene og stor respekt for deltagelse til alle involverede.

Bedste kammerat
Artiklens forfatter i rød galla

Man kommer tæt på hinanden under træningen, kontrolmarchen og selve Nijmegenmarchen. Ingen tvivl om det. Alle rummer udfordringer. Derfor er det også fantastisk at opleve det store fællesskab, der hurtigt opstår på Veteranstøttens Marchhold. Den enkelte byder ind, når der er overskud og mulighed for det. Her kommer mottoet i den grad til sin ret:

”Veteraner støtter Veteraner”.

Traditionen tro blev der efter fredagens indmarch foretaget en hædring af 2 personer: Årets Fighter blev Jonas, der gik en stor del af turen på to vabler, nemlig højre og venstre fod. Årets Kammerat blev Kent, der trods udfordringer med flotte, store vabler, fandt overskud til både det gode humør og at give en hånd med, når der var behov.

Der er heller ingen tvivl om, at uden en stor indsats fra ordonnansernes side, så var det blevet meget sværere at komme frem til mållinjen fredag. Christoffer og Johan fik cyklet mange kilometer, og det kan jo så føre til en vabel på låret!!! En stor tak også til Carl Åkerlund for den store indsats for holdet faktisk resten af året.

Medalje Freak
Louise dekoreres
Artiklens forfatter dekoreres

Der var 17 første-gangs-gængere på holdet. De er helt sikkert godt klar over, at medaljen, de har fået først bliver komplet, når der kommer en krone på. Holdfører Peter kom op på sin Nijmegenmarch nr. 14. Og resten af holdet lå fordelt ind imellem de yderpunkter.

3 uger efter hjemkomsten var to fra holdet i Belgien og gå 100 km på 24 timer. Så mon ikke flere allerede har positive tanker omkring muligheden for aktiv deltagelse i Nijmegen også i 2018. Der er altid plads til en til…….

Forfatter: Per Jensen

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...